Ápolónői végzettség honosítása

Több
12 éve 8 hónapja #16670 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Szia advanda,

hát ezt jó tudni...

Akkor ez nyilván megint az én jó szerencsém, hogy amikor akár el is fogadhatnák, nem fogadják el a konformitásigazolást...
Rákérdeztünk, hogy miért nem fogadják el, kíváncsi leszek a válaszukra.
Egyébként ez elég szomorú, mert jelenleg 25.000 Ft-ba kerül kikérni ezt, plusz a fordítás... És a végén WC papírnak sem jó. :(

Oké, nem fogadják el. De ugye megkapták az óraszám összesítést is.
Csak azt meg a főiskola olyan jól megcsinálta, hogy tényleg nem lehet értelmezni elsőre... És lehet ezen múlik az egész.
Most azt is megírtuk nekik, hogy hogyan kell értelmezni, és ennek tükrében gondolják újra, hogy még mindig nem elegendő-e az óraszám, hiszen összességében tekintve, nem kevesebb, mint a német...

Meglátjuk, sajnos nem tehetek mást, mint várok, mert ugye a nő 28.-ig szabadságon van.

Nagyon köszönöm a sok segítséget!
Üdv., Anita

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #16672 Írta: astarta

Még 2 dolog ami eszembe jutott, és itt nem kell csinálnia az ápolónak a kórházi osztályon, Magyarországgal ellentétben.
Természetesen nem tudom, hogy mindenhol így van-e, de a 2 kórházban ahol jártam, ott így volt.

Egyik a vérvétel, másik a branül szúrás. Mindkettőt orvosok csinálják és nem az ápolók.

Több
12 éve 8 hónapja #16673 Írta: advanda
advanda válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Igen, de WC-papírnak kicsit vastag ez a papír. Az én lányaim ezentúl megspórolhatják ezt maguknak, ennyivel is szegényebb lesz az EEKH B)
Számomra egyébként is nagyon szuszpekt ez az EEKH, a költözésnél (2007-2008) elvesztették többszáz ápolónö papírjait, ök kiestek a regisztrációból, és nekik nem akarják kiadni a szerzett jogot tanúsító bizonyítványt. Magyarul: ma többszáz ápolónö az EEKH szerint feketén dolgozik klinikákon, kórházakban mert elvesztették öket a regisztrációból. Sok ilyen ápolónöt el kellett utasítanunk, eddig mi is ragaszkodtunk ezekhez a papírokhoz.
A Praktikum: nem az a legrosszabb eset ha ingyenes, hanem az, ha az Arbeitsamt nem veszi át a költségeit, mert normális esetben önköltséges és a Praktikant fizethet érte (Anpassungspraktikum vagy Anpassungsqualifizierung), pl:
www.bbz-augsburg.de/index.php?option=com...izierungen-&Itemid=8
Summa summarum: ha az úriember Düsseldorfban az összehasonlítás alapján nem ismeri el a végzettségedet, kérd vissza a papírjaidat mielött elutasít, mert utána már nem adhatod be máshova. Vagy próbáld megbeszélni a munkahelyeddel, hogy ezt az idöt, amit ott eltöltöttél igazolják le praktikumként (nem tudom ez lehetséges-e, egy kérdést megér).

Több
12 éve 8 hónapja #16674 Írta: astarta

Pedig tegnap mikor felhívtam az EEKH-t, hogy csodálkozott a hölgy, hogy ilyet még nem is hallott, hogy nem fogadják el az általuk kiadott konformitásigazolást.
Még ha ilyet nem is hallott, vagy esetleg még ilyen valóban nem is fordult volna elő gyakorlatban, akkor is tudnia kellene a működésük hátterét, hogy ilyen háttérrel ez előfordulhat...

Már beszéltem az Arbeitsamttal, a bejárás költségeit fedeznék max. 1 hónapra...

Több
12 éve 8 hónapja #16675 Írta: candy000
candy000 válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

astarta!

ha jól számoltam 1695 óra elmélet és 1895 óra gyakorlat (ebbe én most beleszámoltam a demostrációs gyakorlatot is). nekem ez sehogy nincs meg...... hmm nah mindegy majd megtudom mikor intézem majd a honosítást. Addig meg gyűjtöm az infókat :-)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16678 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Nem akarok astartaval vitatkozni, mindenesetre erdekes, hogy ilyen sok a problema. En nem keresem az okokat, de erdekes...
En csak felvetettem, hogy nem biztos, hogy a kepzesek egyenerteküek, nem irtam biztosra. Ugy gondolom, hogy a velemenyemhez jogom van, es a velemenyem nem valtozott. Hogy valamim gazsag lehet benne, azt valoszinüsiti az, hogy a hatosagok is hasonloan velekednek, legalabbis nekem ez jött le abbol, amit astarta irt.
Termeszetesen lehet vele,m nem egyeterteni, es mindenfelet irni, attol nem lesz jobb. De ha attol jobban erzi magat, irhat nekem mindenfelet, bar en nem tettem semmit a papirjai ellen, nem is tudnek, es idöm sincs ilyesmire.
Ami viszont biztos: itt a praxisokban - nem csak nalunk, hanem az orvosi praxisokban altalaban a vervetelt a növer csinalja!
Egyebkent igaz az, hogy a praktikumert sokan fizetnek - en csak felvetettem - es lehet esetleg ebböl profitalni, akit erint - hogy esetleg ha az ember meg kaphat is penzt erte, vagy rosszabb esetben nem kap, de nem fizet. Az, hogy fizetni kelljen, legyen az utolso - szerintem