Német nyelvtanulás
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 143
Bizony én is beszéltem egy őreg nyelvtanárral aki azt mondta, hogy a kisgyerekek sem a nyelvtannal kezdik, hanem figyelnek és utánoznak és beszélni kezdenek és később tanulják a nyelvtant 10 évesen . De addigra már helyesen beszélnek.
Itt szerintem és a párom szerint is aki nyelvtanilag helyesen beszél németül az nem igazi német
Két éve élek kint és nem tudom jol a nyelvtant de kiosztom a párom és megsértődik ő német ugy gondolom csak jol mondtam,ha megérti
És a munkahelyen is megértenek, ha nem megkérdezik , és elmondom mégegyszer.
Szerintem is előszőr a szo kincs aztán mikor már ősszeállitod a mondatot ,természetesen
már a nyelvtan is érdekes.
De a 100 orás intenziv tanfolyam allatt csak a der-die -das és a ragozások voltak előnyben a beszéd alig, igy alig tanultam valamit. és az iskola társaim is ezen a véleményen voltak.
Mindenki maga tanára. ugy is előbb utobb elkezd nyelvtant tanulni, de élethelyzetekben itt a sürüben sokkal tőbbet tanul szerintem, mint otthon a sulikban.Ha előtte tanult szavakat, rővid mondatokat és persze minnél tőbbet.
Én még ma is tanulok nap mint nap és még mennyi van hátra na
De ezt mindenki maga dőnti el mi jo neki, van ki gyorsan tanul, van aki lassan ebben sem vagyunk egyformák, mint itt a forumon egy témában is másképp látjuk a dolgokat, de a nyelv tanulás az muszály ha idegen országban akarunk élni és dolgozni .Szerintem ebben egyettértünk.
Üdv.Terézia
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
Abban egyetértünk, hogy a lényeg kezdetben, hogy megértsenek.
De nem is ez volt a lényege a mondanivalómnak.
Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy ha valaki az elején nem tanulja a nyelvtant is, akkor később már vagy nem is fogja, vagy csak vért izzadva. Ez tapasztalat, mert az elmúlt másfél évben igen sok külföldivel ültem egy iskolapadban, akik már évek óta kinn élnek, szókincsük van, de hiába tanultunk valami új nyelvtant, utána ugyanúgy nem használták, mert már megszokták, hogy nyelvtan nélkül beszélnek.
És a nyelvtan csak úgy nem ragad az emberre, azt tanulni is kell. Míg a szavak viszont igen, ha valaki nyelvi környezetben van.
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
astarta írta:
És a nyelvtan csak úgy nem ragad az emberre, azt tanulni is kell. Míg a szavak viszont igen, ha valaki nyelvi környezetben van.
Hát nem tudom. Részemről a nyelvtan csak a szavakkal meg a beszéddel együtt érthető.
Ha nem próbálsz akárhogy is beszélni csak egy szabálykönyv leszel aki nem ért semmit.
Nézd meg a magyar kiadású nyelvkönyvek mindegyikét (majd mindegyikét ) , sajnos így vannak szerkesztve.
A nulla nyelvtudásra azonnal nyelvtannal kezdik, majd mire 5-600 szavas szókincsed lesz általuk gyakorlatilag a nyelvtan törzsbázisát beleverik a fejedbe.
Van a csoportban ahol Én tanulok egy hölgy aki tökéletesen tudja a nyelvtant...de tényleg, le a kalappal, sőt a szavak jó részét is. Ha ráér leírogatni a dolgokat minden tökéletes nála.
Viszont, ha meg kell szólalni vagy beszédértés van, egyből egy nagy nulla lesz. Gyakorlatilag egy két lábon járó szótár meg szabálykönyv, csak épp nem beszél németül. A kiejtése meg....bakker
Persze mint munkanélküli gondolom szorgalmasan magol.
Persze fontos a nyelvtan, nélküle nem is megy, de a magyar módszer már sokszorosan megbukott.
Kizárólag a "Rigó utcai" nyelvvizsga vicchez használható.
A hazai cégek jó része is most már nem nyelvvizsgát kér hanem használható nyelvtudást, amit tesztelnek is az interjúk alkalmával.
Lehet neked akármilyen nyelvvizsgád, fejből elmesélheted az egész nyelvtankönyvet, ha nem tudsz megszólalni, nem érted mit mondanak, megköszönik a részvételt.
Persze az is igaz, ha soha nem is próbálsz nyelvtant a szavak mellé felvenni, soha nem fogsz tudni árnyaltan beszélni, csak mint a westernekben az indiánok: barna ló indiáné, bántod halsz meg ufff
üdv. kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
megszólalás
szóismeret
nyelvtan
Ha pedig elfelejtjük, hogy a nyelvtudás célja egy néhány hónapon belüli munkavállalás, akkor:
nyelvtan
szóismeret
megszólalás
A fordítottja. Szóval, így értelmetlen vitázni.
- ratatata
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
korábbi tanácsaitokat megfogadva 2-án kezdem a német tanulást magántanárral: én leszek az egyszemélyes csoport. Jópár tesztet kitöltöttem a neten, és mindegyik A2-B1-re (vagy kategorikusan B1-re) sorol be, amit én barokkos túlzásnak érzek,biztos volt enne mázli.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én ezt magyaráztam egész idő alatt! Szerintem sokkal jobb hibásan de folyékonyan beszélni mint állati nyelvtani precizitással hallgatni! Bármelyik német megérti hogy:kfz írta: ....Van a csoportban ahol Én tanulok egy hölgy aki tökéletesen tudja a nyelvtant...de tényleg, le a kalappal, sőt a szavak jó részét is. Ha ráér leírogatni a dolgokat minden tökéletes nála. Viszont, ha meg kell szólalni vagy beszédértés van, egyből egy nagy nulla lesz. Gyakorlatilag egy két lábon járó szótár meg szabálykönyv, csak épp nem beszél németül. A kiejtése meg....bakker ....
"Ich ungare, ich nichts sprechen gut deutsch!"
Természetesen vannak igényes munkahelyek, ahol elkerülhetetlen a jobb beszéd és a nyelvtan, de szerintem akik ki akarnak jönni ide, azok nem nagyon landolnak szimultán tolmácsként a Bundesregierung-nál, s ha megnézzük az itt böngészők nagyrészének (van kivétel!) nem felsőfokú végzettsége van és nem olyan munkát keresnek ahol elengedhetetlenül jó nyelvtani tudás kell! Szerintem erről beszélünk!
Egy tény: ÁRTANI NEM HASZNÁL, s a nyelvet meg kell tanulni,
igy vagy úgy, előbb utóbb tudni kell kommunikálni!!
DCT