Német nyelvtanulás
- marcsy73
- Látogató
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17240
Írta: marcsy73
marcsy73 válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás
Kedves fórumozók !
Még új vagyok itt az oldalon,így bemutatkoznék röviden.
Magyarországon élek,van 3 gyermekem 20,18,14-évesek.
A helyi kórházban dolgozom,nővérként.Levelezőn járok gimibe,és német nyelvet tanulok.
Szeretném a nyelvet társalgási szinten elsajátítani.
Szeretnék tippet kérni tőletek,hol keressek olyan filmeket,amelyekben németül beszélnek ,és magyar feliratosak.Ha tudtok segíteni ebben nagyon megköszönném.
Még új vagyok itt az oldalon,így bemutatkoznék röviden.
Magyarországon élek,van 3 gyermekem 20,18,14-évesek.
A helyi kórházban dolgozom,nővérként.Levelezőn járok gimibe,és német nyelvet tanulok.
Szeretném a nyelvet társalgási szinten elsajátítani.
Szeretnék tippet kérni tőletek,hol keressek olyan filmeket,amelyekben németül beszélnek ,és magyar feliratosak.Ha tudtok segíteni ebben nagyon megköszönném.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 7 hónapja #17243
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás
Rengeteg DVD-n van német hang, ez a legegyszerűbb.
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
A következő felhasználók mondtak köszönetet: marcsy73
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
12 éve 7 hónapja #17249
Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás
Szia marcsy,
sajnos nagyon kevés DVD-n van német hang azok közül amiket Magyarországon lehet kapni vagy beszerezni.
Persze ahogy Gergő is írta, rengeteg DVD van német hanggal - de ott meg nem lesz magyar felírat.
Nagyon sok filmem van DVD-n otthonról, de ha jól rémlik, összesen 4 rendelkezik német hanggal (A lé meg a Lola, A kísérlet, Egy kapcsolat vége, Szenvedélyek viharában)
De tapasztalatom szerint nem olyan jó tanulásra ez a kombináció, az egyik érzékszerv mindig kizáródik - vagy hallgat vagy olvas az ember.
Így talán a legjobb, ha német hanggal és felírattal néz valaki filmet, persze ehhez már kell egy alap, hogy élvezetes is legyen, értsen belőle az ember valamit.
Ehhez a megoldáshoz No.-ból kell beszerezni DVD-ket, vagy vannak TV-ben is felíratozott műsorok néha (már ha van valakinek német csatornája otthon, pl. PRO7-en minden péntek este megy film, ami a teletexten felíratozva van - nem a legjobb, mert a felíratozott részt általában rövidítik az elhangzott szöveghez képest, tehát a kettő nem fedi teljesen egymást, de jobb, mint a semmi).
Üdv., A.
sajnos nagyon kevés DVD-n van német hang azok közül amiket Magyarországon lehet kapni vagy beszerezni.
Persze ahogy Gergő is írta, rengeteg DVD van német hanggal - de ott meg nem lesz magyar felírat.
Nagyon sok filmem van DVD-n otthonról, de ha jól rémlik, összesen 4 rendelkezik német hanggal (A lé meg a Lola, A kísérlet, Egy kapcsolat vége, Szenvedélyek viharában)
De tapasztalatom szerint nem olyan jó tanulásra ez a kombináció, az egyik érzékszerv mindig kizáródik - vagy hallgat vagy olvas az ember.
Így talán a legjobb, ha német hanggal és felírattal néz valaki filmet, persze ehhez már kell egy alap, hogy élvezetes is legyen, értsen belőle az ember valamit.
Ehhez a megoldáshoz No.-ból kell beszerezni DVD-ket, vagy vannak TV-ben is felíratozott műsorok néha (már ha van valakinek német csatornája otthon, pl. PRO7-en minden péntek este megy film, ami a teletexten felíratozva van - nem a legjobb, mert a felíratozott részt általában rövidítik az elhangzott szöveghez képest, tehát a kettő nem fedi teljesen egymást, de jobb, mint a semmi).
Üdv., A.
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 208
12 éve 7 hónapja #17257
Írta: kfz
Ezt Te rosszul tudod Gergő!
Az utóbbi 5-6 évben pánikszerűen eltűnt a német szinkron a Magyarországon kapható DVD filmekről.
Van helyette viszont szlovák, román, ukrán,angol és vicc de már találkoztam héber szinkronossal is
Vagy például a kábel TV-k pár éve még tele voltak német nyelvű adásokkal, most meg szinte mindenhol kiirtották. A reklámokban mint "sok felesleges csatorna" hirdetik
Én interneten a DW és a SAT1 nézhető videóit szoktam nézni, meg most próbálok egy hagyományos parabolát feldobni a tetőre, hogy a régi jó ASTRA műholdról leszedjek némi német adást.
Mondjuk az ebay-ről lehet rendelni eredeti német nyelvű filmet, ez igaz....na meg az ügyeseknek ott a torrent.
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
kfz válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás
Gergoo írta: Rengeteg DVD-n van német hang, ez a legegyszerűbb.
Ezt Te rosszul tudod Gergő!
Az utóbbi 5-6 évben pánikszerűen eltűnt a német szinkron a Magyarországon kapható DVD filmekről.
Van helyette viszont szlovák, román, ukrán,angol és vicc de már találkoztam héber szinkronossal is
Vagy például a kábel TV-k pár éve még tele voltak német nyelvű adásokkal, most meg szinte mindenhol kiirtották. A reklámokban mint "sok felesleges csatorna" hirdetik
Én interneten a DW és a SAT1 nézhető videóit szoktam nézni, meg most próbálok egy hagyományos parabolát feldobni a tetőre, hogy a régi jó ASTRA műholdról leszedjek némi német adást.
Mondjuk az ebay-ről lehet rendelni eredeti német nyelvű filmet, ez igaz....na meg az ügyeseknek ott a torrent.
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 7 hónapja #17258
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás
Nézni és hallgatni kutyafüle. Ez a biztos modszer a nemtanuláshoz.
Oroszt 8 évig hallgattam az iskolában. Azota is hallgatok oroszul.
Használni kell. Beszélni, ha nyögve is. A mondatképzés a fontos.
Van aki folyékonyan olvas de képtelen saját gondolatot kifejezni.
Oroszt 8 évig hallgattam az iskolában. Azota is hallgatok oroszul.
Használni kell. Beszélni, ha nyögve is. A mondatképzés a fontos.
Van aki folyékonyan olvas de képtelen saját gondolatot kifejezni.
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
12 éve 7 hónapja #17260
Írta: astarta
De azoknak sem lesz magyar felírata.
Az a kombináció amit marcsy keres, német hang, magyar felírat, szinte nem létezik.
astarta válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás
kfz írta: Mondjuk az ebay-ről lehet rendelni eredeti német nyelvű filmet, ez igaz....na meg az ügyeseknek ott a torrent.
De azoknak sem lesz magyar felírata.
Az a kombináció amit marcsy keres, német hang, magyar felírat, szinte nem létezik.