Német adóvisszatérítés
- jancsoneeva
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gyakorlatilag ha a levél megérkezett, akkor már utalták! Nálunk mindig igy ment.jancsoneeva írta: szeretném megtudni, hogy a német adóhivatal által kiküldött levél, melyben közölték a visszatérítendő adó összegét - a levél megérkezése után kb.mennyi idő múlva utalják a pénzt vissza? Köszönöm a választ!
A 23 év alatt úgy emlékszem egyszer nem volt, hogy a levél előbb érkezett mint a pénz! Így megy a bérelszámolás is! Amikor a számla megjön, mindíg a számlán a pénz!
DCT
- Kismata
- Látogató
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kismata írta: Szia!Nekem is lenne egy kérdésem azt írtad 23 év alatt ,szóval jártas vagy biztos az adóvisszatérítésben!azt szeretném kérdezni márciusban lett beadva az eurotax által az adóbevallásom,és tudod-e,hogy mennyi idő szokott lenni körülbelül mire a pénzt vissza utalják?Köszi
Passz! Mi kb 22 éve magunk adjuk be. Régebben boritékban sk. beadva vagy postán. Az utóbbi éevkeben onlne. Mivel mi azonnal baedjuk amikor az adokártya (illetve mos már csak a bizonylat) megjön, így nekünk rendszerint 3 hét max és a lóvét utalják. Minél később adod be, annál tovább tart, mert nekik is egyre több a dolguk, az egyre növekvő adóelszámolással! Idén nekünk már április végén meg volt, s utaltak is!
Sajnos az eurotax-ot még csak ne is ismerem!
DCT
- Kismata
- Látogató
http://nemet-ado.de
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kismata írta:
Itt csináltattam és mondták hogy 3 hét 5 hónap között csak azért kérdeztem hátha tudod,hogy kiszokták e várni az 5 hónapot,vagy számít-e hogy márciusban már kész volt.Köszi azért!http://nemet-ado.de
Nem. Tudtommal beérkezési sorrendben feldolgozzák! Ezért irtam azt, hogy minél késöbb adod be, annál továbbtart, mert a legtöbben év közben adják be, nem mindjárt év elején!
DCT