Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Több
12 éve 6 hónapja #19030 Írta: kovakove
kovakove válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Üdv Mindenkinek!
Némi kihagyásom volt az oldal látogatását illetően,de ismét kíváncsian,érdeklődve kezdtem el olvasgatni a hozzászólásokat.Ez az átverés témakör(kövezzenek meg érte),de már inkább mosolyt csal az arcomra,mint sem elszomorít.Olyan hirdetéseket lehet olvasni,hogy nem hiszek a szememnek,és olykor sírok a nevetéstől.Íme egy pl:"német és angliai munkára nöi férfi munkaeröt keresek .érdelődni 8 tol 20 órájig"!!!természetesen semmilyen képzettség,nyelvtudás nem kell hozzá és a hirdető is egy debil,hogy még helyesen se tud írni !!!!!!!!!!!!!!!!Statisztikailag,óvatos becslések alapján: fix 870 látogató,kb. 50 komolyabb érdeklődő és ebből 20-25balek jelentkezett is,aki tutira utalt pénzt előre!!!Egy másik klasszikus: "Bogyó és gyümölcs lekvárok címmel:Németországi konzerv üzemünkbe keresünk nöi-férfi munkatársakat.Május 10. munkakezdéssel". :laugh: Itt már lebukott az ügyintéző,de több mint 4000-en látták a hirdetést és nem mennék bele,hogy hányan utaltak előre.Ha ezek után valakit behúznak a csőbe és lehúznak némi lóvéval,akkor hadd ne kelljen már búslakodnom e szörnyűséges tett okán.Ilyen a világon nincs,és ebben a külföldi munka átverős történetben élenjárók vagyunk.Vajon miért?
Fiatal sihederként-bár most sem vagyok még aggastyán-2006-ban az akkori ismerősöm/főnököm kivitt kartonozni és csak azért,mert szinte kuka voltam németből 50Eurót vont le tőlem minden hónapban,és bármennyire is nem tetszett az eljárás,volt benne igazság.Ő 20éve volt a szakmában,én meg a szívemre teszem a kezem, az inas-csicska kategória között lavíroztam valahol,de a pénzt,amit termeltünk mindig 4felé dobtuk!!!,hát akkor hogy is van ez?Azóta nem keveset tanultam németül és már egyedül is elboldogulok.Ha valaki szakma és nyelvtudás nélkül akar nekivágni külföldnek,akkor még talán hálát adhat a sorsnak,hogy odahaza kopasztották és nem került sokba a tanulópénz!!!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: amandaa, DECOTEXT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #19103 Írta: stbe
stbe válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Németo.ban élő magyar közvetítő lehúzós építőipari munkát ajánl. Igéret: teljes körű németországi ügyintézés(német egyéni vállalkozónak kell lenni), 20 euró/óra, ingyenes szállás,
2 % közvetítői díjért. Persze a végén ebből csak a közvetítői díj lesz igaz. Dolgozhatsz egész nap a bunkó németeknek, mint a rabszolga. Ordibálás, kötekedés, fenyegetés megy. A közvetítő sok munkát ígér, de csak pár napot dolgoztat, a papírokat nem intézi. Telefonon nem lehet elérni, vagy csak hiteget, hogy 1-2 napot még bírjatok ki. 8-10 euró/órával akartak kifizetni - a szállás - 2%. Mivel mondtuk, hogy hívjuk az Arbeit Polizeit, és telefonnal körbefotóztunk, így fizettek ki. :P Közvetítő: Sragner Ferenc, német vállalkozó: Erwin Rauch, Mara-bau Gmbh Jövő héten megyek vissza Németo.ba, személyesen fogom "kifizetni" a közvetítői díjat, úgyhogy megtudja a magyarok Istenét!!! :evil:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: mellyke

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #19108 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

stbe írta: Jövő héten megyek vissza Németo.ba, személyesen fogom "kifizetni" a közvetítői díjat, úgyhogy megtudja a magyarok Istenét!!!

Nekem ezzel kapcsolatban pár kérdésem lenne: milyen munkaszerődést irtál alá? Mi volt benne pontosan, és hol készült? Ki és hol jelentett be? S ezeket hol és mikor ellenőrizetd?

Ha rám hallgaszt akkor nem foglalkozol velük, pláne ne fenyegetözz megtorlással,
mert nem vagyok benne biztos, hogy törvénytelenül jártak el, s inkább tendálok arra,
hogy minden papir nélkül próbáltatok evezni az irreális 20 eurós marhasággal!

DCT

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #19135 Írta: stbe

Persze az nem törvénytelen amit szóban ígértek(igenis 20 euró volt és ki is fizették, szerinted a német szakmunkás pl mennyiért dolgozik???) és végképp nem akartunk papír nélkül semmit. A főnökünk kénytelen volt itthon bejelenteni, mert papír nélkül a német nem akart alkalmazni(félt hatóságoktól), holott úgy volt hogy kint leszünk vállalkozók és úgy ad munkát. Mi sem dolgoztunk volna bejelentés nélkül, hiszen ha megfognak annak súlyos következményei lehetnek. Nem vagyunk hülyék. Ezt Németo.ban nagyon szigorúan veszik ha nem tudnád!!! Mi a becsületes 1. osztályú munkáért 1. osztályú és beigért!!!!! bért akartuk. Az nem tetszett hogy egy németben élő magyar ebből akar nyugdíjkiegészítést, átveréssel.

Több
12 éve 6 hónapja #19139 Írta: stbe

A gyengébbek kedvéért: Nem jártak el törvénytelenül, ezt nem is írtam. Csak semmi nem úgy volt, ahogy azt ígérték, mielőtt kiutaztunk. Vágod? Ezt is átverésnek hívják. szerencsénk volt, hogy kifizettek minket. A "magyar" közvetítő, bár nem is nevezném az ilyet közvetítőnek, azt mondta, hogy nem dolgozunk jól. Persze ha a magyar rosszul dolgozik, akkor miért kell a magyar? Nem csak azért mert olcsó. Én mindig becsületes adófizető voltam, képzeld még ilyenek is léteznek Mo.-n. Ha itthon is lenne munka, biztos hogy meg sem fordulna a fejemben hogy kimenjek, de nem megyek segélyért, csak dolgozni szeretnék.

Több
12 éve 6 hónapja #19140 Írta: stbe

Én csak azért írtam le az esetemet, hogy mások okuljanak belőle. Válogassák meg a közvetítőjüket. Hiszen első alkalommal egyedül nehéz külföldön papírokat, lakcímet, bankszámlaszámot, vállalkozást indítani. Sok a hiéna közvetítő aki nyerészkedni akar a kint munkát vállalni szándékozókon. Tisztelt a kivételnek. Ne igérjenek olyat ami nem igaz. Az hogy valaki bedől nekik, az nem menti fel az ígérgetőt.