Német nyelvtanulás

Több
12 éve 10 hónapja #12618 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Most az egyszer ;) mert tényleg sok vant fent és működnek is a linkek.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: astarta

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12619 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Köszi. :)
Működnek, én az elmúlt félévben már nagyon sok mindenhez hozzájutottam innen, és nem volt velük gondom.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12620 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

peteratde írta: Tényleg minden elismerésem, amit elértél DCT, de azésrt arra ne legyél büszke, hogy húsz év alatt sem sajátítottad el a nyelvtant (is)..

Több dologban is téversz igy korrigállak! Elsőször is én nem mondtam egyszer sem, hogy nem kell, vagy ne tanuljon az ember nyelvtant! Csak azt mondtam, hogy ne arra álljanak ár, mert időigényes és nem sokat hoz! Jobb ha a beszédkézség és a szókincs fejlesztése, mert ez sokkal többet ér! Olvasni olvasni olvasni, és sokat németek között beszélni! Mondhatod, hogy "Du seien Locharsch" akkor is megértik, hidd el! Amiben ismét tévedsz, az az hogy én nem fejlesztem magam! Sokat olvasok németül, sőt, az utóbbi időben csak itt olvasok magyarul, mert az otthoni hirek és újságok már nem tudnak lekötni a sok sírással. Holtig tanul az ember! Én szakmailag azonban fontosabbnak trtom a fejlesztést mint hogy a "mir" és a mich" között helyesen tegyek különbséget, akkor amikor maguk a németek si téveszternek!

S ne haragudj, de amikor a német maga sem tudja megmagyarázni, hogy a nyilászárók egy házon miért "das Fenster" és "die Tür" akkor mit tanulhatok tőlük? Nekik egy nőnemű kislány semleges: das Maedchen. Mi ebben a logika? Vagy, hogy azt mondja, hogy Kuh és a többesszáma Kühe és azt mondja, hogy Schuh és nem azt, hogy Schühe hanem, hogy Schuhe!
:blink: :sick: :S

Hogyan tudja akkor ezt egy magyar megtanulni?? Ezért nem nyelvtan hanem beszéd!! ;)
A magyarban nincs ilyen. Ha mássalhangzó van a szó elején akkor "a", ha meg magánhagzó akkor "az"! Nincs kivétel és ez törvény! Náluk meg arra van törvény, hogy minden kivétel, s most a kis és nagybetű-írás káoszt nem is emlitem a mondatok közben!

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #12641 Írta: szemydavis21
szemydavis21 válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Sziasztok,bocs hogy beleszólok a szokásos vitátokba. :)
De meg szeretnélek kérdezni benneteket hogy tudnátok-e segíteni abban hogy szakmai némethez(gabel-staplerfahrer) vagy ehhez hasonló témakörben hol tudnék hozzájutni,tanulni könyvekből,online?

Több
12 éve 10 hónapja #12649 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

DCT,

nem feladat tudni, hogy mi MIÉRT nő-, semleges- vagy hímnemű, igazad van, erre sokszor még a németeknek sincs magyarázata, de a lényeg, hogy tudja az ember, hogy melyik milyen nemű.
Mert melléknévragozni, vagy különböző előljárószavakat (prepozíciókat) csak akkor tud az ember helyesen használni, ha tudja a szó nemét, így az egy igen fontos alap, hogy ezt tudja valaki.
Sok szabály van erre, hogy mi milyen nemű, kivételek meg mindig vannak, azokat meg meg lehet tanulni, idővel. :-)

Ha valakit éppen "learschlochozok", akkor nem azt szeretném, hogy mosolyogjon, hogy de viccesen fejeztem ki magam, hanem azt szeretném, hogy vegye is komolyan. :D

Több
12 éve 10 hónapja #12662 Írta: diablonia
diablonia válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Ejha! Ez az oldal zseniális!!! Nagyon szépen köszönöm hogy megosztottad velünk! Reggel óta nem bírok leszállni róla, annyi mindent találtam meg már :))))))
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo