Német nyelvtanulás
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
Attila_BRD írta: Nézni és hallgatni kutyafüle. Ez a biztos modszer a nemtanuláshoz.
Oroszt 8 évig hallgattam az iskolában. Azota is hallgatok oroszul.
Használni kell. Beszélni, ha nyögve is. A mondatképzés a fontos.
Van aki folyékonyan olvas de képtelen saját gondolatot kifejezni.
Én többféle fázison mentem át a nyelvtanulás során.
A legkönnyebb nyilván az írott (olvasott) szöveg megértése.
Aztán a beszéd és hallott szöveg megértés nálam váltakozik. Első fázisomban megszólalni sem tudtam, de kezdtem értegetni a dolgokat.
Most ott tartok, hogy kifejezni már bármit ki tudok, de azért a hallott szöveg értésével akad néha gondom.
Ezért gondolom, hogy ez utóbbit is gyakorolni kell, és a filmek jók erre.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Modern filmek Hochdeutsch-ban vannak. Az nem probléma.astarta írta: , de azért a hallott szöveg értésével akad néha gondom.
Ezért gondolom, hogy ez utóbbit is gyakorolni kell, és a filmek jók erre.
Nézz régi fekete-fehér filmeket, Heimatfilmeket és az Attila Hörbiger és Hans Moser filmeket.
Sokkal viccesebbek és közelebb állnak az utca népének beszédéhez
Ha ezeket megérted, baj már csak svájcban lehet
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
A múltkor hallgattam egy hölgyet a kórházban itt Bonnban, aki a férjével beszélgetett. A német nem épp egy dallamos nyelv, de ők szép dallamosan beszéltek... Mintha olasz vagy spanyol lett volna... De mivel néha be-beszúrtak egy német szót is , tudtam, hogy németül beszélnek. Hihetetlen volt, jól össze is töri az ember önbizalmát. Mikor már kezdi azt hinni valaki, hogy kezdi érteni a nyelvet, biztosan jön majd egy német, aki megcáfolja ezt. :-D
Szerencsére ha direktbe hozzám beszélnek, már nem okoz nagy gondot a megértés, még ha ki is marad egy-egy szó, de ha csak mellettem beszélgetnek és azt hallgatom, van még hogy nehéz követni... De ezzel biztos mindenki így van.
- mercy
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Most kell jelentkeznem az itegrációs tanfolyamra és nekem kell választanom sulit. Van valakinek tapasztalata ezekkel az iskolákkal kapcsolatban??? :
- Deutsche Angestellten-Akademie GmbH - DAA Stuttgart (70190 Stuttgart, Hackstraße 77.)
- Inlingua Sprachschule (70173 Stuttgart, Nadlerstraße 21.)
- Metis GmbH (70190 Stuttgart, Stöckachstraße 16A.)
- Volkshochschule Stuttgart (vhs) e.V. (70174 Stuttgart, Rotebühlplatz 28.)
Bármilyen infó nagy segítség lenne.
Köszi
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
YouTube, a keresőbe bármit meg lehet találni, rövidfilmeket, mesét, lehet langsam hallgatni híreket, és a Google is hatalmas segítség, nagyon sok a német oldal magyarul, ötleteket, tanácsokat is adnak. Hasznos ha kis kártyákat csinálsz: egyik oldalra felírom németül, másik oldalra magyarul, és lehet,hogy dedós módszernek tűnik, de nekem bevált. Tanár nélkül viszont nem megy, mert nem tudod,hogy jól mondod-e vagy nem. Én a német számok megjegyzésével küzdök, néha úgy érzem ki fog törni a nyelvem!
Érdekes, hogy nálam is a hallott szöveg értésével van gond, pedig ez nagyon fontos, mert hiába olvasok-írok ha nem értek mindent... Na de ezen is túl fogok jutni, minden nap több szót tanulok, és júniusban IRÁNY NÉMETORSZÁG! / második nekifutásom remélem sikeresebb lesz! /
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
A számokkal egyébként nekem is gondom van, érdekes, angolban is, ez nem tudom miért lehet.