Német nyelvtanulás

Több
12 éve 11 hónapja #10581 Írta: civetta
civetta válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia Lizy!
Köszi a kimerítő segítséget, sokkal felkészültebben megy a férjem a helyszínre. Angolul beszél valamennyit, remélem sikerül pontos információkat összeszednie.
Szerintetek Astarta által ajánlott közösségi oldalon is lehet teljesen kezdőnek tanulnia?
Köszi még egyszer!
Üdv, Gabriella

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #10585 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia Gabriella,
igazán nincs mit:)
Igen, talán az angollal elboldogul annyira a férjed, hogy ha más nem, egy ottani angol tanár tud majd neki segíteni, ha épp van ott egy:)
Szerintem érdemes a közösségi oldalakon is tanulni, főleg, ha már tud angolul valamennyit.
Nekem nagyon bejött még a Deutsche Welle interaktív nyelvtanfolyama, az a B1-es szintig megy a teljesen kezdőtől és totál ingyenes. Angolul tanít, szóval aki azt érti, annak menni fog.
Itt a link:
www.dw-world.de/dw/0,,9572,00.html

Több
12 éve 11 hónapja #10596 Írta: delfin59
delfin59 válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a link amit megadtál német nyelvtanulásra az teljesen ingyenes?

Több
12 éve 11 hónapja #10598 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia Delfin,
abszolút. Csak regisztrálni kell, utána elérheted az összes leckét. És szuper jó, hanganyaggal, kis videókkal tűzdelve. Én ezt végeztem el még otthon a nyáron, és nagyon hasznos, mai, modern, használható tananyag, ami az itteni életről is ad némi képet.

Több
12 éve 11 hónapja #10600 Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia laolaj,

integrációs tanfolyamon voltam, ami 7 hónap, és B1 szintig lehet vele eljutni. A Berliner Platz 1-2-3.-ból tanultunk, az utóbbiba épp belekezdtünk. Unalmas egy könyv, átlagos témákkal, család, munka, iskola, egészség...
Berlitzbe jártam, 3 fiatal tanár váltotta egymást 3 naponta. A körülmények nagyon jók voltak a Berlitznél, az oktatás annál kevésbé.

Köszi astarta...
Ez egy szépen összeszedett és kimerítő válasz volt.
Köszönöm neked.

Akkor ahogy jól érzem szinte csak azért érdemes olykor beiratkozni egy ilyen integrációs +A1 tanfolyamra mert embereket ismersz meg ami nagyon jó dolog.
kb 2 hete egy kínai csaj volt aki segített nekem pár napig a pultban. Kérdeztem, hogy hol tanulta a nyelvet. Válasz csak annyi volt, hogy suliban ami intenzív volt és B1ig ment. Hát oké h tudott szavalat de a nyelvtannak eléggé hadilábon állt. Olykor nekem kellett kijavítanom. Pedig nem vagyok penge...
persze most nem leakarom húzni a tanfolyamot biztos jóóóó.. de ahogy érzésem mutatja nekem a szókincs a gyenge pontom, azt otthon is lehet fejleszteni a nyelvtani részt ha tanulja az ember utána egy Tandempartnerrel lehetne fejleszteni és szerintem ez egy nagyon jó kölcsönös munka és közben megismeritek egymást és ugyan úgy neki is barátait meg stb...
:silly:

Több
12 éve 11 hónapja #10603 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia laolaj,

én úgy gondolom, azoknak hasznos leginkább a tanfolyam, akiknek kell a vezetés és irányítás, hogy mit tanuljanak, mi legyen a következő lépés. Illetve aki egyedül otthon nem veszi rá magát a tanulásra, annak jó, mert legalább addig is ragad rá valami amíg benn ül az órán.
De véleményem szerint nem a tanfolyamon fog megtanulni az ember beszélni.
Sokszor volt olyan feladat (ilyenkor mindig az az érzésem volt, hogy a tanár nem akar tanítani), hogy a tanár feldobott egy témát, és beszélgess róla a melletted ülővel...
Na ha a melletted ülő egy anyanyelvi lenne, vagy olyan, aki nálad sokkal jobban vágja a dolgokat, akkor még haszna is lenne egy ilyen feladatnak.
De ugye csak egy szintén külföldi csoporttárs, akit folyamatosan te javítgathatsz, ha sokkal gyengébb tőled... De téged ki fog kijavítani? Vagy neked ki segít ha elakadsz a mondandódban? A tanár nem állhat ott mind a 6-8-10 páros mellett állandóan... Nekem sok ilyen volt. Vagy olyan is, amikor írásban kellett megoldani feladatokat kettesével. Ilyenkor a tanár előszeretettel ültetet össze egy gyengét és egy erőset.
Ebből egy idő után elegem lett, és mondtam a tanárnak, hogy szívesen segítek bárkinek, DE: nem tanárnéninek jöttem ide, hanem azért, hogy ÉN tanuljak.
Megértette.
Úgyhogy leginkább valóban társaság szempontjából érik meg ezek a tanfolyamok, illetve irányt adnak az egyéni tanuláshoz.
A legjobb, ha valahogy össze tud kerülni az ember anyanyelviekkel, és velük tud gyakorolni...