Német nyelvtanulás

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 9 hónapja #14456 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Sziasztok!

Mi 6an vagyunk a C1.2-on a csoportban:)
Hogy mennyire fontos a C1-es?
Úgy tudnám összehasonlítani: olyan mint Münchenben, a Münchener Freiheit nevezetű parkban sétálni, vagy a Viktualienmarkton egy sört meginni :) Es ist ein Muss!
Hozzátartozik az ittléthez.., legyetek maximalisták, és ne elégedjetek meg az alsóbb szintekkel.
Tapasztalatom alapján, aki egyszer abbahagyja a német nyelvtanulást, és családtagjaival csak anyanyelvét gyakorolja, elindul lefelé a lejtőn, és elfelejt mindent, amit addig megtanult:)
Ha nagy a csoportlétszám, várja meg a következő tanfolyamot, ahol kevesebben lesznek!
Majd lesz belőle egy nagyon tehetséges Raumpflegerin:)
Gratula hozzá! :laugh:

Csak a jószándék beszél belőlem!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #14462 Írta: diablonia
diablonia válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Nagyon szépen köszönöm a választ Maya, plusz egy pozitív vélemény!
Nem akartam megállni a C1 előtt csak nem szeretnék egy olyan képzésre költeni ami az otthontanulásnál is gyengébb szintet mutat. Merthogy én eddig a B2 szintig egy -két vidéki helyet kivéve nagyon-nagyon rosszat hallottam. Akkor inkább a Deutsch Akademie-re megyek. Ha jól tippelek , te is Münchenbe jársz valahova? Ha igen , melyik tanárhoz jársz?

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 9 hónapja #14465 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Karlsruhe-ba. Dr. Ulrich Brefka-hoz

Több
12 éve 9 hónapja #14477 Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Szia diablona!
"Merthogy én eddig a B2 szintig egy -két vidéki helyet kivéve nagyon-nagyon rosszat hallottam."
Valószínűleg ez azért lehet, mert a B1 végéig az állam (ezen belül a város) támogatja a nyelvtanítást - ez az integrációs tanfolyam. (pl. csak meghatározott tanulói létszám esetén indul, 1 euró/óra (ha igazolod a jogosultságot), sikertelen vizsga esetén 300 órát újra kedvezően vehetsz, sikeres vizsga esetén a város visszafizeti az általad befizetett tandíj felét, ezt a szintet kell megütni/ezt várják el "hivatalosan" az itt élő külföldiektől). Utána (legalábbis nálunk) drágább a tandíj, az már olyan, mintha "magán nyelviskola" csoportos nyelvtanfolyamára járnál - csak persze annál jóval olcsóbb :-D. Gondolom, a VHS-ek a létezésüket ezeknek a város által támogatott tanfolyamoknak köszönhetik - így előfordulhat, hogy olyanok, mint régen otthon az orosz nyelvoktatás :-) De rengeteg egyéb tanfolyam is van, meg szabadidős programok - szóval ami nem kötelező, az még igényesebb. Persze a tanfolyamok minősége oktató és oktatott függvénye is, mint mindenhol a világon :-P
Szerintem érdemes végigcsinálni a nyelvet, ha az idődbe belefér ;-)
üdv

Több
12 éve 7 hónapja #16722 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Sziasztok! :)
Van most egy nyelviskola magyarországon (itt is fenn volt a hírdetése) ahol 20.000Ft kedvezménnyel lehet beíratkozni 100órás intenzív nyelvtanfolyam ápr.2.-ig 49.990Ft helyett 29.000Ft.
Beíratkozáskór 10.000Ft előleget kérnek, a többit tanfolyam kezdéskór.
Akciós árón most akár több tanfolyamra is beíratkozhatsz, én pl. 2×100órásra íratkozombe így előlegként 20.000Ft-ot kérnek az 1. tanfolyamnál +19.990Ft és csak rá egy hónapra mikor kezdődik a 2. akkor kérik a másik 19.990Ft-ot.
Ez egy jó nyelvtanulási lehetőség kifelé kacsingató kispénzűeknek is. ;)

Több
12 éve 7 hónapja #16723 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Nata írta: Sziasztok! :)
Van most egy nyelviskola magyarországon (itt is fenn volt a hírdetése) ahol 20.000Ft kedvezménnyel lehet beíratkozni 100órás intenzív nyelvtanfolyam ápr.2.-ig 49.990Ft helyett 29.000Ft.

Szia, én nem emlékszem rá :laugh: Melyik ez a nyelviskola? ;)