Adófizetés Németországban
- minerva
- Látogató
Szeretném még egyszer megköszönni a sok-sok segítséget Attila. Nagy leszek meghálálom :-D
Üdv.
Andi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Umzug von der Steuer absetzen
Informationen zum Thema: Umzug von der Steuer absetzen
Ein Umzug kann immer dann von der Steuer abgesetzt werden, wenn er beruflich bedingt ist. Das bedeutet, dass der Umzug zum Beispiel mit einer Versetzung in einen anderen Ort einhergehen muss oder aufgrund des Antritts einer neuen Arbeitsstelle in einem weiter entfernten Ort erforderlich wird. Ein anderer Grund für einen Umzug, den die Finanzbehörden als beruflich bedingt anerkennen, ist der Umzug in einen Ort, der näher bei der Arbeitsstelle liegt, als die bisherige Wohnung. In diesem Fall verringern sich die Fahrtkosten von der Wohnung zur Arbeitsstätte und deshalb sind die Umzugskosten von der Steuer absetzbar. Voraussetzung ist in diesem Fall jedoch, dass die tägliche Fahrzeit um mindestens eine Stunde verringert wird. Wenn durch den Umzug eine doppelte Haushaltsführung beendet wird, sind die Umzugskosten ebenfalls von der Steuer absetzbar. Beruflich bedingt ist außerdem ein Umzug in eine Dienstwohnung oder aus einer Dienstwohnung in eine private Wohnung.
Halleluja, a kiköltözés macskástul, kofferestül levonható!! Az ilyesmit sose reklámozzák.
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Pontosan.AiRLAC írta: Szóval ha kérek a magyar fuvaroscégtől egy névre szóló € számlát a költöztetésről MO-NO viszonylatra akkor ezt jövő adóbevalláskor levonthatom (és akár pénzt is kaphatok vissza)?
Minden alkalommal ha legalább 100 km költözöl a munka miatt megismételheted.
Söt ha fizettél valamit papirok forditása érdekében, az is "Werbungskosten"-nek számitanak.
- minerva
- Látogató
Véleményetekre lennék kíváncsi. Korábban már írtam ebben a topicban, megcsináltam az adóbevallást, leadtam. Viszont ott az ügyintéző nagyon mondta hogy kell nekem papír arról hogy május előtt mit csináltam, tehát mivel Magyarországon dolgoztam, így az ottani bérpapíromat is be kellene mutatni. Viszont most kaptam a Finanzamt-tól egy papírt "Bescheid für 2011 über Einkommensteuer,Solidaritätszuschlag und Kirchensteuer" Én úgy értelmezem hogy akkor így is elfogadták. Most be kell menjek mégis a magyar papírjaimmal? Vagy jobb ha letisztázom bent, mint később gondok legyenek? Igazán nem vágyok újra a hivatalban sorban állni és intézkedni :-S
Válaszokat előre is köszönöm!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Attila_BRD írta: ] Pontosan.Minden alkalommal ha legalább 100 km költözöl a munka miatt megismételheted. Söt ha fizettél valamit papirok forditása érdekében, az is "Werbungskosten"-nek számitanak.
Ebben csak az a gond, hogy minden adóbevallásnál vagy egy úgynevezett "Pauschal" összeg, ami ezt lefedi így rendszerint csak az éves adózandó kereseted végösszege csökken, de nem kapsz vissza semmit kapsz!! >> INFO
DCT