Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Több
12 éve 6 hónapja #19230 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Gabi1983 írta: Jelen esetben az "ellenkező rendelkezés hiányában" rész él, hiszen munkaszerződést érvényesen írásban lehet csak kötni....

Na ezt nekem egyszer elmagyarázták.
A törvény szerint bármely szerzödést megköthetem szóban!
Mindössze a biróságnak fontos, hogy ezt irásban fixáljuk. :D

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Gabi1983
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja #19234 Írta: Gabi1983
Gabi1983 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Abban igazad van, h a bíróságnak lehet fontos, -nem utolsósorban Neked, mint munkavállalónak is-valamely jogvita esetében a szerződés írásba foglalására. jogvita könyebb eldöntésé végett; de itt a munka törvénykönyve irányadó:
"(2)135 A munkaszerződést írásba kell foglalni. A munkaszerződés írásba foglalásáról a munkáltató köteles gondoskodni......"
....azt hiszem.....magyar törvényekre vonatkozóan (de javíts ki...:)

Több
12 éve 6 hónapja #19235 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: A magyar ptk szerint:

216. § (1) Szerződést jogszabály ellenkező rendelkezése hiányában akár szóban, akár írásban lehet kötni. A szerződési akaratot ráutaló magatartással is kifejezésre lehet juttatni.

LINK , a 4. resz, kotelmi jog resz az erdekes.Ez megint nem olyan egyszeru, hogy aki elhitte az a hibas. Ha van tanu es amugy jogilag megfelelo a szobeli megallapodas, akkor az szerzodes es perelheto. Mas kerdes, hogy a gyakorlatban ez mennyire bizonyithato.Nyilvan irott szerzodes nelkul eleg gyengek az eselyek, de a kimondott szonak is sullya van!

Ez itt nem Mo. Akkor követeld a pénzedet otthon, ez a § csak otthon érvényes!! Itt a kezdetben engem is beetettek. Hidd el tapasztalatból tudom, hogy az igéretek még a bíróság előtt sem érvényesek, mert akkor jön az, hogy "Fahrlaessig" voltál azzal, hogy nem írásban és nem infromáltad magad...(Ráadásul az "ellenfeled" is hoz kapásból 40 tanút, hogy Te értetted félre.) s még örülhetsz, ha nem téged monyoznak meg rágalmazásért!.

Alapvetoen egyetertek. De ez magyar munkavallalo vagy vallalkozo, magyar kozvetito (?), magyar ceg, ergo magyar trv. CSak egy komment volt, hogy a szobeli szerzodes is szerzodes. MIvel nem ismerjuk a hatteret, ezert felesleges azzal kezdened, hogy mindenki hulye aki szobeli "igeretre", hivjuk szerzodesnek elkezd egy munkat. Nem mellesleg a beigert penzt megkaptak, ahogy ertelmezem. De felesleges ezt ragozni. Papir nelkul mar en se csinalnek egy kapavagast se:)
Bar volt mar olyan munkakezdesem, hogy szobeli, pontosabban telefonos ajanlatot elfogadtam. Felmondtam egyik helyen, masik helyen meg csak kb. munkakezdes utan 1 hettel lett szerzodesem. Azaz szobeli szerzodes alapjan kezdtem dolgozni. Erdekes engem nem vagtak at:) 1 het utan szepen leirtak mindent ahogy megegyeztunk:)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: stbe

Több
12 éve 6 hónapja #19236 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Gabi1983 írta: Jelen esetben az "ellenkező rendelkezés hiányában" rész él, hiszen munkaszerződést érvényesen írásban lehet csak kötni....

Ez igaz viszont a fenti pelda inkabb egy vallakozo szerzodesnek tunik. Normal munkaszerzodes eseten meg van egy 30 napos gumiszabaly. MIndamellett meg egy 30nap-3honap.. probaido. Azaz munkahely valtas eseten igyis ugyis be kell rizikozni a szobeli szerzodest:), mert probaido alatt akkor kuldenek el amikor akarnak az uj helyrol. A regin meg felmondtal. Tehat bizalom es hit szukseges abban, amit igertek..

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #19263 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

mahlzeit írta: Ez igaz viszont a fenti pelda inkabb egy vallakozo szerzodesnek tunik. Normal munkaszerzodes eseten meg van egy 30 napos gumiszabaly. MIndamellett meg egy 30nap-3honap.. probaido. Azaz munkahely valtas eseten igyis ugyis be kell rizikozni a szobeli szerzodest:), mert probaido alatt akkor kuldenek el amikor akarnak az uj helyrol. A regin meg felmondtal. Tehat bizalom es hit szukseges abban, amit igertek..

13 éve, a munkahely változtatásnál még javában ment a felmondási időm, a régi helyen amikor már a zsebembe volt az új (mai) munkahelyem szerződése minden részletében, érvényesen, "pöcséttel"....fél éeves próbaidővel (!) nem 3 hónapos volt! Igaz 2 hónap múlva ezt megszüntették és véglegesítettek....!

(Valmit biztosan jól csináltam.) :whistle:

Miért nem lehet ezt így megtenni? S csak infónak: 1989-ben jöttem ki előre, a család utólat fél év múlva. Már Mo.-on meg volt a leendő német munkahelyem munkaszerződése. Póstán megküldték! Akkor hegesztőként kezdtem! ERGO: ezt bárki megteheti! Ha nem akkor szívattyú!

DCT

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19932 Írta: magus8
magus8 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

A Condor Gmbh-hoz, ne menjetek dolgozni, mert nem fizet rendesen! A beígért pénz 1200E, helyette kapsz kb. 1000Eurot, azt is nehezen,és nem idejében. A túlórát sem óhajtja kifizetni, sőt még levon a havi plussz óráidból is, kénye-kedve szerint. Ez egy segédmunkás órabére?! Nagyon sokan otthagyták!!!