Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
http://www.expressz.hu/allas-munka/allasajanlat/hirdetes-31276128/
Az unokatesóm felhívta az illető hirdetőt aki 8 eurós órabért ígért szombati indulással , és természetesen előre beszednének 50 ezret szállásra és 20 ezret buszra.Egy 20 fős társaságnál már azért szép summa..........
Szóval tessék vigyázni!
Perszike
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én talán rájöttem, hogy mi a nagy helyzet és talán nincs is átverés! X cég hirdet, (mert ez a szokás), azért, hogy a konkurenciának mutassa, hogy "nekem jól megy, nekem kell ember.....". Ezt látja egy magyar közvetitö, és ahelyett hogy ellenörizné, hogy mennyire valós, vagy mennyire igaz, elkezd összeszedni embereket.....A hirdetés alapján érthetö, de ez nem valós munkahely, csak majdnem ingyen reklám a cégnek! Lehet, hogy maga a közvetitö is felül a dolognak! Ezért lehet az, hogy ha valaki az adott céget felhivja, valójában nincs üresedés, viszont hirdetnek, s ennek a közvetitö is bedölt!Perszike írta: Egy újabb átverés:
Unokatesóm kint keres állást,a megadott gmbh-s cégre rákerestem és felhííjjtam őket ,természetesen nincs üresedés.Az unokatesóm felhívta az illető hirdetőt aki 8 eurós órabért ígért szombati indulással , és természetesen előre beszednének 50 ezret szállásra és 20 ezret buszra.Egy 20 fős társaságnál már azért szép summa..........Szóval tessék vigyázni!http://www.expressz.hu/allas-munka/allasajanlat/hirdetes-31276128/
DCT
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: Ezért lehet az, hogy ha valaki az adott céget felhivja, valójában nincs üresedés, viszont hirdetnek, s ennek a közvetitö is bedölt!
Szegény közvetítők....
Te DECO, nem lehet, hogy kicsit rózsaszínben látod a hazai helyzetet?
Ez egy tipikus átbaxásos lehúzás....
Perszike azt írta, hogy felhívta a céget aki állítólag melóhelyet kínál, a tesója meg a "szegény átvert közvetítőt" kérdezgette.
Én úgy értelmeztem, hogy a cég nem kínált melót az "átvert közvetítő" meg ezeket a nem létező munkahelyeket kínálja, konkrét indulási időponttal meg szállás és utazási költségtérítés igénnyel.
Ezt itt és ott is csalásnak hívják(ha megvalósul) és Btk.-ba ütköző bűncselekmény!
Mint már régebben is jeleztem, ki nem állhatom a hasonló férgeket....ha nem is hullarablók...de közelítenek abba az irnyba.
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Egyáltalán nem! Én élböl mindig azt mondtam hogy ELÖRE SOHA SEMMIT nem szabad fizetni! Aki ezt megteszi az meg is érdemli, de biztosa vagyok abban, hogy vannak cégek amik hirdetnek, de valójában nem keresnek senkit! A mi cégünk is szinte minden évben megszójra az országos lapokat, de már évek óta változatlan gárdával dolgozunk! Söt, kevesebben lettünk mert, egyik meghalt, egy meg beteg lett. Máig sem pótolta a cég a hiányzókat.... Nos, vegyük azt, hogy valaki otthon levadássza a német újságokat, s olvassa, hogy X cég keres 6 hegesztöt, különbözö munkákra..... cim, név, stb. Összeszed 6 embert, de saját költségén (bérel buszt) és azt gondolja, hogy kiviszi öket.....Elöre kér mindent mert semmit nem beszélet le a céggel! Ez nem átverés a közvetitö részéröl. Természetesen sok sumák van, s ez csak egy lehetöség !kfz írta: Te DECO, nem lehet, hogy kicsit rózsaszínben látod a hazai helyzetet?
:
A közvetitö csak közvetiti, s nem munkát ad! Papirokat, szerzödést, stb, nem biztos, hogy igért. (Itt a cim, ilyen munkakör, kiviszlek....! A többi a Te dolgod!!)
Az az átverési ügy nekem azért furcsa, mert mi magunk kerestünk munkát és ezt más is megteheti. Miért kell másokat igénybevenni? Miért kell lépre menni? Senkit nem köteleznek arra, hogy elhigyjen dolgokat! Szerintem pontosan azok a hibásak, akik elöre fizetnek, mert amig lesz ilyen lehetöség és nem okulnak mások kárán, addig mindig lesznek ilyen bünözök! Tudod: alkalom szüli a tolvajt! Ha nem zárod a kocsit ellopják, ha elöre fizetsz átvernek!
DCT
- Side
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Én is Németországba készülök dolgozni >>>belefutottam én is pár kamu átverős hirdetésbe.
Nem egyszerű a csalókat kiszűrni , de nem lehetetlen.Ötlet szinten arra gondoltam,hogy össze lehetne egy listát állítani a csalókról és közzé lehetne ezt tenni valamilyen formában >>így ez is segítség lehetne abban ,hogy ne fussunk bele ilyenekbe.
Arra gondoltam,hogy azoknak a csalóknak a nevét össze lehetne gyűjteni egyenlőre egy excel táblázatba és ezt mindenki számára elérhetővé tenni.
Mit szóltok hozzá?
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Volt már ilyen. Nem részletezném, hogy miért és mennyire használhatatlan volt.Side írta: Ötlet szinten arra gondoltam,hogy össze lehetne egy listát állítani a csalókról és közzé lehetne ezt tenni valamilyen formában >>így ez is segítség lehetne abban ,hogy ne fussunk bele ilyenekbe.
Rá kell keresni a cégekre és szuper oldalakon mint az Irány Németország úgyis megtalálni a patkányokat! Az más kérdés, hogy még ilyenkor is rengetegen a cég elérhetőségét keresik.