Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

• zegna31
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17634 Írta: zegna31
zegna31 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Köszönjük kedves utalvasar, hogy megosztottad! Én is Landshut-ban élek, és láttam az újságban a hirdetsüket. Azonban az autoplegedinst-nek se jelentkezz itt Landshutban, mert én egy napot szétdolgoztam magamat, és ugyanazt mondták nekem, hogy ez semmi, és a probazeit-omat nem fizették ki. A munkáltató szintén szerb. A következő napra én sem mentem el, mert hülyének ne nézzen, amikor ebédszünetben is dolgoztam. Kívántam neki Viel spass-t:) jó szórakozást. Ez is a helyi újságban volt benne, vollarbeit. Üdv! zegna 31.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17649 Írta: munka2012
munka2012 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Úgy látszik a hozzászólásokból,hogy Landshut nem a legjobb munkahely szempontjából.A férjem is ott dolgozott másfél évig 1 kollegájával,és mindent megcsináltak a főnöknek ,a hála az volt benne,hogy kérte,h. vigyenek neki még embereket,a férjeméket kirúgta januárban,akit kiszereztek,azokat megtartotta.De a bántó az volt,hogy pont szabin voltak itthon karácsonykor,és január elején jött LEVÉLBEN a felmondás,visszadátumozva arra az időre,mikor dec.-ben hazajöttek.Szép kis Firma!!!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17654 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

zegna31 írta: Köszönjük kedves utalvasar, hogy megosztottad! Én is Landshut-ban élek, és láttam az újságban a hirdetsüket. Azonban az autoplegedinst-nek se jelentkezz itt Landshutban, mert én egy napot szétdolgoztam magamat, és ugyanazt mondták nekem, hogy ez semmi, és a probazeit-omat nem fizették ki. A munkáltató szintén szerb. A következő napra én sem mentem el, mert hülyének ne nézzen, amikor ebédszünetben is dolgoztam. Kívántam neki Viel spass-t:) jó szórakozást. Ez is a helyi újságban volt benne, vollarbeit. Üdv! zegna 31.

Biztosan igazad van, de én 12 éve dolgozom ebédszünet nélkül úgy hogy a munkaadó levon minden nap félórát ebédszünetre! Tudod, a munkaadó nem ellenség, hanem az akiböl élsz. Nem árt egy kis lojalitás, Megéri! Ma 12 év után jól fizet, megválogathatom a munkákat és akkor ad szabit vagy szabadnapot amikor akarom! Ha kezdettöl követelödzöl, nem fogsz ide eljutni, akkor sem ha igazad van!

DCT

• zegna31
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17656 Írta: zegna31

Kedves DECOTEX!

Köszönöm a hozzászólásodat, és teljesen igazat adok a munkavállaló lojalítását illetően. Azonban szerintem mindkét oldalon szükséges a munkáltató részéről. Magyarországon sokkal nagyobb felelősséggel dolgoztam, s kb.: 13-14-évet. Ebédszünetem abból állt, hogy akkor ettem, amikor tudtam. Itt Németországban azért találták ki az egyórás vagy 1/2 órás ebédszünetet, hogy Humánus módon egyenek az emberek. A munkával, amit végeztem, és én, ha munkáltató lennék, akkor biztos kifizettem volna a napi munkát, mert ez a nem LOJÁLIS dolog. Én elhiszem, hogy régóta dolgozol itt, de nem mondtad, hogy mit. Ez is sokat számit, mert egy autómosóba, vagy öregegápolásában óriási a különbség. Én kb.: 13-14-éve járok Németországba, azonban itt az ember mindig Auslander lesz. Szóval, ha másoknak is negatív véleménye van, akkor nem biztos, hogy bennem van a hiba. Biztos én is hibázok, azonban, Magyarországon, vagy Németországban is ugyanaz a helyzet van, hogy sokszor nem fizetik ki a munkavállalókat. Ráadásul ez a munkáltató nem echte német, hanem szerbiából érkezett.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17663 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

zegna31 írta: ... Én kb.: 13-14-éve járok Németországba, azonban itt az ember mindig Auslander lesz. Szóval, ha másoknak is negatív véleménye van, akkor nem biztos, hogy bennem van a hiba. Biztos én is hibázok, azonban, Magyarországon, vagy Németországban is ugyanaz a helyzet van, hogy sokszor nem fizetik ki a munkavállalókat. Ráadásul ez a munkáltató nem echte német, hanem szerbiából érkezett.

Nos, nem tudom! Ezt én nagyon furcsának tartom! 23 éve vagyunk kint. Hegesztőként és lakatosként kezdtem, ma grafikus vagyok. A nejem kezdettől fogva gépészmérnökként dolgozott. Most is! Egyszer nem érzetették velem/velünk, hogy külföldi vagyok és egyetlen egyszer volt olyan (velem), hogy 1 hónapig dolgoztam (próba) 1995-ben) s aztán nem fizették ezt sem ki, de az is tény, hogy semmi papirom és irásos igéretem nem volt erre, tehát MEGÉRDEMELTEM!
Szerintem a német munkaadók korrketek és fizetnek mindig, csak nem kell magad eladni bagóért, és meg kell kezdettől fogva követelni az irásos, szerződéses kommunikációt! Ahol ezt megtagadják, oda nem szabad elmenni dolgozni! ENNYI!

Egy alapvető és fontos tény: mi mind a négyen (akkor még két gyerek, ma már felnőttek) kivállóan tudtunk németül írni, olvasni beszélni! Igy már kezdettől fogva nem tudtak komolyabban felülteni, de szerintem (a kivételes egy eset) soha nem is próbálták! Szerintünk ma is: csak azt lehet átverni, aki hagyja magát!

DCT

• zegna31
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17667 Írta: zegna31

Ezzel teljesen egyetértek!