Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #16274 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

kissbandi írta: Igen!Ez szintén fontos kérdés sajnos. Sikerült kicsikarni egy AOK-os fénykép nélküli Gesundheitskasse kártyát. Nekünk az lett mondva, hogy ez TB kártya és nyugdíjtól kezdve mindenbe beleszámít. Utánanéztem és azt találtam, hogy egy egy sima egészségpénztári kártya. Egyébként ehhez sem kellett volna nekem bármit is aláírnom?A múlt héten mutatott nagy büszkén egy papírt, hogy megjött az első hivatalos fizetésem.Ott csomó szám és adat között láttam a nevem és mellette egy 392 eurós összeget. De sajnos semmit nem tudtam leolvasni mást mert már ki is rántotta a kezemből.
Azt sejtem, hogy át lettem/lettünk dobva a palánkon de szerinted/szerintetek mennyire? Lehet nekem ebből bajom később? Visszaélhetett az aláírásommal?A múltban volt már rá példa, hogy más helyett írt alá, és alapított az előző munkatársak nevére pár céget, ezt sajnos nem rég tudtam meg...

Kedves Kisbandi! Ha rám hallgatsz, akkor felszólítod a munkaadódat, hogy azonnal adjon egy teljesen jogszerű munkaszerződést, (visszamenőleg dátumozva) ahol minden fel van tüntetve: adó, nyugdijjárulék, betegbizt. stb.(Természetesen fizesse is be amit eddig nem tett meg!) Ellenkező esetben a hatósághoz fogsz fordulni! (Lehet, hogy elbocsájt, de még ez is jobb mint ami most van.) Itt nincs TB, itt mindent külön kell fizetni. Egyrészt a munkaadó, egyrészt pedig a munkavállaló.
Esetedben nem csak, hogy szinte biztos, hogy feketén dolgozol, de az időszak semmilyen nyugdijba nem fog beleszámítani! Ha a betegbiztositási kártyád aláírás nélkül kaptad a munkaadótól, akkor annak nézz utána az adott biztosítónál mert elvileg Te kötsz velük szerződést.(Az elsőnél alá kell írni, később az újabbat már póstán kapod.) Hivd fel őket vagy menj be (ez még jobb) és ellenőrizd a dolgot, hogy valóban....? (Ma már nulla perc alatt hamisitok neked akármilyen hatásos kártyát!)

DCT
Mellékletek:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• smacsek
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #16291 Írta: smacsek
smacsek válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni tudtok e valamit erről a hirdetésről:
Kedves álláskeresők! 
Németországba,Thüringia tartományba szakképzett sofőröket keresünk azonnali kezdéssel! 

Amit kínálunk: 
- elismert,megbízható munkahely 
- pontos,fix jövedelem 
- ingyenes továbbképzések 
- barátságos munkakörnyezet 
- biztos háttér 
- folyamatosan újuló járműpark. 

Amit elvárunk: 
- C,CE kategóriás jogosítvány 
- minimum 1 éves szakmai tapasztalat 
- digitális sofőrkártya 
- nemzetközi árufuvarozói engedély 
- józanéletűség,megbízhatóság 
- jó teherbíróképesség. 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, állunk rendelkezésére és szívesen megválaszoljuk kérdéseit.
Apukám jelentkezett rá és a nő azt mondta küldje az önéletrajzát nem kell tudnia németül és Ő intéz mindent!!!???? Szerintem ez nagyon fura miért ennyire segítőkész valaki létezik ilyen?

Én elküldtem neki mert itthon nem tud dolgozni mindig becsapják (nemzetközi kamionos) soha nem fizetik ki levonnak ezért meg azért aztán a végén a fele fizetését kapja meg......de ne már hogy valaki ilyen jó fej, azt mondta a nő, hogy a cég akinek intézi a sofőröket fizet neki.

ha valakinek van valami ötlete megköszönöm nagyon! (remélem nem baj, hogy beillesztettem a hirdetést???) Ha igen bocsánat, és mindenkinek köszönet az összes hasznos tanácsért amit itt olvastam, mi elvileg akkor megyünk a lányaimmal ha eladjuk a házunkat addig német tanfolyam, üdv, Mónika

• kissbandi
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16303 Írta: kissbandi
kissbandi válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Mindenkinek Köszönöm a gyors választ! Sokat segítettetek!

Több
12 éve 8 hónapja #16306 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Attila_BRD írta: 3 tol 5 év , ohne Bewehrung.

Attila_BRD: azt a BRD-t én még kihagynám... A "Bewehrung" jelentése: pl. betonvasalás. Amire Te gondolsz, az a Bewährung... :) .

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....

Több
12 éve 8 hónapja #16335 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

gejza írta:
Attila_BRD: azt a BRD-t én még kihagynám... A "Bewehrung" jelentése: pl. betonvasalás. Amire Te gondolsz, az a Bewährung... :) .

Gondolom Te meg kőműves lehetsz, mert a bewehrung alapjában megerősítést jelent...persze pösti gyerek révén tévedhetek :P

üdv kfz B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #16337 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

kfz írta: Gondolom Te meg kőműves lehetsz, mert a bewehrung alapjában megerősítést jelent... persze pösti gyerek révén tévedhetek üdv kfz

Nos, nem egészen! "Pösti gyerek révén", valóban tévedsz! Ne engedd magad a googlitól felrevezetni! A forditás ott hibás!
;) :P

( A értelemszerűen így korrket!)

DCT