Német nyelvtanulás

• woston
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #11369 Írta: woston
woston válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia Maya, sziasztok mindenki!
Karlsruheba járok a VHS-be, okt.óta, integrációsra, a Lagune 1-böl tanulunk. Most lesz az A1 vizsga. Tudnál abban segíteni, hogy körülbelül mire szämíthatok( milyen teszt feladat várható,gondolom lesz benne hören, spechen, schreiben, és ha nincsen meg a 60%, akkor mi van?) Teszt feladat sor található valahol? Esetleg segítenek ha kérjük? -vagy túl szigorúak. Gondolom bevinni semmit nem lehet.
De még az égésznek a menetét sem tudjuk, hogy hogy fog kinézni ez a vizsga. Neked már van nem is kevés tapasztalatod. Elôre is köszönöm

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #11377 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Kedves Hajni,

sajnos az az érzésem, hogy megfelelő nyelvtudás nélkül a diplomáid semmit nem érnek. Én ahogyan már írtam, hétköznapi szituációban gyakorlatilag folyékonyan, és erőlködés nélkül beszélek, és elég nagy arányban meg is értem mit mondanak. Ennek ellenére, a diplomáimmal semmit nem érnék, ahhoz szerintem C1 legalább, ráadásul jó beszédkészség, valamint a szakmai szókincs ismerete is kell.
Akkor gyere csak ki, ha nem félsz kezdetben szinte bármilyen munkát elvállalni. És hajlandó, képes vagy mellette még fejleszteni is a nyelvtudásodat.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Több
12 éve 10 hónapja #11379 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Véleményem szerint csinálj meg néhány tesztet, ez szerintem segít felmérni, hol tartasz, és ha jól sikerül, akkor önbizalmat is ad :), ha nem akkor pedig talán még van időd nekiugrani.
Több link is található a fórumon, én ezt nagyon jónak találtam
http://www.hueber.de/seite/pg_einstufung_online_sit?menu=53305
Van online és letölthető verzió is.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: csajka

Több
12 éve 10 hónapja #11383 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia woston,

nálunk az integrációs tanfolyamon nem volt A1 vizsga, csak a végén B1.
De nálunk nagyon segítettek a tanárok, ha valaki igényelte.
Pl. a teszt résznél, ha látták, hogy valami hibás, rámutattak, így volt lehetőséged újra gondolni a választ.
Ráadásul egy kis teremben voltunk rengetegen összezsúfolva, így még a melletted ülökkel is kommunikálhattál. Úgyhogy nem volt komoly (ez Berlitznél volt, nem VHS-nél)

Hirtelen most 2 oldal jut eszembe, itt van letölthető B1 nyelvvizsgasor:

www.euroexam.hu/felkeszulok/letoltheto-vizsgatesztek

telc.hu/feladatsorok

De Google-be beírod, hogy B1 német nyelvvizsga és biztos találsz még többet is. Nekem könyv formájában van több feladatsorom.

Üdv., A.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: peteratde

Több
12 éve 10 hónapja #11428 Írta: csajka
csajka válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Az általad ajánlott oldalon az online teszteket megcsináltam, az eredményem 50/40 és 50/41 lett. A legnehezebb tesztnél viszont már úgy éreztem, hogy megáll a tudomány :lol:
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a diplomáim szerinti szakmákban lehetetlen ilyen nyelvtudással elhelyezkednem, egyenlőre a raktárosi melóknál keresgélek, hiszen elsődleges célom, hogy nagyon jól megtanuljam a nyelvet.
Tudom, hogy ez nem elég, és azért van mit tanulnom, vagy ismételnem. De valóban, ahogy azt előzetesen ígérted, önbizalmat is adott!
Az esetemben az is előnyt jelent, hogy a férjem anyanyelvi szinten beszéli a németet, mert közel 10 évig építészirodát üzemeltetett Bécsben és Stuttgartban.
Még egyszer köszönöm!
Hajni

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 10 hónapja #11435 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia Woston!
Először is Telc-, vagy Goethe vizsgát teszel?
Ha Goethe, akkor itt vannak gyakorlatok hozzá:
www.goethe.de/ins/de/prf/sd1/mat/deindex.htm
Ez még biztos nehéz számodra, de mégis elküldöm: a gyakran feltett kérdések listája:
Ne haragudj, fáradt vagyok lefordítani (9 órát dolgoztam ma) :unsure:
www.goethe.de/ins/de/prf/ogf/deindex.htm
Ha bármi kérdésed van, keress meg!
Üdv. Maya