Baden -Württenbergben élő Magyarok
- helga1000
- Látogató
14 éve 4 hete #1659
Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Akkor mégsem olcsóbb , meg a visszaigénylés is alma.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- catmad
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
14 éve 4 hete - 14 éve 4 hete #1660
Írta: catmad
catmad válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Az E303 egy olyan formanyomtatvány ami akkor kell, ha munkanélküli vagy Magyarországon és németországban akarsz munkát keresni és így kaphatsz munkanélküli járulékot itt is.Eddig úgy tudom, hogy csak ezzel a papírral álnak szóba veled a munkanélküli hivatalnál és a tanfolyamot is csak rajtuk keresztül intézheted, de remélem félre vagyok tájékoztatva....
http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=330
- helga1000
- Látogató
14 éve 4 hete #1661
Mik vannak . Áttanulmányozom, mert ez érdekes és meg is bonyolította a helyzetet, majd reggelig írok valamit.
- catmad
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
14 éve 4 hete #1662
Nagyon köszi a segítséget!
Én is holnap még felhívom az eu-infós vonalat, hátha, mondanak valami újat...
Akkor holnap!
Jó éjt! És még egyszer nagyon köszönöm a segítséged!
Én is holnap még felhívom az eu-infós vonalat, hátha, mondanak valami újat...
Akkor holnap!
Jó éjt! És még egyszer nagyon köszönöm a segítséged!
- helga1000
- Látogató
14 éve 4 hete #1663
Szóval...
Mint EU-s polgárnak nem kötelezö az integrációs tanfolyamot elvégezned, de ha találsz helyet, akkor mindenképpen részt vehetsz rajta.
A legegyszerübb módja, ha besétálsz egy ilyen tanfolyamot rendezö intézményhez és saját magad fizetsz. Az árak különböznek, 100 órára találtam 285 (VHS Karlsruhe), 235 (Sprachakademie Karlsruhe), söt 110 (VHS Berlin - na ha itt laknék nem vacakolnék tovább...) EUR-os ajánlatokat is.
A másik módszer, hogy kérelmezed a BAMF-nál a részvételed támogatását, így 100 EUR egységesen a díj. EU-s polgároknak ezt engedélyezHETik (vigyázat, gumiparagrafus). Nem értem miért ne tennék, föleg most, hogy csak az integrációról van szó mindenütt. Ha megkapod a hozzájárulásukat és sikeresen levizsgázol, akkor az összeg FELÉT visszatérítHETik, szóval mérget azért ne vegyél rá . Ennél a módszernél semmiféle utalást nem találtam munkanélküli segélyre vagy bármi ilyesmire.
Ha valaki ezt nem tudja kifizetni, akkor igényelheti a BAMF-nál az ingyenességet, különösen akkor, ha ALG II-t (ami nem egyezik meg az otthoni értelemben vett munkanélküli segéllyel, inkább a rendszeres szociális segélynek felel meg) vagy szociális segélyt kap, netán különleges pénzügyi nehézséget okozna a fizetés (na ezt biztos évekig vizsgálgatják, ahogy öket ismerem, aztán lehet butaságok is az eszükbe jutnak - csókolom, miböl tetszik élni és társai). Ha neked meglenne az E303-as nyomtatványod, akkor sem ALG II-t folyósítanának, hanem ALG I-et, annak alapján pedig nem kérhetnéd a költségek elengedését.
Szóval szerintem add be a kérelmet nyugodtan, ne bonyolítsd a saját éledet, legfeljebb nem engedélyezik (de ezt nem hiszem), attól még részt vehetsz a tanfolyamon.
Amúgy egy remek tájékoztató, eredetileg baromi hosszú linkkel:
href.hu/x/dibc
Mint EU-s polgárnak nem kötelezö az integrációs tanfolyamot elvégezned, de ha találsz helyet, akkor mindenképpen részt vehetsz rajta.
A legegyszerübb módja, ha besétálsz egy ilyen tanfolyamot rendezö intézményhez és saját magad fizetsz. Az árak különböznek, 100 órára találtam 285 (VHS Karlsruhe), 235 (Sprachakademie Karlsruhe), söt 110 (VHS Berlin - na ha itt laknék nem vacakolnék tovább...) EUR-os ajánlatokat is.
A másik módszer, hogy kérelmezed a BAMF-nál a részvételed támogatását, így 100 EUR egységesen a díj. EU-s polgároknak ezt engedélyezHETik (vigyázat, gumiparagrafus). Nem értem miért ne tennék, föleg most, hogy csak az integrációról van szó mindenütt. Ha megkapod a hozzájárulásukat és sikeresen levizsgázol, akkor az összeg FELÉT visszatérítHETik, szóval mérget azért ne vegyél rá . Ennél a módszernél semmiféle utalást nem találtam munkanélküli segélyre vagy bármi ilyesmire.
Ha valaki ezt nem tudja kifizetni, akkor igényelheti a BAMF-nál az ingyenességet, különösen akkor, ha ALG II-t (ami nem egyezik meg az otthoni értelemben vett munkanélküli segéllyel, inkább a rendszeres szociális segélynek felel meg) vagy szociális segélyt kap, netán különleges pénzügyi nehézséget okozna a fizetés (na ezt biztos évekig vizsgálgatják, ahogy öket ismerem, aztán lehet butaságok is az eszükbe jutnak - csókolom, miböl tetszik élni és társai). Ha neked meglenne az E303-as nyomtatványod, akkor sem ALG II-t folyósítanának, hanem ALG I-et, annak alapján pedig nem kérhetnéd a költségek elengedését.
Szóval szerintem add be a kérelmet nyugodtan, ne bonyolítsd a saját éledet, legfeljebb nem engedélyezik (de ezt nem hiszem), attól még részt vehetsz a tanfolyamon.
Amúgy egy remek tájékoztató, eredetileg baromi hosszú linkkel:
href.hu/x/dibc
- catmad
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
14 éve 4 hete #1666
Még egyszer nagyon köszönöm, hogy ennyit fáradoztál értem! Most már akkor meg van könnyítve minden...irány a német tanfolyam!...