- Köszönetek: 0
Német nyelvtanulás
- Lorina
- Újonc fórumozó
-
A nyelvtan tényleg egy katasztrófa,de német nyelvű barlangtúrákat vezettem az Aggteleki Cseppkőbarlangban,és rengeteget szabadkoztam,hogy nem jó a nyelvtanom,de mindig vigasztaltak,hogy még a németek is ugyancsak elvétik.
Ráadásul,ha nem az irodalmi németet tanuljuk,ugye tájegységenként ott a tájszólás.
Tudom,hogy nem vigasz,de ne hangolódj le.
Üdv:Lorina
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
Köszönöm. Nekem is mondjak, hogy most mar jobban tudok, mint regebben. En ugy kezdtem, hogy ami kellhet, felirtam, es többfelekeppen megtanultam elmondani. Meg hogy tudjam oda vezetni a beszelgetest, hogy meg is ertsem. Aztan van egy jo szotar, nem kell hozza net: TransAm . Ezt beirva a google-ba, kijön, es szabadon letölthetö(a MEK oldalarol), en a lanyomtol hallottam. Külön jo, hogy lehet a nyelveket valtani benne, nekem gyakran 2x is meg van nyitva. De azert meg sok a problemam, különösen az igekkel....
Aztan, ha valakinek problemaja van velem, akkor mindig elöjön, hogy nem tudok jol nemetül. Ismerösök azt mondja, hogy ezt meg 30 ev mulva is megteszik. De: leggyakrabban probalnak megerteni es segitenek, ez jo erzes.
szia:
Eva
- Miklós
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
- Köszönetek: 172
Ha valakit érdekel net nélküli szótár, ezt ajánlom:
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- Gabo888
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 9
En megmondom oszinten hetvegente nehany orat ha toltok nyelvtannal mert a kollegak amugy is lefarasztanak agyilag hetkozben igy, mondhatni szinte alig forditok ra idot de rohamosan fejlodok. Keress minden kommunikacios lehetoseget, amikor csak lehetseges, ugy nagyon gyorsan lehet fejlodni.Eva10 írta: Szia Gabo!
En is tamultam par honapig mielött kijöttem, meg itt is, mielött elkezdtem a munkat. Most viszont mar nemigen van idöm tanulni, ezert is keresek olyan modszert, amihez keves idö is eleg....de azert tudom, hogy sajnos a nyelvtanulashoz idö kell.
Naprol napra fejlödöm en is, de pl a nyelvtannal komoly gondjaim vannak.
- bbogi
- Témaindító
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
Próbálta már valaki közületek az ... nyelvtanulást? Tényleg olyan hatékony? Megéri a sok pénzt?
Előre is köszi.
A topikot indítottad ugyanezzel a kérdéssel, nem igazán tudom mire véljem megismétlését de ha népszerűsíteni szeretnél esetleg valami hihetetlen jó dolgot akkor klikk alul a Kapcsolat linkre.
- bbogi
- Témaindító
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
Köszi.