Német nyelvtanulás

Több
12 éve 10 hónapja #11439 Írta: woston67
woston67 válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia Maya!
A Telc-bôl lesz a vizsga A1

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #11442 Írta: woston67
woston67 válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia Astarta!
Köszönöm a välaszodat, és a 2 oldalt amit küldtél. Nälunk a jövð héten lesz vizsga,Telc A1.
Mi nem leszünk össze zsúfolva,mert 11-en vagyunk, így nehéz lesz egymásnak segíteni.
Ezek szerint nem egységes a vizsga az iskoläk között, ha tudsz még valami bôvebbet îrni, megköszönöm.
üdv: W

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 10 hónapja #11523 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

"Kurs" ajánló magyar anyanyelvű, de perfekt német nyelvtudású tanárnőnél, a Karlsruhe-i VHS-nél.
Nyelvtani összefoglaló, 7 alkalommal.
Viel Spaß dazu:
www.vhs-karlsruhe.de/index.php?id=157&ka...knr=D74-831&katid=89
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szilvi

Több
12 éve 10 hónapja #12143 Írta: diablonia
diablonia válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Sziasztok!

Egy igen banálisnak tűnő kérdésem lenne.
Én eddig zömében egyedül tanultam így írásban sokkal jobb vagyok mint beszédben. Most végre van pénzem tanfolyamra menni és a beiratkozáshoz egy tesztet kellett csinálni. A teszt eredménye igen csak meglepett ugyanis C1-be sorolt. A kérdésem az volna, hogy szerintetek be merjem vállalni ezt a szintet? Oké, írásban lehet hogy már akörül járok, de szóban... hát az még a B2 alját is csak jó szívvel súrolgatja. Vajon ha C1-re megyek és a csoporttársak ennek megfelelően tudnak beszélni, az engem gyorsabban előre húz mert kevesebb hibát hallok mint a lejjebbi szinteken vagy pont hogy elveszi az önbizalmamat?
Ki mit tenne a helyemben? (ezt még ma kell eldöntenem)

Köszi a tanácsokat!
Zsu

Több
12 éve 10 hónapja #12173 Írta: mnkata
mnkata válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia Zsu!

A helyedben en mindenkepp megprobalnam a C1-et. Az elso par hetben nehez lesz, de igen, gyorsabban elore huz. Az onbizalmadat ettol fuggetlenul elveheti, de ezt neked kell kontrollalnod, hogy ne igy legyen! Legy tisztaban a kepessegeiddel, a tudasoddal es tudd mit akarsz elerni! Fogd fel ugy, hogy azert kell az elejen nehezsegekkel megkuzdened, hogy ez elore vigyen.

Egyebkent meg mivel veled is csak tesztet irattak, a tobbieknek is ez lehetett a beugro. Tehat az sem biztos, hogy ok jobban beszelnek mint te.

Sok sikert es jo tanulast!

Több
12 éve 10 hónapja #12178 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia diablonia,

hozzád hasonlóan én is legfőképpen könyvekből tanultam, egyedül, amit most tudok, így nálam is az alakult ki, hogy írásban erősebb vagyok, mint szóban.
A B2 tanfolyam elején írtunk egy tesztet, nyelvtan+levél, ami után a tanár azt javasolta, hogy menjek át a C1-es csoportba, mert lehet, hogy a B2-n unatkozni fogok.
Én ezt nem tettem meg, mert lépésről-lépésre akartam haladni, és nem egy nagyot ugrani, B1 tanfolyamról rögtön C1-re... Sokszor persze jó a mélyvíz, de én úgy éreztem, hogy 3 hónapnál, ami a tanfolyam időtartama, még több időre van szükségem ahhoz, hogy C1 szintre eljussak. Mert a tanult dolgoknak meg is kell érnie, a megtanult szavaknak be is kell vésődnie...
Ha van időd, és pénzed egy plusz B2 tanfolyamra, akkor én arra mennék a helyedben. De ha sem időd, sem pénzed, és úgy éred, hogy minden megvan már a C1-hez, szókincs, nyelvtan, és csak a beszédet kell gyakorolnod leinkább, akkor viszont menj a C1-re.