Albérlet, lakhatás

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21866 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Nata, szerintem 100m2 mar eleg kell legyen egy negytagu csaladnak is, nem ertem, miert nem akartak kiadni nektek.
120-140 m2 szerintem,hacsak nem kifejezetten jo a jövedelem, eleg draga.
En most 123 m2-ben lakom, nebenkostennel 860 euro, ket kis fizetesböl, több gyerekkel nem könnyü talan. Es ez kelet, nyugaton valoszinüleg dragabb. 50-60 m2-t lehet 3-400+NK-ert berelni itt.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21883 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Szia Eva!
Mi nem négyen, hanem hatan vagyunk. Én nem tudom mi a tipikus és általános a lakás piacon én csak és kizárólag a saját tapasztalatomat osztom meg másokkal.
Mi egyenlőre a férjem fizetéséből fogunk élni ami szerencsére jónak mondható még német viszonylatban is. A lakás bérleti díját fedezi a Kindergelt (de addig sem lesz gond még nem kapjuk), így a fizetésből tisztán tudunk gazdálkodni és félretenni a téli időszakra is, itthon volt néhány hónap amikor kénytelen voltan spórolni, szóval az is megy már :cheer:
Köszönöm a sok jó tanácsot amit eddig tőled kaptam! :kiss:

Több
12 éve 4 hónapja #21885 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Nata írta: Nem akarlak elkeseríteni, de pl. mi számtalan 100 négyzetméteres magán kiadó lakást felhívtunk ( vagyis, a férjem német munkatársa, így arra sem foghatom, hogy azért nem álltak velünk szóba mert rájöttek, hogy külföldiek vagyunk) átlagban egy gyerekkel lehetett volna kivenni, de olyan is volt ahol csak egyedülállónak adták esetleg 2 főnek.
Azért is nehéz dió ez mert végtelenül kevés a magán úton kiadó 120-140 négyzetméteres lakás, így még válogatni sem lehet, mert nincs miből.
Azért nektek sok sikert! :)

Már hogyne lenne miből válogatni, pl. itt:
www.null-provision.de/
Valahol írta valaki, nincs lehetetlen csak tehetetlen ??? Millió lakás van, csak hát keresni kell, nem a munkatársra bízni, lehet nem is tudod, mit mondtak neki a vonal másik végén. Az a biztos amit magad intézel, még ha nem is olyan erős az a német tudás. :laugh:

Több
12 éve 4 hónapja #21888 Írta: Nata

zigeuner!!!

Nekünk már van lakásunk 3 hét alatt találtunk, a férjem intézte és nem a kollega.
Csak néhány elkeserítő válasz után gondoltuk, hátha az a baj, hogy külföldiek vagyunk azért intéztünk néhány telefont német segítséggel.
A null-províziós oldalon egy db kiadó 100 négyzetméter feletti lakás sem volt ott ahol nekünk kell 3 héten keresztül. :woohoo:
A tehetetlenségről csak annyit, hogy a férjem magyarországról 2hét alatt talált állást, nem is rosszat :) :laugh: 3 hét alatt lakást és megvan rá a pénzünk, hogy 4 gyerkőccel elinduljunk :evil:
Szerintem sokan szeretnének ilyen tehetetlenek lenni :)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21890 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Szia Nata,
örülök,hogy minden rendben van..Es igen, ha valaki szorgalmasan, es a megfelelö helyen keres, akkor talal,mint ahogy ti is talaltatok. Allast is,lakast is. Mindenkeppen kenyelmesebb a nagyobb lakas, föleg, ha sok gyerek van. Csak otthon altalaban a kisebbhez szoktunk. En pl nem akartam most ekkora lakast, de ebbe beleszerettem, es most nagyon elvezzük, mert nagyon jo helyen van, nagyon jo beosztasu, es minden elfer benne, bar meg nincs teljesen berendezve - pl konyhaszekeket nem sikerül olyat talalni, ami a lanyomnak is, nekem is kenyelmes, es a konyhahoz is passzol, de ez meg fog oldodni, amint több idöm lesz keresni. En egyebkent nem ertek egyet azzal, hogy leves a maganuton kiado nagyobb lakas,mert amikor kerestem, en eleg sokat talaltam ilyet. Bar en nem ragaszkodtam a proviziomentes lakashoz, megis ez az volt, es ez volt a legjobb.
Örülök, hogy minden jol alakul nalatok, es sok sikert kivanok az itteni elethez, munkahoz. Merre lesztek?
szia:
Eva

Több
12 éve 4 hónapja #21893 Írta: Nata

Kedves Éva!
Köszönöm a jó kívánságaid.
Persze van sok kiadó nagy lakás csak ahol mi szerettünk volna ott nem volt, mert nekünk egy városon belül is kizárólag egy városrész jöhetett szóba, de már mindegy is mert végül sikerült.
Baden-Wrüttenbergbe megyünk a hármas határ közelébe.
Nagyon szimpatikus számomra, hogy mások szemszögéből is tudod látni az életet és így osztogatsz tanácsokat, nem fentről "nézel le". köszönöm neked!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Eva10