Ápolónői végzettség honosítása

Több
12 éve 8 hónapja #16573 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

A honositgatásra sokszor nincs is szükség. Technikai diplomáknál (Gépész, Elektro, stb.) és magáncégeknél elég a hiteles forditás, ha egyáltalán nézik.
Csak állami céghez és továbbtanuláshoz elengethetetlen a nagy pecsét.
Az egészségügy és a szociális munkák (tanár,Sozialpedagoge) persze más mint egy hálózatot életbentartani.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #16574 Írta: advanda
advanda válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

hogy hogyan oszlik le az elmélet és a gyakorlat az nagyon változó. Az európai követelmény hogy egy 3 éves képzés min. 4600 óraszámban. A dipl. ápoló képzés 5000 óraszám feletti.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: candy000

Több
12 éve 8 hónapja #16576 Írta: candy000
candy000 válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Advanda ebben nics benne az elmélet amit írtál vagy azzal együtt? Bár hát baromi sok óránk volt de nem gondolom, hogy annyi meg lett volna (gondolok itt a 4600 ra)

Több
12 éve 8 hónapja #16579 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Szia avanda,

igazad van ezzel a 4600-as óraszámmal.
Épp most kaptam egy újabb választ a főiskolától, amiben kértem, hogy pontosítsák az óraszámokat, mert a kiállított dokumentum alapján nem volt egészen értelmezhető:

A tanterv szerint a képzés 4600 órás volt. Ebből 1680 óra elmélet és
2920 óra gyakorlat volt. A 2920 óra is ketté osztható 1360 óra
kórházi gyakorlatra és 1560 óra tantermi, illetve demonstrációs termi
gyakorlatra.

Ezzel szemben az itteni Krankenpfleger képzés:

Dauer: 3 Jahre
Mindestens 2.100 Stunden in der theoretischen Ausbildung und 2.500 Stunden in der praktischen Ausbildung.

Tehát az összóraszám megegyezik mindkét ország esetében, 4600 óra.
Nálunk az elmélet 1680 óra, itt 2100 óra.

A gyakorlatot annyiból nehéz összehasonlítani, hogy No.-nál nincs feltüntetve, hogy a 2500 óra csak kórházi gyakorlatot takar-e.
Magyarországon, ahogy le is van írva, 2 féle gyakorlat volt. A egyik a közvetlen betegágy melletti, a másik a tantermi, amikor pl. bábon gyakorolja az ember az injekciók beadását, branül szúrását, vagy épp a kötözéseket.

Összességében én egyáltalán nem látok hatalmas különbséget a 2 képzés között, összóraszámban mindenesetre teljesen azonos.

Több
12 éve 8 hónapja #16608 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Attila_BRD írta: A honositgatásra sokszor nincs is szükség. Technikai diplomáknál (Gépész, Elektro, stb.) és magáncégeknél elég a hiteles forditás, ha egyáltalán nézik.

Igazad van, sokszor nincs rá szükség. De egyrészt magáncégeknél is kérik sokszor a "staatlich anerkannte Sozialpädagogin/Erzieherin/Altenpflegerin" végzettséget. Ezt csak úgy szerezheted meg, ha elötte honosítod a papírokat.
Másrészt a "reglementierte Berufe" nevü lista kb 150 foglalkozást tartalmaz, amihez valamiféle honosítás, elismertetés kell. Nem értek hozzá, de technikai végzettségek (pl mérnök, technikus) is vannak a listán.

www.masf.brandenburg.de/sixcms/media.php...tierten%20Berufe.pdf

Több
12 éve 8 hónapja #16609 Írta: advanda
advanda válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

@astarta
a postaládában nem tudtam megválaszolni az üzenetedet nem tudom miért.
A legjobb megoldás, amennyiben a hivatalnok nem fogadja el a segédápolói gyakorlatot, hogy visszahívod a kérelmet. Akkor az olyan, mintha be sem adtad volna. Amennyiben kiad egy segédápolói (Krankenpflegehelfer) elismerést, már nem adhatod be máshova. A Solvit is csak ez után tud lépni. És ez eltarthat egy darabig, ami pénz (fizetés közötti különbség), idegesség, tortúra.
Jelentkezz be lakcímileg egy másik tartományba (töletek délre min. 300 km) és add be ott újra a kérelmet.
Mi így jártunk egy romániai fiúval, beadtuk valahol Bajorországba a kérelmet mert oda volt munkavállalási engedélye. Húzták-halasztották több mint fél évig, mindig újabb dokumentumokat kértek (erre mondtam szinte még az ovis bizijét is), de mégsem ment a dolog tovább, azon problémáztak hogy romániai érettségi és magyar ápoló végzettség. Elegem lett, bejelentettem máshova és ott 2 hét! alatt elintézödött. Akár egy penzióba is bejelentkezhetsz rövid idöre és kéred a postán a levelek átirányítását.