Adófizetés Németországban
- Tomi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
Végigolvastam a Fórum "Pénzügyek" fejezet adózásra vonatkozó részét, de mégis szeretnék kis eligazítást kérni Tőletek:
- 2011-ben 9 hónapot Magyarországon, 3 hónapot Németországban dolgoztam, az 1-es osztályba lettem lejelentve az Adóhivatalban, (jelenleg is itt dolgozom)
- annyi adót vonnak tőlem havonta, mintha egész évben rendelkeztem volna Németországban jövedelemmel.
- feleségem Magyarországon maradt, rokkantnyugdíjas, emellett tanárként kis jövedelemmel rendelkezik, összes éves tavalyi nettó jövedelme 1,9 Mó Ft.
Kérdéseim:
- kell-e (lehet-e) Németországban adóbevallást készítenem, (Mo-on tudom, hogy kell)
- kérhetem-e a magasabb adóosztályba sorolásomat (1-ről 3-ra),azaz igényelhetek-e vissza adót?
- figyelembe veszik-e a magyarországi 9 hónapra jutó jövedelmemet az adókulcs meghatározásánál?
- hazautazási, külön háztartások fenntartási költségeit figyelembe vehetem-e?
Válaszotokat előre is köszönöm,
Üdv.: Tomi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ferineknem
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Az adóbevalláshoz szeretnék segítséget kérni valakitől, mert sem a volt munkáltatóm sem a magyar nagykövetség sem a német nagykövetség nem akar segíteni. még azt sem sikerült megtudnom, hogy milyen papírokat kell kitöltenem ahhoz hogy a bevallásomat meg tudjam csinálni. Az eddigi legjobb ajánlat 100 Euro. A gond az hogy erre nincs pénzem. A legtöbb ajánlat 150-200 euro közé esett. Fogalmam sincs, hogy mit csináljak a németországi biztosítással amit a cég csinált (AOK). Gyakorlatilag semmilyen információt nem kapok arról, hogy mit hol és hogyan kellene csinálnom ahhoz hogy ne büntessenek meg. Az egyetlen infó a magyar és német nagykövetségen egyaránt elhangzott. " Tanuljon meg németül" Köszönöm a segítséget....................!
Minden segítséget és infót elfogadok.
Előre is köszönöm!
feri
- kiszel58
- Nem elérhető
- New Member
Németországban dolgozom 2011 szeptembere óta.
A magyarországi bankszámlámról akarom online ideutalni a német bankszámlámra az eurómat.
Kérdésem:Kell-e utána itt adót fizetni? Hiszen ez otthon adózott pénz volt.
A következő kérdésem.Adóbevallást kell csinálnom otthon mert szeptemberig otthon dolgoztam 34 évet.Itt Németországban kell-e? vagy itt a munkahely csinálja, vagy mindenki magának?
Köszönöm
Erzsike
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
1 Ha rám hallagtsz, akkor otthon kiveszed és itt befizeted.kiszel58 írta: 1 A magyarországi bankszámlámról akarom online ideutalni a német bankszámlámra az eurómat.Kérdésem:Kell-e utána itt adót fizetni? Hiszen ez otthon adózott pénz volt.
2 A következő kérdésem.Adóbevallást kell csinálnom otthon mert szeptemberig otthon dolgoztam 34 évet.
3 Itt Németországban kell-e? vagy itt a munkahely csinálja, vagy mindenki magának?
(Nincs semmilyen utalási nyom!)
2 Természetesen.
3 Itt is természetesen. Viszont nerm lesz kettős adózásod, mert csak a valós letőltött munkád utáni jövedelmet kell bevallanod. Otthon szeptemberig. Itt szeptembertől!
Tudtommal ha az adott helyen nem dolgozol hosszabb ideig mint fél év, akkor ott nem fizetsz adót. (Ez nem biztos, csak hallottam, ennek nézz utána!)
DCT
- kiszel58
- Nem elérhető
- New Member
Köszönöm a választ! Ha én otthon kiveszem a 10 E.eurómat és itt beteszem a bankszámlámra a német adóhivatal nem kérdezi meg hogy honnan van?
A fizetésem nem lehet mert az minden hónapban utalják a számlámra.
Amúgy a válásnál ezt választottam nem ingatlant!
Tudtok magyarul beszélő könyvelőt Stuttgart környékén? esetleg Göppingenben?
Erzsike
- tcsaba
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Érdeklődnék ,hogy itt Nemetországban milyen határidö van az adó bevallásra.Milyen papirok kellennek hozzá?Személyesen kell vagy a munkáltató intézi?
Köszönöm az informáciot.