Német nyelvtanulás

Több
12 éve 7 hónapja #17379 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Bizony Timi!

Ez az Anki progi egy áldás. Használom kb 3 hónapja és a szavak úgy mennek a fejembe mint a huzat ;)
Igaz mint passzív szókincs működik az elején, de ugye abból lesz a használható tudás.

Az ismerőseim közül aki csak nyelvet tanul már kipróbálta (általam :lol: )
Mindenki elismeréssel nyilatkozik róla.

Csak ne felejtsétek el támogatni legalább 1 $-al a japán kifejlesztőt ;) , megérdemli sztem.

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17410 Írta: nyugdijas
nyugdijas válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Hogyan lehet elérni ezt az Anki progit??? Szeretnék tanulni németül jóvolna használható dolog. Válaszod előre is köszönöm. Deák Márton.

Több
12 éve 7 hónapja #17418 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Az Anki programot ingyenesen le lehet tölteni a netről. Beírod a Google-ba, és letöltöd. Szókártyákat tudsz csinálni, egyik oldalra német, másik oldalra magyar, be tudod állítani, hogy naponta mennyi szó, amit elbír az agyad, folyamatosan osztja a lapokat. Én ezt akkor kezdtem el használni, amikor kézzel már földaraboltam annyi cetlit, hogy 900 szó lett. Sokkal egyszerűbb az Anki, rövid mondatokat is érdemes a szavak alá írni, nekem így jobban rögzül. Statisztikát is csinál a program, mindig új szavakat ad amivel feltöltöd, és folyamatosan belecsempészi a már elvileg megtanultakat is. Az időt is be tudod állítani, hogy mikor mutassa a választ. Érdemes olyan szavakkal feltölteni ami a mindennapi létezéshez kellhet, nagyon babra munka, de ha 3000 szó megvan az már jó szerintem, persze ezt olyan fórumozó tudná megmondani aki tökéletesen beszél németül, nekem egyelőre ennyi van a programban. Ja, és tanár akkor is kell, legalább az elején a nyelvtanhoz.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kristina, peteratde, nyugdijas

Több
12 éve 7 hónapja #17424 Írta: nyugdijas

Köszi a gyors választ!!!! : :laugh:

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 7 hónapja #17426 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Német nyelvtanulás

Kezdő nyelvtanulóknak:
Az első a kártyás módszer :egyik oldala magyarul, a másikon németül, pld:
Első szó kerülhet a kártya felső részébe pld: der Stuhl
aztán következő sorba már mondatba foglalva pld: Der Stuhl steht an der Wand.
Következő sorba bővíthetjük tovább a mondatot pld: Der Stuhl steht an der Wand im Schlafzimmer.
És így tovább..
A másik lehetőség: Egy jókinézetű nagyalakú füzetet vásárolni, és minden használati eszközt beleírni(szótár segítségével), ami csak eszenkbe jut. Egy-egy oldalt szentelni az autóval kapcsolatos dolgoknak, a másodikat a konyhaberendezésnek, a harmadikat az ember testrészeinek, a negyediket az idővel kapcsolatos kifejezéseknek, és így tovább.
Aztán a füzetet vigye magával az illető, és olvasgassa a buszon, a metrón, a villamoson, és az orvosnál.
Harmadik módszer lenne a lakást felcímkézni, mindenre ráragasztgatni az öntapadós-könnyen leszedhetős cédulákat. Természetesen névelővel együtt, anélkül halott vagy a német nyelvtanban.
Gyerekeknél pedig kifejezetten hatásos ez a címkézgetés, nagyon szívesen segítenek az elkíszétésében.
Tegyük szórakozássá a nyelvtanulást, ha már itt a család, együtt örüljünk, hogy sikerül az étteremben tisztességesen az ételt megrendelni. Nemcsak a gyerek az iskolában, hanem együtt a komplett család beszélje a nyelvet!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kristina, htimea, laolaj, peteratde

Több
12 éve 7 hónapja #17476 Írta: nyugdijas

Szia! Hogyan lehet Németet tanulni az Ankin? Mert nekem csak Angol és Kinait hozott. Köszi.