Ápolónői végzettség honosítása
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én egy szóval sem állítottam az ellenkezőjét!advanda írta: A honosításhoz bejelentett lakcím kell
Németországban.
Ennek ellenére lehet már otthonról is intézni legfelejebb többször ki kell jönnöd!
Nekem most három országban van állandó bejelentett lakásom: D, H, A
Dehogy is nem! Amikor mi kijöttünk az összes papirunk le volt forditva és el volt fogadtatva (kivéve a nejem gépészmérnöki diplomáját a bayoroknál) mert ehez egy különbözetet kértek volna!! Sőt, irásban minden munkaszerződésünk is megvolt!Magyarországról nem lehet honosítani végzettséget.
Az igaz, hogy nekeünk is többször ki kellett egy egy hétre jönnünk, de ez miért gond?
Most így jobb neked? Nincs elfogadva, soka rohangászás, csak segédnővér lehetsz, s munka mellett kell intézned a dolgokat?? S az sem biztos, hogy ha meglesz minden, hogy a végzettségednek megfelelő munkát fogsz kapni! Megéri?
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
- advanda
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 28
Így én még ma is csak jogászként dolgozhatok ... ennek örömére viszont elég jól ismerem az ide vonatkozó jogszabályokat. Kis gyakorlatom is van, tavaly 69 honosítást vezetett a cégünk le ápolónöknek, egyet sem utasítottak vissza. Mi csak a munkaadók megbízásából dolgozunk. Tanácsot viszont tudok adni.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Nem csak változhatott, hanem változott is!!!Eva10 írta: Decotext, ti eleg regen jöttetek ki, azota sok minden valtozhatott
Természetesen ettől még lehet előre elintézni a
dolgokat! Ezt szerettem volna ezzel mondani!
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Ja kérlek, én ezt nem is kétlem! Nem tudom megitélni a szakmai hozzáértésedet! A dolog csak azért húzta össze a gyomromat, mert az adott személy utólag kapkodva, szaladgál a szakmai paprijainak elfogadtatása érdekében! A lényeg amiről én szóltam az az előre intézkedés! A "nővér" munkahely képletesen szólt csak neked. Ahogy olvashatod, írtam a nejem esetéről is, de gépészmérnők sem vagy ezért még....advanda írta: Decotext, én sajnos nem lehetek segédnövér sem, de a jogi diplomám 1990 óta el van fogadva.Így én még ma is csak jogászként dolgozhatok ... ennek örömére viszont elég jól ismerem az ide vonatkozó jogszabályokat. Kis gyakorlatom is van, tavaly 69 honosítást vezetett a cégünk le ápolónöknek, egyet sem utasítottak vissza. Mi csak a munkaadók megbízásából dolgozunk. Tanácsot viszont tudok adni.
DCT
- advanda
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 28
Pl nemrég jelentkezett az egyik megbízónknál egy magyar fiatalember,elismert Gesundheits-und Krankenpfleger Urkunde a kezében (nem mi voltunk), egy napos próbamunka után valami furcsa volt a munkaadónak, megkért, nézzek utána a papírjainak. Szoc. gondozó és ápoló végzettsége volt, amit egy nagyvonalú Regierungspräsidium elfogadott szakképzett ápolóként. És lelkesen csinálta volna ezek után a klinikai munkát...