Német nyelvtanulás
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Meghívtak október végén egy München melletti magánklinikára dolgozni, előre jeleztem,hogy az én német tudásom csekély, csak egy alap vizsgám van, azt is 10 éve szereztem amikor főiskolára jártam. Nem baj, majd belejövök mondták. Nos az ajánlat okt.végén jött, azóta napi 2 óra németre járok, időnként otthon is tanulok, tökéletesen írok, olvasok a magántanár szerint, de a beszéddel még mindig van problémám!!! Rettegek attól, hogy nem jól rakom össze a mondatot, és majd ehhez mit fognak szólni az új kollégáim!!! Beszélnem viszont kell, mert ez egy magánklinika, január közepén megyek, de ott van az a bizonyos zabszem a ...-ben.
Novemberben voltam kinn megnézni a helyet, hát rendesen meresztettem szememet-számat-mindenemet,hogy megértsem amit beszéltek, estére olyan fáradt voltam, hogy azt éreztem keresztülment rajtam egy úthenger. Ja, és ez csak látogatás volt, dolgoznom nem is kellett!
El tudom képzelni az első heteimet, biztos aktívan telnek majd a napjaim.
Aki esetleg egészségügyi területen dolgozik, és aki nem, szívesen elolvasnám a tapasztalatait amikor országot váltott. Köszönöm előre is!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
milyen munkakörben fogsz a klinikán dolgozni?
Én épp most fejeztem be egy B2 tanfolyamot, és reményeim szerint lassan én is bevethető leszek...
(csak épp a diplomám honosítása késik, de ha meglesz, elkezdek munka ügyben én is szétnézni. A diplomámat november elején küldtem el honosíttatni, nem rég érdeklődtünk, mondták, hogy elnézést a késlekedésért, de sok a feldolgozandó igényük meg problémájuk, majd januárban tudnak elkezdeni foglalkozni az ügyemmel...)
De én is aggódok, hogy ha dolgoznom kell, hogyan értem-értetem majd meg magam az elején, tényleg nagyon kimerítő még rövid időre is koncentrálni az embernek, hogy mindent megértsen, nem még egy egész műszakon keresztül. De idővel ez is alakul, csak át kell vészelni az első hónapokat.
Üdv., Anita
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Maya írta: Megmagyarázom: Nekem kell a C1-es (felsőfokú első fele), mert anélkül nem tudok főiskolára járni....
...."ezek az otthoni nyelvvizsgák teljesen feleslegesek s csak pénzbe kerülnek!!! "
Senki sem mondta, hogy Magyarországon tanulok!
Karlsruhe-ban járok iskolába, Rastattban lakok, és Baden-Badenban dolgozok.Maya
Miért nem tudsz enélkül egyetemre járni?
Bocs' de ez nem KELL itt a BRD-ben ehez vizsga!! Lányom soha semmilyen nyevvizsgát nem tett le, mégis (német diplomás) szociológus és egyéb szakmája is van!
Mint említettem csak a hivatásos tolmácsoknak és forditóknak van szüksége ilyen vizsgákra!
DCT
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Diplomás ápoló a végzettségem, ott is nővér leszek. Már a szerződésem is aláírtam, csak a magyar fénymásolt bizonyítványaim kellettek, a többit elintézik helyettem. Szállást is ők kerestek, itt maradhatok addig amíg a családom utánam jön. Mozgalmas év elé nézek!
Te milyen területen dolgozol, és mióta élsz Németországban?
A B2 az milyen szint? Kezdő,haladó?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Oké! Ezt így meg is értem és van is logika benne! Ez tehát egy speciális terület aminek valóban van létjogosúlsága. Itt azonban a legtöbben ilyen vizsgákról beszélnek és nem hiszem hogy mindenki ennyire specializálódik! Mint lejjebb már írtam: sem a fiamnak sem a lányomnak nem kellett soha a továbbképzéseknél nyelvvizsga. Sőt Microsoft pont azért vette fel a lányomat mint szociológust, mert 4 nyelven tud!Julianna írta: ... De egy speciális területre való szakosodás érdekében el kellett végeznem itt még egy egyéves tanfolyamot. Arra még talán felvettek volna nyelvvizsga nélkül, de elöre szóltak, hogy ha ebben a speciális szakmában dolgozni is szeretnék Németországban, akkor le kell tennem majd egy felsöfokúnak megfelelö C2-es nyelvvizsgát. Gyakorlatilag csak akkor dolgozhatok a beteg gyerekekkel, ha megvan ez a vizsga, mert a szakmámnak van egy tanítási, nevelési része is. Tudom, hogy külföldi tanároktól is kérik ezt a C2-t, de minimum a C1-es vizsgát, ha itt a szakmájukban szeretnének dolgozni..
(Érdekes volt az utólsó felvétel előtti beszélgetése. Egy spanyol s, egy angol anyanyelvű is ült a személyek között, és gyakran váltották a tárgyalási nyelvet! Lányom szuperül megfelelt, sőt a spanyol azt is meg tudta állapitani, hogy Mexico melyik részén tanult spanyolul.....)
Én erről beszélek! Tudni kell egy nyelvet, nem bekeretezett, domború pecséttel ellátott oklevél kell!! Van felsőfokúval rendelkező ismerősöm, otthon, aki nem tud társalogni, viszont hibátlanul megír németül egy levelet, ha időt adnak rá....!
DCT