Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

• Macsek0317
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17668 Írta: Macsek0317
Macsek0317 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Sziasztok,

Most találtam rá erre az oldalra, és szeretném a véleményeteket kikérni. Párom most kedden ment ki Landshut-ba, egy hosszú, sok körös telefonos interjúztatásos felvételi után dolgozni.Sajnos itthon egy törvénymódosítás miatt megszűnt az a terület, ahogy dolgozott, és 4 hónapa nem kap munkát. Illetve ezt az egy "elfogadhatót" kapta..
E-mail-ben elküldték neki a munkaszerződést ( ill. egy rövid leírást, bemásoltam egy az egyben) Ahogy kiért, alá is írta a szerződést, csak kiderült, hogy állítólag az ajánlott munkához túlképzett, jelenleg kapja a fizetést, ill. fizetik a szállást, de még "teendője" nincsen. Van egy már egy leendő kolléga kinn, ő egy hete van kint dolog nélkül. kérdésem az lenne, hogy szerintetek ilyen létezik-e, vagy ez is valamilyen átverés, lehúzás? Érdemes-e még kint maradnia, vagy irány haza? Nagyon megköszönném, ha írnátok véleményt :)

Sehr geehrter Herr x.y,

anbei ist Ihr Arbeitsvertrag. Der Originale liegt bei uns vor, den Sie an Ihrem Anreisetag den 10.04.2012 bei uns unterschreiben.

Wir bitten Sie dies durchzulesen und wenn Fragen sind, rufen Sie uns an oder schreiben Sie uns eine E-Mail.

Wir bitten Sie uns kurz Bescheid zu geben, ob es in Ordnung ist.

Wir bitten Sie diese Unterlagen dabei zu haben:

- Anmeldung von Ihrer Gemeinde von Ihnen und Ihrer Frau

- Urkunde von Kindern

- Führerschein

- Pass

Sie kommen zu uns am 10.04.2012 an diese Adresse:
..............

Vielen Dank.

Hier ist die Aufstellung Ihres Monatslohnes:
Std. Lohn von 9,80 € + 0,17 € x 173 Std. Arbeitszeit im Monat = 1724,81 € brutto = ca.1191 € netto
Übernachtungspauschale 9 € x 22 Arbeitstage im Monat = 198 € netto
Heimfahrt = 120 € netto
Ca. 1509 € netto

Mit freundlichen Grüßen
................

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17672 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

DECOTEXT írta: Szerintem a német munkaadók korrketek és fizetnek mindig, csak nem kell magad eladni bagóért, és meg kell kezdettől fogva követelni az irásos, szerződéses kommunikációt! Ahol ezt megtagadják, oda nem szabad elmenni dolgozni! ENNYI!

Itt inkabb az a kerdes, hogy mennyire tekintheto "nemet" munkaadonak egy szerborosztorokarabindiaimittomen milyen nevu ceg(ek)/illeto(k):) Masik gond, hogy Mo.-on a munkaeropiac is foleg a szurke gazdasagra epul. Szerintem egy atlagembernek Mo.-on nem nagyon van(volt) rendes, mindent leiro munkaszerzodese. Abban teljesen biztos vagyok, hogy ha Mo.-on megallitasz 10embert azzal a kerdessel, hogy kellene kineznie egy munkaszerzodesnek v. mire valo, 7en csak hummognenek. Szerintem:) Ezert ez a "szocializacio" aranybanya bizonyos svindlereknek..

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17676 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

mahlzeit írta: Itt inkabb az a kerdes, hogy mennyire tekintheto "nemet" munkaadonak egy szerborosztorokarabindiaimittomen milyen nevu ceg(ek)/illeto(k):) Masik gond, hogy Mo.-on a munkaeropiac is foleg a szurke gazdasagra epul. Szerintem egy atlagembernek Mo.-on nem nagyon van(volt) rendes, mindent leiro munkaszerzodese. Abban teljesen biztos vagyok, hogy ha Mo.-on megallitasz 10embert azzal a kerdessel, hogy kellene kineznie egy munkaszerzodesnek v. mire valo, 7en csak hummognenek. Szerintem:) Ezert ez a "szocializacio" aranybanya bizonyos svindlereknek..

Kedves Mahlzeit! Mi itt nem az otthoni munkaadókról és munkaszerződésekről beszélgettünk! Az otthon nekem annyira mindengy, hogy el sem tudod képzelni, de hidd el, hogy ha egy munkaadó nem találnak balekot aki minimálbérért vagy feketén elmegy dolgozni (Mo.-on) akkor kénytelen lenne többet és szerződéssel fizetni!!
A leírásom az itteni körülményeknek szólt és ha valaki ide kijön, akkor a legjobban teszi, ha messze elkerüli a "zsebszerződésés" link cégeket, mert ezeknél csak a szivatás megy itt is! Ha valaki kijön kérjen adószámot, menjen el egy biztsoitóhoz (betegbizositásért) és ezután üljön le tárgyalni a munkadóval! PONT! Aki em igy tesz, az megérdemli, hogy lenyúlják három havi bérét!

DCT

Több
12 éve 7 hónapja #17685 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Akkor megegyszer tomondatokban, hogy en is megertsem.:
-Attol, hogy egy ceg Nemetorszagban bejegyzett, meg nem lesz "nemet", mentalitasban biztosan nem.
-Mo.-on az atlag azzal sincs kepben, hogy Mo.-on, hogy kellene mokodni egy munkaszerzodesnek, nemhogy itt. Emellett a szurkegazdasagban szocializalodik a jonep.
-Ergo minden adott az aranybanyahoz a svindlereknek es a szoporollerhez a frissen erkezetteknek.

VELEMENY volt!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17698 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

mahlzeit írta: Akkor megegyszer tomondatokban, hogy en is megertsem.:
-Attol, hogy egy ceg Nemetorszagban bejegyzett, meg nem lesz "nemet", mentalitasban biztosan nem.
-Mo.-on az atlag azzal sincs kepben, hogy Mo.-on, hogy kellene mokodni egy munkaszerzodesnek, nemhogy itt. Emellett a szurkegazdasagban szocializalodik a jonep.
-Ergo minden adott az aranybanyahoz a svindlereknek es a szoporollerhez a frissen erkezetteknek. VELEMENY volt!

Szerintem ma, az internet időszakában először informálja magát a polgár mielőtt útrakel! Idegen ország, mások a törvények más a rnedszer! Ezenkivűl feltétlenül tanuljon meg "idegenül" legalább beszélni (tárgyalni) s csak ezután lóduljon neki a nagyvilágnak! Utólag már késő bánat, ahogy itt többen is már leirták a saját "élményüket"!

TÉNY: itt a BRD-ben is van feketemunka, de ez nagyon kevés szakmában terjedt el (épitőipar, mezőgazdaság, privát takaritás, háztatrás, gyerekügyelet). A legtöbb területen azonban törvényesen dolgoznak és dolgoztatnak! Nem kell azokat kiszemezni akik itt is csak a stikliket csinálják!.

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17713 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Szia Decotext!
Igy igaz, keves a feketemunka, a privat takaritonöm is be van jelentve. Es a költseget egy hatarig le tudom vonni az adoalapbol. Nem tudom, mennyit, a könyvelö tudja.
szia:
Eva