Albérlet, lakhatás

Több
12 éve 4 hónapja #21259 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Zwischenmiete-vel kapcsolatos lenne a kerdesem:
milyen tanacsokat tudtok adni annak kiszueresere, hogy ne csusszanjunk bele valami szelhamossagba. Olyasmire gondolok, hogy nehany honapra kvazi atvennenk a berletet egy lakasnak, amig az illeto valamilyen okbol elutazik. Ez mind szep es jo, foleg az elejere, hiszen vannak butorok, nem kell egybol evekre alairni, igy van ido szepen korbenezni, h hova is lenne jo koltozni, stb.. Node, mi van, ha valaki kiadja nekunk a lakasat, amit tulajdonkeppen mar felmondott, es miutan elutazik jon a tulaj, berlo, akarki, h a viszon'latasra..
(Mi is epp most koltozunk ki egy lakasbol, es vidaman kiadhatnam valakinek azzal a szoveggel, h 3 honap mulva jovok vissza, meg elore el is kerem a penzt, es egyszer csak jonne a tulaj es jol meglepodnenek mindketten, en meg messze jarok. A szerencsetlen flotas hogyan kerulheti ezt el? adok neki kulcsot, irhatunk szerzodest, megmutatom neki az en szerzodesem (amin ugye csak az van, h mikortol berlem a lakast), de bizonyitani nehezen tudnam, h nekem jogom van kiadni neki. )

Koszi az otleteket!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21262 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

keeek írta: Zwischenmiete-vel kapcsolatos lenne a kerdesem:
milyen tanacsokat tudtok adni annak kiszueresere, hogy ne csusszanjunk bele valami szelhamossagba. Olyasmire gondolok, hogy nehany honapra kvazi atvennenk a berletet egy lakasnak, amig az illeto valamilyen okbol elutazik. Ez mind szep es jo, foleg az elejere, hiszen vannak butorok, nem kell egybol evekre alairni, igy van ido szepen korbenezni, h hova is lenne jo koltozni, stb.. Node, mi van, ha valaki kiadja nekunk a lakasat, amit tulajdonkeppen mar felmondott, es miutan elutazik jon a tulaj, berlo, akarki, h a viszon'latasra.. (Mi is epp most koltozunk ki egy lakasbol, es vidaman kiadhatnam valakinek azzal a szoveggel, h 3 honap mulva jovok vissza, meg elore el is kerem a penzt, es egyszer csak jonne a tulaj es jol meglepodnenek mindketten, en meg messze jarok. A szerencsetlen flotas hogyan kerulheti ezt el? adok neki kulcsot, irhatunk szerzodest, megmutatom neki az en szerzodesem (amin ugye csak az van, h mikortol berlem a lakast), de bizonyitani nehezen tudnam, h nekem jogom van kiadni neki. Koszi az otleteket!!!

Én ezt nem tudom, hogyan lehet megtenni? Van kulcs, nem? Ha én vagyok a tulaj, akkor van szerződés. A szerződésben benne vagyok mint tulajdonos és bérbeadó, Te meg benne, vagy mint bérlő! Ha valaki tőled ki akarja venni, akkor Te milyen státuszban adod ki? Mert tegyük fel én vagyok a balek, akinek ki akarnád adni, élből nem foglalkozom veled, mert Te csak bérlő vagy és nekem a bérbeadó tulajjal kell és lehet tárgyálnom! Ha meg valakinek úgy ki tudod adni, hogy felmondtak és Te kaszirozni tudsz előre (? ez hogyan megy, hiszen még a kauciót sem kp. adom oda, hanem utalom a tulajnak ?), akkor tedd azt! Ha találsz egy olyan hülyét, aki csak úgy "habokra" kivenné így azt a lakást, (és ehez még kp. fizet is neked) akkor az meg is érdemli!
Én 100%-ban fogadok, hogy nekem nem tudnád így kiadni, ahogy leírtad!!

:P

UI: ha valaki így bérbe veszi tőled, azt, a tulaj aznap az utcára teheti, mert még ha szerződése is van és előre fizetett, jogtalan és érvénytelen az egész mert Te semmire nem vagy jogosult! Ez olyan mintha én valakinek egy lopott autót adok el! Azt is elkobozzák hiába jóhiszemű a vevő és nem tudta, hogy lopott a kocsi, mert neki kell meggyőződnie arról hogy a vétel /vagy/ bérlés jogszerű e! Egyébként hogyan adod Te bérbe az adataid megadása nélkül (útlevél, személyi, stb) ?? Nulla perc alatt megtalálna a rendőrség, még akkor is, ha elhagyod a BRD-t!

Még akkor is beszélek telefonon a tulajjal, ha irásos meghatalmazásod van arra, hogy kiadhatod a lakást, mert ilyen "cetlit" én is írok neked százával, még olyat is amin ügyvédi pecsét van és hitelesített!
;)

Ilyen pöcsét is lesz rajta:

DCT
Mellékletek:

Több
12 éve 4 hónapja #21267 Írta: keeek

olyan gyonyoru es hosszu valaszokat irsz, de megsporolhatnad, ha idonkent elolvasnad a kerdest! ;)
nem a tulajtol valo berlesrol van szo, hanem azokrol a lakasokrol amiket a berlo ad ki nehany honapra, ami Nemetorszagban nagy divat, kb 30 eve.. van ra kulon kifejezes is, a fennt emlitett zwischenmiete.
tehat megegyszer: nincs tulaj a kepben, nem neki adod a kauciot, nem neki fizeted a lakbert. Ez nem olyan mint a lopott auto, marmint amennyiben nem szalhamossag, akkor ez teljesen mukodokepes, csak hogyan szurheto ki az atveres. Jobb esetleg utalni a penzt, hogy nyoma maradjon? ez segithet a kesobbiekben?

Több
12 éve 4 hónapja #21270 Írta: jambimbim
jambimbim válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.Elég régóta szeretnénk kijutni Németországba családostól 2 gyerkőccel.Eddig itthonról próbált a férjem munkát találni de sajnos sikertelenül.Most jutottunk el odáig,hogy akkor a tettek mezejére lépünk és kimegy,hogy munkát találjon.Jövő hét végén indulna viszont szállást égen-földön nem találunk.Régóta olvassuk a fórumot és rengeteg hasznos infót találtunk,amit ezúton köszönünk is mindenkinek! Innen merítettük a tippet,hogy kezdésnek panziót keressünk. Viszont az elmúlt 1 hétben sehol nem találunk szállást,mindenhol foglalt már.Valószínűleg a nyári szezon miatt.Végignéztük az összes keresőt de semmi. Megfelelne egy 1 szobás lakás is de sajnos mind províziós,illetve egy munkát keresőnek még nem adják ki.Mi a BW-be Ulm környékére szeretnénk menni. Ha valaki tudna esetleg segíteni,hogy hol tudnánk szobát bérelni,nagyon hálásak lennénk. Egyébként mennyi esély van arra,hogy nyáron C-s jogsival,folyékony némettel munkát találjon? (a nyári szabadságok miatt kérdezem.)Minden infót előre is köszönünk!

Üdv:Andi

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21271 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Keeek, bizony igaza van Decotextnek! Es ha valaszt szeretnel, akkor ne cs...gesd a valaszolot, mert igy bizony pl en nem fogok neked valaszolni,mert attol tartok, engem is majd leszidsz, ha nem tetszik a valasz.
Egyaltalan higan jutveszedbe berleti szerzödes nelkül kivenni vagy kiadni valamit? Es kihagyni a tulajt. Es hogy lehet olyan kerdes, hogy esetleg utalni kellene a berleti dijat? A berleti dijat mindig utaljuk, soha nem adjuk kezbe, nem is tudom, hogy jut mas eszedbe. Es ha valaki tovabbadhatja a lakast akkor a berleti szerzödeseben ebben benne kell lennie, es en bizon azt megneznem, mielött a szerzödest alairom. Pl en is berlem a praxist, es benne van a szerzödesemben, hogy en is kiadhatom tovabb....de ezt barki megnezheti, elkerheti, teljesen szabalyos.
szia:
Eva

Több
12 éve 4 hónapja #21272 Írta: keeek

Koszi Eva, nem cseszegetesnek szantam, csak sajnalom, hogy annyi idot elveszteget valaki feleslegesen. Nem elso eset, azert emlitettem. ezert probalok nagyon vilagosan fogalmazni, de ugy latszik nem sikerult tokeletesen.

Nem tudom pontosan hogy megy ez a masodkiadas, ez eddig sehol sem volt divat amerre laktunk, gondolom nemeteknel azert, mert olyan nehez lakashoz jutni, es raadasul butorozatlanok (tobbnel meg a padloert is fizetni kell, h atvedd..), aztan senki se akar ezen atmenni ujra. De biztos vagyok benne, h ez legtobbszor nem teljesen hivatalos. Szoval fogalmam sincs milyen szerzodesre lehet szamitani.
Figyelni fogunk, h amit csak lehet utaljunk! Eddig erre nem figyeltunk, sokszor fizettunk mar kezpenzben. uppszi.