Német nyelvtanulás
- diablonia
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Akkor jól sejtettem hogy B2-től már nincs ez
Eddig egyedül jutottam el viszont szeretnék esetleg tanári segítséggel is tanulni, írtam már jó pár felmérőt és mindegyik a B2 szintet hozta aminek örülök, nem hiába tanultam itthon
Viszont itt Münchenbe van egy nyelviskola ami heti 4*4 órát tart 1 hónapon keresztül és az 265 euro ,és ugyan ez a tananyagmennyiség a VHS-nél 225 vagy ilyesmi .Viszonta VHSnél a létszám is 15 fő mig a tanfolyamon max 10 ugyhogy szerintem innentől kezdve nem éri meg igazán a VHS nekem
Esetleg ötletet nem tudtok nekem adni arra hogy hol találhatok beszélgető partnert? Mert abba jóval gyengébb vagyok. Találtam egy erstnachhilfe.de oldalt de ott persze fizetni kell azért hogy bárkinek is tudjak irni aki szintén gyakorolni szeretne. Oké nem sokat kellene fizetni de én igyekszem mindenhol a legolcsóbbat megtalálni.
Üdv
Zsu
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
van ún. Tandemprogram, amikor is kölcsönösen egymás nyelvét szeretnék tanulni a partnerek.
Általában egyetemeken van ilyen, nem tudom te hol vagy, de Google-ben keress rá esetleg a városod nevére + Tandempartner vagy Sprachtandem.
Persze a magyarral nem túl jók az esélyek, mert magyart nem sokan akarnak tanulni, de azért nem lehetetlen. Nekem van egy barátnőm Magdeburgban, ő talált magának partnert.
Másik ötlet, ha indít a VHS nálatok magyar nyelvtanfolyamot, akkor esetleg kérdezd meg a VHS-ben magyart tanító tanárt, nem-e van a tanulók között, aki kölcsönösen tanulna veled magyart/németet.
Üdv., A.
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
Még nem mélyedtem nagyon bele, nekem is ajánlották. Van ingyenes és fizetős prémium része az oldalnak.
Lehet feladatokat megoldani, amit más anyanyelvi regisztráltak javítanak, lehet csetelni stb...
Üdv., A.
- civetta
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Én is segítséget kérnék. Férjem kint dolgozik Németországban, egyáltalán nem beszéli a nyelvet és ezen szeretnénk változtatni
Egyszóval alapfokú tanfolyam kellene nekünk, ami lehet akár intenzív is és persze nem drága.
Hallottam a VHS tanfolyamokról, de mivel én sem beszélek németül, a honlapjukat sem tudom lefordítani. Leírná nekem valaki az alaptudnivalókat, mikor, hány órában, mennyiért van tanf.? Ja, a férjem Hof közelében dolgozik.
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv, Gabriella
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 96
civetta írta: Sziasztok!
Én is segítséget kérnék. Férjem kint dolgozik Németországban, egyáltalán nem beszéli a nyelvet és ezen szeretnénk változtatni
Egyszóval alapfokú tanfolyam kellene nekünk, ami lehet akár intenzív is és persze nem drága.
Hallottam a VHS tanfolyamokról, de mivel én sem beszélek németül, a honlapjukat sem tudom lefordítani. Leírná nekem valaki az alaptudnivalókat, mikor, hány órában, mennyiért van tanf.? Ja, a férjem Hof közelében dolgozik.
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv, Gabriella
Szia Gabriella,
a legolcsóbb amit találtam kb 60 euro náluk, viszont nincs még kitéve a jövő évi program. Elvileg februárban indulnak az új tanfolyamok. Októberben indult kezdő tanfolyam, 59 euro volt a 12 alkalom. A könyvek nincsenek ebben benne. Ezen a linken lehet(ett) jelentkezni (az új jelentkezési lapot nem találtam)
www.vhs-stadt-hof.de/index.php?content=k...n2&type=4&kursid=418
Nincs senki aki segítene ott nektek? Ha egyikőtök sem beszél semennyit németül, hogy fog a férjed beiratkozni? Szerintem próbáljatok meg ott valakitől segítséget kérni a környéken, kollégától, ismerőstől, stb, aki fel tudja őket hívni vagy el tud menni veletek beiratkozni, megkérdezni a pontos tudnivalókat....
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
astarta írta: Még egy oldal közösségi nyelvtanulásra: www.busuu.com
Még nem mélyedtem nagyon bele, nekem is ajánlották. Van ingyenes és fizetős prémium része az oldalnak.
Lehet feladatokat megoldani, amit más anyanyelvi regisztráltak javítanak, lehet csetelni stb...
Üdv., A.
Kedves Astarta,
ma, mikor olvastam ezt a hozzászólásodat, kíváncsiságból regisztráltam, és azóta függő lettem, nem bírom abbahagyni a feladatok megoldását. Ez az oldal a legkiemelkedőbb azok közül, amiket eddig kipróbáltam. A feladatmegoldások ellenőrzése egy feladat kivételével automatikus, ez a feladat pedig az, amikor egy-egy képről vagy megadott dologról Önmagunktól kell írni. Az anyanyelvi javítók nagyon kedvesek, és gyorsak, nagyon rövid időn belül választ kapsz, mivel Őket Te magad választod ki .
Többféle feladat van, s számomra ez megtöri a monotonságot. Én most jöttem rá, milyen sok szót raktározott a memóriám, és ezeket mennyire nem használtam eddig
Nem tudom, ki ajánlotta ezt az oldalt, de én a magam részéről nagyon hálás vagyok Neki, és Neked is, hogy megosztottad velünk az infót
Olyan fórumos társunk véleményére lennék azonban kíváncsi ezzel az oldallal kapcsolatban, aki esetleg közép vagy felsőfokon, vagy akár anyanyelvi szinten beszéli a németet