Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

• vantara
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #18089 Írta: vantara
vantara válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Köszönet, -most intézkedünk, szeretnénk ha a pénzünket nem is de a csalókat lefülelné a rendőrség és a megérdemelt büntetésüket megkapnák.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #18095 Írta: alamosz
alamosz válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Nos én úgy hiszem hogy mégis lesz valami.Ez a társaság engem is lehúzott.3 hónapi bérrel tartoznak.Amíg kint voltam kiderült hogy szervezetten a Német megrendelő segítségével csalják ki a magyar munkaerőt.Csóró munkanélkülieket kiviszik majd heti 30-50-100 € val kiszúrják a szemüket,közben a többi fen maradó megtermelt munkabért lenyúlják..Kb 30 fő jelenleg is ennél a cégnél kint van, haza se tud jönni (nincs miből) ,meg nem is igazán akar,mert itthon nincs munka s segélyt sem kapnak.Az ottani környezetembe családok mentek tönkre,szabad idejükbe a fiuk csikket szednek ha dohányozni akarnak.a cég valamint a kiszállítók nevét ki írom,ezért vállalom a felelősséget.Egyébként Németországban hatósági eljárás helyi két nyelvű ügyvéd bevonásával már elindítottam.Akitől tartózkodjatok :Quarz Akustikbau, Castrop-Rauxel,vagy Im Dwaskamp ,Manfréd a fönök Ő a megrendelő.hatalmas kapcsolatrendszerrel (rendőrség,munkaügyi felügyelet,stb,még a magyar konzult is lenyugtatta )Beszállítók: ál Gbr -rel :B.Attila József&Sch.István&Bod.Dénes&Jak.János .Idehaza meg keresem a károsultakat mivel a mai napig folytatják a szélhámosok tevékenységüket.Ha van még károsult és nem szégyenli vállalni magát pár sorban írja meg az esetét. Eddig 8 károsult van akik vállalják a feljelentést az urak "ellen.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #18096 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Gyerekek!
Nekem feltünt egy dolog, és lehet, hogy jogilag nem lehet semmit tenni hasonló "lehúzós" cégek ellen, ami lehet, hogy törvényes és mgésem olyan lehúzós mint ahogy sokan gondolják! Nekem ez a mindig visszatéerő "3 hónapos" dolog gyanús! Nem tudom, hogy nincs valamilyen olyan törvény, hogy egy adott (kikötött) próbaidőre, ha a munkaadó elégedtelen a teljesitmnyel (ez ugyebár szubjektiv) megteheti e azt jogilag, hogy csak nagyon kevés juttatást ad a munkavállalónak! Olyot már olvastam, hogy az volt a szerződésben, hogy "a munkavállaló teljes mértékben egyetért a munkaadó olyan bérezésével, amit a teljesítmény tükrében adható...". Nos ez nagyon rágógumi ízű, és nyujható! Igy nem vagyok meggyőződve arról, hogy akár csoportos jogi lépések is valamit hoznának! Szivesen elolvasnék egy ilyen "lehúzós cégtől" egy munkaszerződést!

HA VAGY EGYÁLTALÁN ILYEN!? :whistle:

Mert ha nincs semmilyen szerződés, akkor mindenkinek jobb ha hallgat, ugyanis nem csak a fekete munkaadás, de a fekete munkavégzés is büntetendő. Az ilyen irányú törvények nem ismerete, s az arra hivatkozás, hogy "magyar cégtől vagyunk itt", nem ment fel senkit az illegális munkavégzés tilalma alól! Ezt bizony a munkavégzőnek kötelessége Németországban ellenőrizni!

Kérdésem a lehúzott munkavágzők felé: hogyan lehet egy munkaadónak 3 havi bértartozása?? Én ha az első hónapban nem fizeti ki az összes pénzemet, másnap már nem dolgozom! Ki van zárva, hogy 3 hónapig burgyázzak s közel ingyen! 1 hónap + legfeljebb 1 hét és beszüntetem a munkát! Ti miért is nem??
:S :sick: :angry:

DCT

Több
12 éve 7 hónapja #18124 Írta: alamosz
alamosz válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Nagyon egyszerű a válasz ! Nem alkalmazottként dolgoztam .Kiváltottam a vállalkozóit,adószámmal,könyvelővel eccetera....Nem vettem fel előlegeket !Eleve pénzel mentem ki,én álltam a munkával járó költségeket,szerződésem van a Némettel és leigazolt 1 oszt.minőségben átvett felmérésem,a munkáimat átvette,ellenértékéről elismervény van .Viszont a német időről időre húzta az elszámolást.márciusi számlámra tegnap reagált ,nem fizetek válasszal.
Mindenfélére hivatkozik ,ebből az egyik az hogy Dortmund városa fizetésképtelen így Ő sem fizet.(a városnak dolgoztunk). De van ettől vadabb is ! 2011 -n a fentebb megnevezett Magyar ál Gbr -sek, annyi kárt okoztak neki (több lakást kifosztottak,szerszámokat-gépeket el loptak ,munkákat nem fejezték be,)ezért kénytelen onnan visszavenni ahol még lehetséges .Nos nekem és annak a pár embernek természetesen semmi közünk elődeink"bűneihez.Ezért van mód a jogi rendezésre.Tehát DEKOTEXT ! Akikről írtam s pár euróél kint lébecolnak azokat alkalmazottként magyarok vitték ki a német segítségével dolgozni,soha nem voltak ,vannak legalizálva,nem képesek haza jutni ,vagy márt nincs miért (a családjuk szét ment). hosszú időn keresztül nem küldtek pénzt haza,anyuci meg megunta.
Jómagam vállalkozóként mentem,tisztába vagyok ennek a következményeivel.25 éve vállalkozom ,csak eddig Magyarországon volt divat hogy a megrendelő csúsztat és nem fizet.Ez most már az EU -n kezd általánossá válni.Egyébként ha a magyar hirdetéseket külföldi munkáról figyeled és azokban megnevezett cégeket kontrollálod ,rájössz hogy 10-ből 9 .nem létező cég a maradék 1 meg közvetítő vagy annak felcsapott, volt németországi melós,aki már inkább szervez mint gályázik.A fentebb megnevezett ál Gbr-k urak" is melósként kezdték......Csak még annyit....bár mindenki úgy gondolkodna ahogy te....de közbe te is 1 hónapig ingyen dolgoznál ! Havonta cserélni a melóst és nem kifizetni ,hatalmas biznisz .Mivel a károsultak szégyellik ahogy jártak ,így nemigazán derül ki,ráadásul illegális munkát végeztek ,még meg is büntetnék őket.Na erre varrjál gombot.

Több
12 éve 7 hónapja #18147 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

alamosz írta: Nagyon egyszerű a válasz ! Nem alkalmazottként dolgoztam .Kiváltottam a vállalkozóit,adószámmal,könyvelővel eccetera....Nem vettem fel előlegeket !Eleve pénzel mentem ki,én álltam a munkával járó költségeket,szerződésem van a Némettel és leigazolt 1 oszt.minőségben átvett felmérésem,a munkáimat átvette,ellenértékéről elismervény van .Viszont a német időről időre húzta az elszámolást.márciusi számlámra tegnap reagált ,nem fizetek válasszal.
Mindenfélére hivatkozik ,ebből az egyik az hogy Dortmund városa fizetésképtelen így Ő sem fizet.(a városnak dolgoztunk).

Az jó. Akkor lehet Pfändolni, pl. beantragolhatod hogy a tanácsházára Jelzálogot tegyenek.
Nem te leszel az elsö.
Irtam már a sorrendröl.
Rechnung, 1. Mahnung, Letzte Mahnung, gerichtliche Mahnbescheid, Pfändungsantrag. Ha a Pfändung "mangels Masse" nem müködik.(pl. a városháza is csak bérelt) : Konkursantrag!
Ha az Öffentliche Hand a fizetésképtelen, akkor tutira meglesz a pénzed, legkésöbb a Konkursantraggal. Város nem fog bankrottolni, fizet a Bundesrepublik.

Több
12 éve 7 hónapja #18152 Írta: Firma
Firma válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kedves Alamosz,

kerdezd meg emailben vagy levelben Dortmund varosat, hogy kifizette-e a Te Auftraggeberedet. Amennyiben igen, azonnal menj egy ügyvedhez es irjon nekik egy levelet...az ügyved tudni fogja, hogy ebben az esetben nyert ügyed lesz...mert a törveny ezt az esetet nagyon szigoruan bünteti.

Üdvözlettel,
Ilona