Német nyelvtanulás
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
Miklós írta: Lehet némi katyvasz a dologban, mert az A1-C2 szerepel az Europass önértékelési táblázatban, ahol viszont semmi szó nem esik nyelvvizsgáról, viszont részletesen leírja a kritériumokat.
Szia Miklós!
Olyan szempontból nincs semmi katyvasz a dologban, hogy ezek az A1-C2 elnevezések nyelvutdás-szinteket jelölnek.
Tehát, Te mondjuk átnézed, mit takarnak pontosan ezek a szintek, majd pl beírod az Europass (vagy bármilyen más) önéletrajzodba, hogy C1-es szinten tudsz németül. Vagy azt, hogy C1-es szinten tudsz írni, de B2-es szinten beszélsz. Ez elméletileg a leendö munkaadódnak egy hasznos információ, mert ha ö is ismeri ezt a szintrendszert, akkor pontosabban be tudja löni a Te tudásodat, mint akkor, ha azt írtad volna, hogy „haladó szinten“ tudok németül.
Ha még alaposabb akarsz lenni, vagy ha bármi miatt papír kell neked a nyelvtudásról, akkor bemész pl az itteni Goethe Institutba vagy egy nyelviskolába és leteszel egy A1-C2 szintü nyelvvizsgát. Ìgy hivatalosan is tudod igazolni, hogy az adott szintü nyelvtudásod tényleg megvan.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
DECOTEXT írta: Miért nem tudsz enélkül egyetemre járni?
Bocs' de ez nem KELL itt a BRD-ben ehez vizsga!! Lányom soha semmilyen nyevvizsgát nem tett le, mégis (német diplomás) szociológus és egyéb szakmája is van!
Mint említettem csak a hivatásos tolmácsoknak és forditóknak van szüksége ilyen vizsgákra!
Kedves Decotext!
A külföldi jelentkezöt nyelvvizsga nélkül gyakorlatilag nem vesznek fel német egyetemre. Elöírják, hogy csak azoknak a jelentkezését veszik számításba, akik hivatalos nyelvvizsgával bizonyítani tudják, hogy az egyetemi tanuláshoz megfelelö szinten tudnak németül. Logikus, nem? Hiszen minek vegyenek fel olyan embereket, akik azt állítják magukról, hogy perfekt némettudásuk van, viszont esetleg még az elöadást sem tudják követni, olyan gyengék? Ès kinek van kedve meg ideje olyan dolgozatokat olvasgatni vagy értékelni, ami tele van nyelvtani hibákkal? A német professzornak/tanársegédnek biztos nem. Na, ennek az elkerülésére kell a nyelvvizsga.
Lányodtól persze hogy nem kértek soha semmifél nyelvvizsgapapírt,hiszen azt írtad, hogy minden iskoláját Németországban végezte!! Azoktól a magyar gyerekektöl sem fognak ilyet kérni, akik ma német iskolában érettségiznek. Azoktól viszont igen, akik magyar érettségivel kimondottan tanulni jönnek ide. Ha viszont mondjuk lányod Nagy-Britanniában vagy az USA-ban szeretne továbbtanulni egyetemen, ott is kemény nyelvvizsgákat fognak töle elöre kérni. Azokban az országokban ennek sokkal nagyobb hagyománya van.
- pbrigitta
- Látogató
Én is egy müncheni klinikára szeretnék kimenni. Most intézem a papírokat. Nekem is van egy alapfokú nyelvvizsgám a diplomámhoz, de már 6 éve nem beszéltem németül. Most tanulok újra.
Milyen volt az interjú? Volt segítség ott kint?
Válaszodat előre is köszönöm.
Brigi
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Engem a klinika főnővére hívott meg, így interjú nem volt. Kaptam egy könyvet ami kifejezetten eü.végzettségűeknek való, ezt rágjuk át a magántanárral már másodjára. Nekem a diploma óta 10 év telt el, addig nem használtam a németet, mert nem volt itthon szükségem rá, így vissza kellett menni az alapokig, szinte semmit nem értettem. Napi 2 órát veszek 2 hónapja de még most is nehéz helyesen beszélni, remélem a nyelvi környezet majd segít ebben. Az itteni magánóráimat a klinika fizeti, és mire kimegyek január közepén már ott is befizettek egy tanfolyamra. A mostani tudásom a kevés idő miatt kizárólag a klinikán lévő ápolással és kommunikációra szorítkozik, elsősorban ez a legfontosabb, hogy megértsem mit szeretne a beteg, milye fáj stb... Rengeteget kell még tanulnom, mert a klinikán kívül is boldogulnom kell majd.
Van már konkrét helyed? Közvetítőn keresztül mész?
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
20 alkalommal kerül megrendezésre hétfőnként és szerdán esténként egy igen jóhírű filozófus tanár vezetésével, a VHS jóvoltából.. 250 euroba kerül.
- csajka
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0