Ápolónői végzettség honosítása

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #16462 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

advanda írta: A honosításhoz bejelentett lakcím kell
Németországban.

Én egy szóval sem állítottam az ellenkezőjét!
Ennek ellenére lehet már otthonról is intézni legfelejebb többször ki kell jönnöd!
Nekem most három országban van állandó bejelentett lakásom: D, H, A

Magyarországról nem lehet honosítani végzettséget.

Dehogy is nem! Amikor mi kijöttünk az összes papirunk le volt forditva és el volt fogadtatva (kivéve a nejem gépészmérnöki diplomáját a bayoroknál) mert ehez egy különbözetet kértek volna!! Sőt, irásban minden munkaszerződésünk is megvolt!
Az igaz, hogy nekeünk is többször ki kellett egy egy hétre jönnünk, de ez miért gond?

Most így jobb neked? Nincs elfogadva, soka rohangászás, csak segédnővér lehetsz, s munka mellett kell intézned a dolgokat?? S az sem biztos, hogy ha meglesz minden, hogy a végzettségednek megfelelő munkát fogsz kapni! Megéri?

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16464 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Decotext, ti eleg regen jöttetek ki, azota sok minden valtozhatott

Több
12 éve 8 hónapja #16472 Írta: advanda
advanda válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Decotext, én sajnos nem lehetek segédnövér sem, de a jogi diplomám 1990 óta el van fogadva.
Így én még ma is csak jogászként dolgozhatok ... ennek örömére viszont elég jól ismerem az ide vonatkozó jogszabályokat. Kis gyakorlatom is van, tavaly 69 honosítást vezetett a cégünk le ápolónöknek, egyet sem utasítottak vissza. Mi csak a munkaadók megbízásából dolgozunk. Tanácsot viszont tudok adni.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 8 hónapja #16475 Írta: DECOTEXT

Eva10 írta: Decotext, ti eleg regen jöttetek ki, azota sok minden valtozhatott

Nem csak változhatott, hanem változott is!!!
Természetesen ettől még lehet előre elintézni a
dolgokat! Ezt szerettem volna ezzel mondani!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 8 hónapja #16477 Írta: DECOTEXT

advanda írta: Decotext, én sajnos nem lehetek segédnövér sem, de a jogi diplomám 1990 óta el van fogadva.Így én még ma is csak jogászként dolgozhatok ... ennek örömére viszont elég jól ismerem az ide vonatkozó jogszabályokat. Kis gyakorlatom is van, tavaly 69 honosítást vezetett a cégünk le ápolónöknek, egyet sem utasítottak vissza. Mi csak a munkaadók megbízásából dolgozunk. Tanácsot viszont tudok adni.

Ja kérlek, én ezt nem is kétlem! Nem tudom megitélni a szakmai hozzáértésedet! A dolog csak azért húzta össze a gyomromat, mert az adott személy utólag kapkodva, szaladgál a szakmai paprijainak elfogadtatása érdekében! A lényeg amiről én szóltam az az előre intézkedés! A "nővér" munkahely képletesen szólt csak neked. Ahogy olvashatod, írtam a nejem esetéről is, de gépészmérnők sem vagy ezért még....
;)

DCT

Több
12 éve 8 hónapja #16479 Írta: advanda
advanda válaszolt a következő témában: Ápolónői végzettség honosítása

Diplomás ápolónöként konformitási igazolással normális esetben 1 hónapon belül meg kellene lenni a honosításnak. Az szerintem nem alternatíva hogy hónapokig Praktikanten - ként fizetés nélkül dolgozik. Az ide vonatkozó EU törvényi jogszabály "ist anzuerkennen" - azaz nem ad választási lehetöséget, el kell ismerniük. Viszont sok Regierungspräsidium göröngyöket rak a külföldi diplomák elismertetése elé, szinte óvodáskori igazo,lásokat igazolásokat is kérnek, másik helyen meg akár te is megfesthetted a diplomádat, akkor is elfogadják minden további nélkül. Sajnos ez ma így van Németországban, van egy központi rendelkezés, ami az szerint lesz értelmezve és végrehajtva, hogy ki ül az íróasztal mögött. Ezért van ez a Solvit segélyszervezet akik ilyen esetben segítenek és a hivatali önkényt felülbírálják.
Pl nemrég jelentkezett az egyik megbízónknál egy magyar fiatalember,elismert Gesundheits-und Krankenpfleger Urkunde a kezében (nem mi voltunk), egy napos próbamunka után valami furcsa volt a munkaadónak, megkért, nézzek utána a papírjainak. Szoc. gondozó és ápoló végzettsége volt, amit egy nagyvonalú Regierungspräsidium elfogadott szakképzett ápolóként. És lelkesen csinálta volna ezek után a klinikai munkát...