Német nyelvtanulás

Több
12 éve 7 hónapja #17341 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

zsuzsa76 írta: Ez engem is érdekelne. Van egy olyan sejtésem, hogy a német csatornák eltünése egybeesik a szabad munkavállalás időpontjával. Egyébbként a T-nél bejön sat1. 52 nyomd meg a távkapcsolón. Feltéve ha nektek is ugyanaz a csomagotok van.

igen, illetve picit elobb tuntek el. nalunk nincsenek csomagok, es csak egyfele szolgaltato van. onkenyuralom :) en mondjuk nem lakom mar ott, ugyh konkretan nem erint, csak gondoltam hatha valaki tudja h miert is a nagy palfordulas. lehet csak egyszeruen tul dragak voltak.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17343 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Bevallom öszintén Magyar TV-t évek óta nem néztem már.
A T-Home az AMOS-3 on jön. A válium ehhez képest doppingszer.
A megnézhetö sorozatokat láttam már minimum 2-szer, a magyar klónokat meg nem értem.

Több
12 éve 7 hónapja #17366 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

astarta írta: Akik nem kábelről tévéznek, azoknak vagy IP tv-je van, vagy esetleg műholdas.

De a műholdas esetében sem olyan egyszerű.

UPC Direct sajnos lassan 2 éve átköltözött az Astráról a Thor-ra, így egy egyszerű antennával már ez sem megoldható, hogy mindekettőt (UPC csatornák plusz német csatornák) elérje az ember. Vagy speciális antenna kell, vagy 2 antenna...
Pedig előtte nagyon jó volt, hogy egyszerre jött a UPC magyar meg az összes német ingyen egy helyről (Astra), mi itt kinn is ezt használtuk.
A T-Home Sat TV-je nem tudom melyik műholdról jön, de gyanítom az se az Astráról, mert a szüleimnek az van, de nem jön mellette egy német csatorna sem (iiletve egy igen, a SAT1, de az a T-Home csomag része).

Az UPC nem műholdas TV, csak műholdon keresztül közvetít előre összeállított csomagokat. Dettó, ez is "kábel TV". De ha bemész bármelyik nagyobb áruházba, Metró, Rewe, stb, 50-100 € között komplett műholdvevő szettet kapsz, amelyikkel milló szabadon fogható német nyelvű csatornát találsz. Csak arra kell ügyelni, hogy digitális legyen, mert 04.30.-tól az analóg adások megszűnnek. Ja meg arra, hogy ahol laksz felszerelhetsz e Tányért valahová, erkélyre, falra, stb. Na ez a keményebb dió. Ezek vonatkoznak itthonra is, csak itt egyszerűbb a felszerelés, mert még nem nagyon kötözködik az un. "városkép bizottság". :P

Több
12 éve 7 hónapja #17370 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Nem tudom a technikai hátteret, én csak egyszerű nő vagyok :-), de nekem a UPC Direct műholdas, mert antenna kellett hozzá, nem volt kábel, itt kinn azt használtuk. Előtte Pesten szintén UPC-m volt (nem UPC Direct!), na nekem az volt a kábel tv, ott nem kellett antenna, és az adás kábelen keresztül érte el a lakást.
:-)
Mi Dreambox-ot használtunk.
Az előző lakásunkban sem engedték itt kinn hivatalosan az antenna felszerelését, de tetőtéri volt a lakás, így a kis antenna rejtve volt az erkélyen. Itt Bonnban sem engedik, de itt elrejteni sem tudnánk. Így most T-Home IP tévénk van.

Több
12 éve 7 hónapja #17371 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Egyszer mar irtam valakinek, de szvsz nem kapott eleg figyelmet.:) Ami nekem nagyon bejott nyelvet tanulni az a Rosettastone nevu progi. Hagyomanyos tanulas melle, elmelyiteni, bevesni, gyakorolni. Sok ido kell hozza, draga (ha vkinek sok, okoskodjon vmit az internet sotet oldalan :) ), de nagyon jo. Van online 1 evig elerheto verzio, olcsobban.
www.rosettastone.de/
Ja a demot erdemes kiprobalni, egy email cimert 24 oras elerhetoseget ad.

Több
12 éve 7 hónapja #17377 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Ismétlés a tudás anyja,ezt ugye tudjuk,de mit is jelent?
Rövidtávú memóriából be a hosszúba,s egyszer majdan ki sem hull onnan.:)

www.ankisrs.net/
A következő felhasználók mondtak köszönetet: HorvathAndrea, keeek