Albérlet, lakhatás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én is arról beszéltem! Én elolvastam! Ha Te mind bérlő ki akarod adni, a tuljadonos nélkül ezt nem tudod megtenni! Ennyi! Ha mégis, akkor hülye aki neked fizet és megérdemli, hogy átverd! Sok sikert!keeek írta: olyan gyonyoru es hosszu valaszokat irsz, de megsporolhatnad, ha idonkent elolvasnad a kerdest! nem a tulajtol valo berlesrol van szo, hanem azokrol a lakasokrol amiket a berlo ad ki nehany honapra, ami Nemetorszagban nagy divat, kb 30 eve.. van ra kulon kifejezes is, a fennt emlitett zwischenmiete.tehat megegyszer: nincs tulaj a kepben, nem neki adod a kauciot, nem neki fizeted a lakbert. Ez nem olyan mint a lopott auto, marmint amennyiben nem szalhamossag, akkor ez teljesen mukodokepes, csak hogyan szurheto ki az atveres. Jobb esetleg utalni a penzt, hogy nyoma maradjon? ez segithet a kesobbiekben?
Kérdés: hogyan nincs képben a tulajdonos? Ezt magyarázd meg nekem! Az új bérlő (akinek Te akarod kiadni -> "Zwischenmiete" <-) eleve a tulajjal fog tárgyalni. Ha nem, akkor hülye! Mi az a "Zwischenmiete"? 23. éve vagyok itt kint, de még soha nem hallottam, pedig volt már pár bérlakásunk és most is abban lakunk!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kedves Keeek! A megoldás egyszerű! Csak a tulajdonostól bérlej! Soha nem fizess kp. és mindig legyen bérleti szerződésed! Másképpen még nem hallottam itt a BRD-ben erről! Persze biztosan vannak fekete bárányok! Az általad leírtak, szerintem egy kis odafigyeléssel kiküszöbölhetők! Sem akuciot, sem lakbért, sem pedig esetleges proviziót a közvetítésért nem kell (és nem szabad) kp. valakinek a kezébe nyomni! Ha ezt kéri azt meg kell tagadni! Bérszerződés nélkül még csak ideiglenesen sem szabad (ideig-óráig) kivenni egy ingatlant! (Ha ezt tetted, akkor Te magad adtál lehetőséget az átverésre!)keeek írta: Nem tudom pontosan hogy megy ez a masodkiadas, ez eddig sehol sem volt divat amerre laktunk, gondolom nemeteknel azert, mert olyan nehez lakashoz jutni, es raadasul butorozatlanok (tobbnel meg a padloert is fizetni kell, h atvedd..), aztan senki se akar ezen atmenni ujra. De biztos vagyok benne, h ez legtobbszor nem teljesen hivatalos. Szoval fogalmam sincs milyen szerzodesre lehet szamitani. Figyelni fogunk, h amit csak lehet utaljunk! Eddig erre nem figyeltunk, sokszor fizettunk mar kezpenzben. uppszi.
ILYEN EGYSZERŰ, de hidd el, hogy Éva is erre gondolt, amikor olvasta a soraidat!
DCT
- BaumanT
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Németországban egy zwischenmietvertrag-nak általában mit kell tartalmaznia, hogy ha esetleg baj van, szervekhez is tudjak fordulni?
Köszönöm:
Tamás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Mindenképpen a tulajdonos írásos hozzájárulását, de a legjobb, ha így nem bérelsz ingatlant! Különben: a bérbedó, neve, cime, születési adatai, bankkapcsolata az utaláshoz, s feltétlenül tartalmazza a TÓL-IG dátumot is, hogy tudd a pontosa időszakot, hogy meddig bérled!! Legyen két tanú is a szomszédból akik ellenjegyzik a szerződést! Semmiképpen nem szabad kp. előre fizetni!BaumanT írta: Sziasztok!Németországban egy zwischenmietvertrag-nak általában mit kell tartalmaznia, hogy ha esetleg baj van, szervekhez is tudjak fordulni?
Köszönöm:Tamás
Ha nincsenek ilyen adataid, szerződésed és kp. fizettél, ráadásul előre több hónapot, akkor ne fordulj hatósághoz, mert semmi értelme! A lóvé eltünt, nem fogja senki a sérelmedet orvosolni , csak további költségeid lesznek! Németül ezt úgy hivják ugyanis, hogy: "grobe Fahrlässigkeit " ami magyarul azt jelenti értelmeszerűen, hogy "súlyos meggondolatlanság", ráadásul tudatosan.... !
DCT
- Peggy Olson
- Látogató
Kutakodásom sajnos eredménytelen volt, ezért tőletek kérnék segítséget:
tudtommal van szabályozás arra, hogy minimálisan mekkora lakás bérelhető.
2 felnőtt + két kisgyereknél ez hány nm, ill. hány szoba minimum?
Köszönöm a válaszokat, üdv:
Peggy
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Ez az elöirás csak a szociális területen érvényes! Magán úton akkorátPeggy Olson írta: Sziasztok!Kutakodásom sajnos eredménytelen volt, ezért tőletek kérnék segítséget:tudtommal van szabályozás arra, hogy minimálisan mekkora lakás bérelhető.
2 felnőtt + két kisgyereknél ez hány nm, ill. hány szoba minimum?Köszönöm a válaszokat, üdv:
Peggy
bérelsz amekorát akarsz, illetve akkorát amekkorat ki tusz fizetni!!
Itt egy kivonat a segélyekböl élöknél használatos elöirásból:
Természetesen ez nevetséges!die Arbeitsagentur benennt folgende Wohngrößen für ihr Arbeitslosengeld 2 in Anlehnung an Sozialhilferichtlinien/sozialen Wohnungsbau:
1 Person: 45 - 50 m²
2 Personen: 60 m² oder 2 Räume
3 Personen: 75 m² oder 3 Räume
4 Personen: 85 - 90 m² oder 4 Räume
Für jede weitere Person 10 m² oder 1 Raum mehr.
Mit Person ist jedoch nicht gesagt ob es ein Erwachsener oder ein Kind ist und wieviel Quadratmeter davon jedem Mitbewohner individuell zur Verfügung stehen müssen.
Nekünk, annak idején négyönknek 75 négyzetméter volt.
Most kettönknek van 85 .....
DCT