Albérlet, lakhatás
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
milyen tanacsokat tudtok adni annak kiszueresere, hogy ne csusszanjunk bele valami szelhamossagba. Olyasmire gondolok, hogy nehany honapra kvazi atvennenk a berletet egy lakasnak, amig az illeto valamilyen okbol elutazik. Ez mind szep es jo, foleg az elejere, hiszen vannak butorok, nem kell egybol evekre alairni, igy van ido szepen korbenezni, h hova is lenne jo koltozni, stb.. Node, mi van, ha valaki kiadja nekunk a lakasat, amit tulajdonkeppen mar felmondott, es miutan elutazik jon a tulaj, berlo, akarki, h a viszon'latasra..
(Mi is epp most koltozunk ki egy lakasbol, es vidaman kiadhatnam valakinek azzal a szoveggel, h 3 honap mulva jovok vissza, meg elore el is kerem a penzt, es egyszer csak jonne a tulaj es jol meglepodnenek mindketten, en meg messze jarok. A szerencsetlen flotas hogyan kerulheti ezt el? adok neki kulcsot, irhatunk szerzodest, megmutatom neki az en szerzodesem (amin ugye csak az van, h mikortol berlem a lakast), de bizonyitani nehezen tudnam, h nekem jogom van kiadni neki. )
Koszi az otleteket!!!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én ezt nem tudom, hogyan lehet megtenni? Van kulcs, nem? Ha én vagyok a tulaj, akkor van szerződés. A szerződésben benne vagyok mint tulajdonos és bérbeadó, Te meg benne, vagy mint bérlő! Ha valaki tőled ki akarja venni, akkor Te milyen státuszban adod ki? Mert tegyük fel én vagyok a balek, akinek ki akarnád adni, élből nem foglalkozom veled, mert Te csak bérlő vagy és nekem a bérbeadó tulajjal kell és lehet tárgyálnom! Ha meg valakinek úgy ki tudod adni, hogy felmondtak és Te kaszirozni tudsz előre (? ez hogyan megy, hiszen még a kauciót sem kp. adom oda, hanem utalom a tulajnak ?), akkor tedd azt! Ha találsz egy olyan hülyét, aki csak úgy "habokra" kivenné így azt a lakást, (és ehez még kp. fizet is neked) akkor az meg is érdemli!keeek írta: Zwischenmiete-vel kapcsolatos lenne a kerdesem:
milyen tanacsokat tudtok adni annak kiszueresere, hogy ne csusszanjunk bele valami szelhamossagba. Olyasmire gondolok, hogy nehany honapra kvazi atvennenk a berletet egy lakasnak, amig az illeto valamilyen okbol elutazik. Ez mind szep es jo, foleg az elejere, hiszen vannak butorok, nem kell egybol evekre alairni, igy van ido szepen korbenezni, h hova is lenne jo koltozni, stb.. Node, mi van, ha valaki kiadja nekunk a lakasat, amit tulajdonkeppen mar felmondott, es miutan elutazik jon a tulaj, berlo, akarki, h a viszon'latasra.. (Mi is epp most koltozunk ki egy lakasbol, es vidaman kiadhatnam valakinek azzal a szoveggel, h 3 honap mulva jovok vissza, meg elore el is kerem a penzt, es egyszer csak jonne a tulaj es jol meglepodnenek mindketten, en meg messze jarok. A szerencsetlen flotas hogyan kerulheti ezt el? adok neki kulcsot, irhatunk szerzodest, megmutatom neki az en szerzodesem (amin ugye csak az van, h mikortol berlem a lakast), de bizonyitani nehezen tudnam, h nekem jogom van kiadni neki. Koszi az otleteket!!!
Én 100%-ban fogadok, hogy nekem nem tudnád így kiadni, ahogy leírtad!!
UI: ha valaki így bérbe veszi tőled, azt, a tulaj aznap az utcára teheti, mert még ha szerződése is van és előre fizetett, jogtalan és érvénytelen az egész mert Te semmire nem vagy jogosult! Ez olyan mintha én valakinek egy lopott autót adok el! Azt is elkobozzák hiába jóhiszemű a vevő és nem tudta, hogy lopott a kocsi, mert neki kell meggyőződnie arról hogy a vétel /vagy/ bérlés jogszerű e! Egyébként hogyan adod Te bérbe az adataid megadása nélkül (útlevél, személyi, stb) ?? Nulla perc alatt megtalálna a rendőrség, még akkor is, ha elhagyod a BRD-t!
Még akkor is beszélek telefonon a tulajjal, ha irásos meghatalmazásod van arra, hogy kiadhatod a lakást, mert ilyen "cetlit" én is írok neked százával, még olyat is amin ügyvédi pecsét van és hitelesített!
Ilyen pöcsét is lesz rajta:
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
nem a tulajtol valo berlesrol van szo, hanem azokrol a lakasokrol amiket a berlo ad ki nehany honapra, ami Nemetorszagban nagy divat, kb 30 eve.. van ra kulon kifejezes is, a fennt emlitett zwischenmiete.
tehat megegyszer: nincs tulaj a kepben, nem neki adod a kauciot, nem neki fizeted a lakbert. Ez nem olyan mint a lopott auto, marmint amennyiben nem szalhamossag, akkor ez teljesen mukodokepes, csak hogyan szurheto ki az atveres. Jobb esetleg utalni a penzt, hogy nyoma maradjon? ez segithet a kesobbiekben?
- jambimbim
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Üdv:Andi
- Eva10
- Látogató
Egyaltalan higan jutveszedbe berleti szerzödes nelkül kivenni vagy kiadni valamit? Es kihagyni a tulajt. Es hogy lehet olyan kerdes, hogy esetleg utalni kellene a berleti dijat? A berleti dijat mindig utaljuk, soha nem adjuk kezbe, nem is tudom, hogy jut mas eszedbe. Es ha valaki tovabbadhatja a lakast akkor a berleti szerzödeseben ebben benne kell lennie, es en bizon azt megneznem, mielött a szerzödest alairom. Pl en is berlem a praxist, es benne van a szerzödesemben, hogy en is kiadhatom tovabb....de ezt barki megnezheti, elkerheti, teljesen szabalyos.
szia:
Eva
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
Nem tudom pontosan hogy megy ez a masodkiadas, ez eddig sehol sem volt divat amerre laktunk, gondolom nemeteknel azert, mert olyan nehez lakashoz jutni, es raadasul butorozatlanok (tobbnel meg a padloert is fizetni kell, h atvedd..), aztan senki se akar ezen atmenni ujra. De biztos vagyok benne, h ez legtobbszor nem teljesen hivatalos. Szoval fogalmam sincs milyen szerzodesre lehet szamitani.
Figyelni fogunk, h amit csak lehet utaljunk! Eddig erre nem figyeltunk, sokszor fizettunk mar kezpenzben. uppszi.