Német nyelvtanulás
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 21
Nyelvi kornyezetben az ember 3 honap alatt megtanul annyit mint otthon mondjuk fel ev, ev alatt.
Ezzel szerintem mindenki egyet ert.
Az a gyerekem aki otthon egyaltalan nem tanulta a nyelvet jobban beszeli most a nyelvet mint a masik aki otthon minden nap tanulta a nyelvet.
Es egesz mas amit az ember otthon tanul, mint amit "eloben" hasznalnak, hiaba tanultal otthon nyelvet kint akkor is bele kell razodnia.
Én is azt mondom hogy anyanyelvi kornyezetben sokkal elonyosebb. A kisgyerekek sokkal gyorsabban tanuljak a nyelvet. Kisgyereknek szerintem felesleg otthon tanulnia.
Gergo neked van kisgyereked?
Felnotnel mar maskepp van..
Ezek a sajat tapasztalataim.
Szoval a kerdes nem volt felesleges, azt hittem ez a forum azert van hogy barki szabadon kerdezhessen...
.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
magyaranyuka írta: Nata nem az esélyeikre kérdezett rá, hanem a nyelvre. Nem tudta mi all a hatterben, de mar szinte 0-ra redukalta az eselyeket, EZ EGY KICSIT NEGATIV HOZZAALLAS.
Nata írta: Így gondolom az álltalad kreált esélyeink növekednek.
Persze. Írtam is, hogy lehet arról érdeklődni, hogy hol jobb ha megtanulnak a gyerekek németül de sok értelme nincs amíg szülő nyelvet nem beszélve, most akkor nem tudom, hogy keresi apuka az állást vagy "van". Szóval kérdezni lehet de mire is kell válaszolni?magyaranyuka írta: Szoval a kerdes nem volt felesleges, azt hittem ez a forum azert van hogy barki szabadon kerdezhessen...
A dolog nálam kb. ott tart, hogy már keresem a munkát (vagy már van), nyelvet nem beszélek.
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Függetlenül attól, hogy DCT-nek és Gergőnek igaza van a kimenetellel kapcsolatban, csak a kérdésre válasz:
Mit szeretnek a gyerekek nézni a TV-ben ? Az érdeklődési körnek megfelelő filmeket nézetni DVD-n, de német nyelven. A tanulás mellé megadja a környezet illúzióját.
Vannak nagyon jó hangoskönyvek, amiket tudsz hallgatni, több oldalról is letölthetőek ( pl torrent ).
Amit én használok, az alapoktól mondja németül és magyarul is, továbbá van írott anyag anyag is hozzá.
Hiába lesz kint az anyanyelvi környezet, valamilyen alap kell.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
az en szemelyes tapasztalatomat mondom el:
a gyerekek miatt ne izgulj, te lehet hogy nehezebben fogsz alkalmazkodni mint ok.
Mielott kimentunk kulfoldre (angol nyelvterulet) en bennem egy csomo ketely, kerdojel, aggodas volt.
Gyerekek elfogadjak hogy ez van es kesz, egy mas kornyezet, mas nyelv stb....
Persze erdemes felkesziteni oket: majd mas nyelvet fognak beszelni, lesznek mas etelek, mas kornyezet, stb...Esetleg nezzetek videokat Nemetorszagrol, a varosrol ahova mentek majd.
Lehet kiemelni az ottani dolgokat: pl el tudtok majd menni jo helyekre sielni, ott gyartjak a finom nemet csokikat stb...
Beszelgessetek sokat arrol is, hogy azert mert tavol lesznek Mo-tol nem szakadnak el a barataiktol, tudnak majd skype-olni veluk, ha haza mentek, meglatogatjatok majd az otthoni barataitokat, vigyetek esetleg "nemetes" dolgot nekik. Az ido mulasaval ugyis latjatok mennyire ragaszkodnak majd a Mo barataikhoz. Idovel mindenki megtalalja a "maga parjat".
Kint meg ha eltelt par honap hivjatok meg azokat a gyerkeket, akiket ugy latod hogy tobbszor emlegetnek otthon (osztalytars).
- titta
- Látogató
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
(az a pont nekem is kicsit homalyos hogy most keresi vagy mar megvan a munka, de ez most nem relevans)
Arra kell valaszolni hogy mar otthon is tanuljak a nyelvet vagy csak kint. Az eselyekrol munka lehetosegre, indulo toke osszegrol stb nem kell nyilatkozni mert nem kerdezett ra.
Az anyuka tepelodik:
szerinte hatekonyabb a kinti nyelvtanulas (a helyes kiejtes megtanulasa miatt is)
ugyanakkor mivel anya tepelodik hogy a gyerekei nem fognak tudni beilleszkedni amiatt hogy nem beszelik a nyelvet.
Ebben szeretne tanacsot, velemenyt konkret tapasztalatokat kapni.