Német nyelvtanulás
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
üdvözlettel:
Tímea
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Engem nagyon erdekelnenek a modszerek, különös tekintettel a pszichologiai, neuopszichologiai reszre.
szia:
Eva
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 96
Éppen a költözködés közepén állok, illetve egy rakás zacskó, csomag és bőrönd közepén egy töküres (de tényleg töküres!!!) lakásban, úgyhogy momentám nem unatkozom
Maya írta: Lizynek, csak hogy ne unatkozzon!
www.deutschegrammatik20.de/
(Nyelvtan minden mennyiségben)
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 96
Szilvi írta: Üdvözlet Mindenkinek,
A magam részéről - természetesen a teljesség igénye nélkül - külön köszönöm DECOTEX, Maya, Lizy007 írásait, számomra mérhetetlen sokat jelentenek.
Lizy, gartula a teszthez, kívánom hamarosan úgy beszélj, ahogy most sikerült a teszted.
Szia Szilvi!
Köszönöm, aranyos vagy:))) Jesszus, most úgy érzem magam, mint az ovis kisgyerek aki otthon eldicsekedett vele, hogy milyen ügyi volt ma De tényleg meglepődtem a teszten, nem nagyon szoktam ilyeneket írogatni, és én totál úgy érzem, hogy a németem egy rakás sz...rencsétlenség még....
Sok szerencsét nektek a kiköltözéshez, én is nagyon friss vagyok még az országban, 2 hónapja jöttem. Maya, Gergő, Anita, Teréz, Éva és a többiek tanácsai nekem is rengeteget segítettek és segítenek ma is.
Ha nem bánod, hogy megkérdezem, Németország melyik részére készültök és mikor?
további szép napot,
Erika (Lizy)
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
Kedves Erika,Lizy007 írta: Ha nem bánod, hogy megkérdezem, Németország melyik részére készültök és mikor?
további szép napot,
Erika (Lizy)
Sokáig én is úgy éreztem, hogy a németem vacak, mígnem egyszer, egy beszélgetés közepén elnézést kértem, hogy nem beszélem jól a nyelvet, és a beszélgető partnerem azt mondta nevetve ."bárcsak sokan ilyen "vacakul" beszélnének németül" . Mindenki tudja, hogy mik a hiányosságai, és ha tesz is ellene, nem lesznek azok. Sok szót én sem nem tudok, vagy nem ismerek, de azt gondolom, hogy még a németek sem ismernek minden szót , és végül is nekünk ez nem az anyanyelvünk, hanem egy tanult nyelv, naná, hogy követünk el hibákat . Szóval ne aggódj, mert bátran beszélni, mert avval sokkal többet tanulsz, legyen az akármilyen hibás is.
Mi Baden-Würtenberg tartományba készülünk, Kalsruhe környékén él egy idős baráti házaspár, akik fél éve rágják a fülünket, hogy menjünk ki. Nem régóta ismerjük Őket, de oda vissza kölcsönösen segítünk egymásnak. A nyáron volt szerencsénk az itthon vásárolt ingatlanjukban segédkezni aktívan, és azt mondták, ismerik a német mentalitást és munkamorált, de amit és ahogy mi csinálunk, azért ott kint szólnának, azaz hogy NE dolgozzunk ennyire . Mi ezt szoktuk meg, így szeretünk dolgozni, máshogy nem megy, mivel nem bírjuk a tétlenséget, s addig csináljuk a munkát, amíg készen nem vagyunk.
Mivel saját cégünk van, illetve a lányunk babát vár, és a szülés 2011 dec 31-re esik, ezért nem sietünk, a várható indulásunk március-április környékére tehető, addigra mindent le tudunk szépen, kényelmesen zárni. A fiúnk most 13 éves és 7.-es, ő magántanuló lesz abban a suliban, ahol most tanul, ezt már szeptemberben egyeztettem az igazgatóval, csak egy kérvényt kell beadjunk.
Az első időben intenzívebben fogjuk a nyelvet tanulni, mint most, mikor is minden munkanap 60-80 perc a szomszéd echte német nénivel a penzum. Körbenézünk, mik a lehetőségek munkailag, mert a szállásunk megoldott a baráti házaspárnál és bár ők azt mondták, fedezik a kajánkat is 2 hónapig, de ezt nem szeretném, sőt a miattunk megemelkedő költségekbe is szeretnénk beleszállni. Majd meglátjuk, hogy alakul.