Német nyelvtanulás
- ratatata
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Köszi a gyors válaszokat. Annak külön örülök, hogy egy véleményen vagytok, vakarhatnám a fejem, ha döntetlenre állna a helyzet
Nos, akkor telefonálok néhányat magántanár ügyben...
Majd biztosan jövök még az ügyes-bajos kérdéseimmel, addig meg olvasgatlak Titeket.
Üdv,
rttt
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A lehető legrosszabb technika. Olyanok használják (oktatók) akik maguk sem tudnak jól az idegen nyelven. Mi soha nem voltunk tanfolyamon. (Olcsóbb is!) Gyermekeim annak idején (1976-80-as évek) anyanyelvű ismerősnél voltak. Dialektus nélkül tanulták meg a nyelevet, játszva, szórakozva, házi feladatok nélkül.(Igaz volt egy jó húzóerő: a volt NDK's ismerősnek is volt gyermeke, kik születésüktől tudtak németül. Nekem még ma is rossz a helyesirásom nemetül (is) de egyszer nem volt hátrányom ebből. Igaz, dumálni az tudok, ugyanis mi a nejemmel, amikor csak tehettük állandóan németajkúak között voltunk, s kezdetben az ORF 1 és 2 ment, később a többi német adó....Volt azért alapom, mert gyerekkoromban imádtam az "An dam des" és a "Sendung mit der Maus' műsorokat! Egyszerűek, érthetőek s gyerekeknek volt. Könnyebben senki nem tanulhat meg idegenül! A verbális kommunikáció a lefontosabb! Ha ez megy akkor az olvasás már könnyű. Nyelvtan meg nem szükséges, de az is kialakul. Akinek meg igénye az tanulja meg később..... A munkahelyeken amiket "oszogatnak", sehol nem kell 5 oldalas perfekt üzleti levelezést folytatnia a munkavállallónak!kisne írta: Én voltam 100 orás nyelvtanfolyamon Thement tanultam, nem sok jot tudok mondani a sulirol hajtott a tanár bennünket és nem sokat gyakoroltunk, csak a nyelvtant irta fel, és otthon kellett leckéket irnunk tőbbb oldalt egyedül.
DCT
- ratatata
- Nem elérhető
- New Member
Kíváncsi leszek, mennyire jönnek elő a poros emlékek a nyelvről, érdekes, hogy viszonylag gyorsan olvasom a szövegeket - akkor is, ha nem értem...fura... - és egészen sok dolog beugrik a régi németórákról (Bist du ein Mitglied des Kommunistichses Jugendverbandes? muhaha - ebben biztos volt hiba, de nem tettem fel ezt a kérdést senkinek írásban az utóbbi 25 évben), és a tanár miatt sem izgulok: volt egy angoltanárnőm tavaly, jó fej, és nagyon jól tanított, tőle kértem nevet, mert bízom a véleményében.
És igazából akár megyek, akár maradok, a nyelvismeret felfrissítésével csak nyerhetek, szóval a kérdés eldőlt. Köszi a segítséget még1x.
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
Nagyon sok csoporttársam volt a tanfolyamokon, akik már évek óta itt élnek Németországban, így gyorsan beszéltek, szókincsük is volt, de a nyelvtan semmi. Hiába tanultunk bármi nyelvtant az órákon, ezek az emberek utána ugyanúgy nem alkalmazták, mint előtte.
Így én mindenképp azt javaslom, hogy tanuljátok a nyelvtant már az elején, és alkalmazzátok is.
Már ha valaki igényes, és nem elégszik meg annyival, hogy csak beszél, és megértik, hanem magasra rakja a mércét, és szeretne helyesen beszélni is.
Persze az elsődleges cél mindig az, hogy minél hamarabb eljusson valaki olyan szintre, hogy megértse a dolgokat és megértesse magát, de ha a későbbi cél ettől magasabb, akkor érdemes ezt már a tanulás elején szem előtt tartani.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ismét ellentmondok! Unokahugom, Budapesten felsőfokú német tudással, diplomával stb., ha nyáron együtt voltunk németekkel, gyakorlatilag magába gubbasztott és semmiben nem vett részt! Biztosan minden értett és valószínű, hogy könyvet tudna irni perfekt németül, de semmi kommunikációs kézsége! Mire összeállt neki s meg tudott volna perfekt szólalni már a 7. téma ment! Nem szimultán tolmácsok kellenek ide a munkaerő piacra, hanem szakmunkások akik MEGÉRTIK a feladtot és válszolni is tudnak, ha kérdezik őket!astarta írta: Véleményem szerint aki az elején nem tanulja meg a nyelvtant, az később sem fogja. Vagy lehet, hogy később megtanulja, de alkalmazni nem igazán fogja.
Nagyon sok csoporttársam volt a tanfolyamokon, akik már évek óta itt élnek Németországban, így gyorsan beszéltek, szókincsük is volt, de a nyelvtan semmi. .
Sorolj fel három olyan szakmát, ahova ha kijön egy magyar szükséges a kiválló nyelvtani tudás! Csak 3-at! Egyébként én sokat levelezek kuncsafttal (mail) s már az elején elnézést kérek, meg hogy magyar vagyok, és soha senki nem reklamálta a hibákat őedig van dögivel s nagy cégekkel mint pl Audi, is nem egyszer van irásos adatcserém! ha meg valami olyan van, aminél jogilag is fontos, hogy pontosan legyen megírva, akkor ott vannak a német kolegák!!!
A legjobb az, hogy a németek sem tudnak jól németül!
DCT
- ratatata
- Nem elérhető
- New Member
DECOTEXT írta: A legjobb az, hogy a németek sem tudnak jól németül!
Ezt hajlamos vagyok elhinni, annak alapján, hogy a magyarok sem beszélnek helyesen és szépen. Ha pedig erre felhívod a figyelmüket, akkor megkapod, hogy "grammarnazi" vagy.
Nem vicc, megalkották ezt a kategóriát. Mikor eloszor hallottam, alig értettem, mit akart mondani ezzel... bocs az offtopicért.
/rttt