Ápolónői végzettség honosítása

Több
12 éve 8 hónapja #16527 Írta: advanda
advanda válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

a német "Gesetz über die Berufe in der Krankenpflege (Krankenpflegegesetz - KrPflG)" szerint a következö magyar végzettségek megfelelöek a német Gesundheits-und Krankenpfleger végzettségnek:
1. Ápoló bizonyítvány
2. Diplomás ápoló oklevél
3. Egyetemi okleveles ápoló oklevél
1. Iskola
2. Egyetem/főiskola
3. Egyetem

Stichtag: 01.06.2004
1998 óta EU-konform a képzés Magyarországon, erre adja ki az EEKH a konformitási bizonyítványt 1998 és 2004 között végzetteknek. Amennyiben ez megvan, a képzés a 2004 utáni kategóriába esik. 1998 elötti végzettségnél a szerzett jogra lehet hivatkozni (az utóbbi 5 éven belül min. 3 évet folyamatosan, jogszerüen, teljes felelösséggel...) + munkahelyi igazolás, stb. Astartának az ápolói munka a képzettségének megfelelö minden európai jogszabály értelmében. És elképzelhetö hogy jól is csinálja.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: astarta

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #16528 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Eva10 írta: Ugyanis hiaba eu konform a kepzese, ha az itteni növerek kepzesenek nem felel meg, akkor nem tud esetleg növerkent dolgozni.
Nem tudom, mennyire erthetö, nem kekeckedni akartam, hanem megertetni,hogy ha mas a kepzettsege,nem biztos,hogy el kell fogadjak, mint krankenschwester.
Mert esetlegesen - es ugy tünik ez a helyzet - nincs meg minden, ami ehhez szükseges. Az, hogy esetleg egyebkent kepzettebb, ebben a helyzetben nem szamit, mert ha nlverkent akar dolgozni, akkor azt kell tudnia.

Én meg arra tértem ki, hogy nem biztos, hogy az itteni hivatalok tévednek. Most Te ugyan azt mondtad el, konkrét, s érthető indokkal! Zokon fogja venni tőled is, de szerintem hiába felel meg Mo.-on az EU képzésnek valami, ha itt ezt másképpen látják!

Erre irtam a példát, hogy a nejem gépészmérnöki diplomája az egész EU-ban és a BRD-ben érvényes, csak a bayoroknál nem, pedig az is EU! Ott egy különbözeti vizsgát kellene csinálnia! Nos, inkább másik tartományba mentünk! Egyébként, ahogy olvastam, Astartánál az a gond, hogy kevesebb gyakorlati idje van, mint ahogy azt a németek előírják.... Nos, ez valahol olyan mint a jogositványnál! Ott is előírnak egy minimális óra vezetési gyakorlatot, ha ez nincs meg nincs jogsi!

DCT

Több
12 éve 8 hónapja #16532 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Sziasztok,

Avanda, köszönöm, hogy leírtad. Én ugyanígy tudtam.
Mármint azt, hogy ha kiadják a konformitásigazolást, akkor igen egyszerű kellene legyen a dolog.

Már igen részletesen leírtam, de Éva és Decotex még mindig nem fogja: a baj azzal van, hogy sok más esetben minden teketória nélkül honosították már ugyanezt a diplomát, itt Németországban. Értitek? UGYANEZT, amit valaki ugyanannyi tanulással, ugyanannyi főiskolai gyakorlati idő letöltésével szerzett, mint én. Lehet, hogy még csoporttársam is volt a főiskolán... Avanda leírta, hogy csak tavaly 69 ilyen honosításuk volt, Éva meg csak azon lovagol, hogy dehát astarta végzettsége lehet nem konform az itteni Krankenpflegerével. Hahó, akkor az említett 69 esetben hogyan volt az??
Nem az én esetem az első, hogy valaki a diplomás ápoló diplomáját itt honosíttatni szeretné. ÉRTHETŐ?
Ha ugyanez a diploma eddig honosítva lett, akkor persze, hogy nekem nem tetszik, hogy most feltételekhez kötnék.
Persze, értem én, hogy valakinek jó lenne, ha én még vagy 4 hónapot ingyen dolgoznék itt az országuknak, de én ezt nem preferálom...

Avanada leírta, hogy mely otthoni képzések felelnek meg az itteni Gesundheits- und Krankenpfleger-nek, van még kérdés?
A diplomás ápolói diplomámmal természetesen nem vegyészmérnökként szeretnék dolgozni.

Több
12 éve 8 hónapja #16533 Írta: candy000
candy000 válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

De Astartának nem is az a próblémája, hogy kevés lenne mondjuk a gyakorlata az iskola alatt, hanem az hogy Magyarországon akinek ilyen papírja van mint neki mindenkinek ennyi a gyakorlata(az iskola alatt) max. + - pár óra( de ez nem sok lehet szerintem) s még másnak elfogadják szó nélkül vele most kekeckednek. Ennyi az egyetlen baja a rendszerrel

Remélem hogy jól éretettem amit írt, s hátha le tudtam egyszerűsíteni! mert úgy vettem észre hogy nem teljesen értitek , hogy mi a baja.

Több
12 éve 8 hónapja #16535 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Bocs srácok, nem az én területem :laugh: de egyértelműen (közismert) tragédia/vicc ez az egész diploma honosítási kérdés Németországban. Évek óta igérgetik az egyszerűsítést, legutóbb április elsejét hallottam ezzel kapcsolatban, erről tudtok valamit? :unsure:

Több
12 éve 8 hónapja #16536 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

candy, köszönöm a segítséget, igen te fogtad a lényeget, pont ez a bajom. :)

Meg szerintem Éván és Decotexen kívül mindenki más is érti.
Ők meg nem is akarják érteni, mert akkor nem mondhatják, hogy na megint egy hülye magyar, aki idejön Németországba és máris jogtalanul követelőzik...