Albérlet, lakhatás
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Annyi mindenre felkészülhettem a fórum segítségével, most mégis jó nagy káoszban vagyok.
3 hete dolgozom Wolfratshausenben és nem találok lakást. Jelenleg munkásszállón vagyok Münchenben, de a családom jönne augusztusban utánam, viszont ha így haladok nem lesz hová!
Minden netes oldalt megnéztem, vettem helyi újságot, de 1 lakásra kb. 30-40 jelentkező van, és nyilván a németeket fogják előnybe részesíteni. Próbáltam olyan panziót is ahol pár hónapig lehet lakni, hát hanyattdőltem amikor megnéztem az árakat. 1300 E 2 szobás lakásért ez rémes.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Szugya!Szugya írta: Sziasztok!Annyi mindenre felkészülhettem a fórum segítségével, most mégis jó nagy káoszban vagyok. 3 hete dolgozom Wolfratshausenben és nem találok lakást. Jelenleg munkásszállón vagyok Münchenben, de a családom jönne augusztusban utánam, viszont ha így haladok nem lesz hová! Minden netes oldalt megnéztem, vettem helyi újságot, de 1 lakásra kb. 30-40 jelentkező van, és nyilván a németeket fogják előnybe részesíteni. Próbáltam olyan panziót is ahol pár hónapig lehet lakni, hát hanyattdőltem amikor megnéztem az árakat. 1300 E 2 szobás lakásért ez rémes.
Ha Münchenben keresel vagy közvetlen közelében lakast (37 km) akkor sajnos ilyen árakra kell számitanod. A Starnberger See meg amúgy is kiemelt környék, mire számitottál? A lányom, Münchenben lakik, elsö kézböl tudom milyen a helyzet! Legalább 50-100 km-re probálkozzatok, de keleti irányban. Akkor van esély viszonylag fizethetö bérlakásra! Olcsóbb kocsival (dizellel) bejárni. Vannak kolégáim akik 150 km-röl ingáznak, ez tehát könnyebben megoldható! Kismértékben még az adóból is egy része visszaigényeheltö. A drága lakás bére NEM! (S akkor még a rezsiröl nem beszéltünk!)
Van még egy megoldás, de ez nehezebb: többet kell keresni!
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
Szugya írta: Sziasztok!
Annyi mindenre felkészülhettem a fórum segítségével, most mégis jó nagy káoszban vagyok.
3 hete dolgozom Wolfratshausenben és nem találok lakást. Jelenleg munkásszállón vagyok Münchenben, de a családom jönne augusztusban utánam, viszont ha így haladok nem lesz hová!
Minden netes oldalt megnéztem, vettem helyi újságot, de 1 lakásra kb. 30-40 jelentkező van, és nyilván a németeket fogják előnybe részesíteni. Próbáltam olyan panziót is ahol pár hónapig lehet lakni, hát hanyattdőltem amikor megnéztem az árakat. 1300 E 2 szobás lakásért ez rémes.
Szia!
Sajnos en meg nem vagyok nagyon jartas ebben a temaban, nalunk is ez most fog sorra kerulni. Igy a tanacsaimat nem probaltam meg ki, de hatha megse teljesen haszontalanok:
- van peldaul olyan, hogy Baugenossenschaft, ezekre probalj rakeresni a kornyekeden, hatha van, illetve ott, ahol lakni szeretnetek, de szerintem inkabb varosokban eselyes, Wolfratshausent nem ismerem. Itt kaucio helyett genossenschaftsanteile-t kell fizetni, proviziot nem, es sokkal kedvezobb aron vannak a lakasok. Hatranya, hogy nem feltetlen a leggyorsabb megoldas, de szerencseje mindenkinek lehet neha!
- a masik amit talaltam, az picit mas, es en nem is tudom a reszleteit, de sokszor lattam olyan hirdetest, h csak 5§ Schein-nal kiveheto lakas, ezt allitolag sokkal konnyebb megszerezni, mint az ember gondolna, de persze csak bizonyos keresetig, de mivel csaladot emlitettel, hat konnyen lehet, hogy Ti megkaphatjatok, es akkor ilyen lakasokra is tudtok palyazni, raadasul ezek ugye mondanom sem kell, lenyegesen olcsobba tudnak lenni, es sokszor vadi uj, modern, alacsony energia koltsegu, stb.. (gugli azt mondja, hogy a szakszeru megnevezese: Wohnberechtigungsschein)
- ezen kivul nekem tanacsoltak itt helyben, hogy keressem fel a helyi (v barmelyik gondolom) Integrationszentrum-ot, ok esetleg tudnak akar ebben is segiteni. Meg egyebekben is persze.
Es Munchen tenyleg draga, egy ideig sokat nezegettem ott lakasokat, mert majdnem odakoltoztunk, de azert en 1300euronal kevesebbert is lattam 2 szobasat, de csaladdal szerintem az mar kicsi, nem?
Nagyon sok sikert kivanok!
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Köszönöm a tanácsot, minden lehetőséget meg kell keresnem és meg is fogok, de Decotex írásával nem értek egyet, hogy keressek keletre lakást és utazzak 150km.-t
Azt viszont tudomásul kell vennem és igen nehezemre esik, hogy rövid időt határoztunk meg a férjemmel, az 1 hónap kevés lesz arra, hogy lakást is keressek.
Annyira bosszantó, mert jók a kollégáim, jó a munka, segítenek a diplomám elismertetésében, de valami mindig nehezíti az életemet.
Nagyon nem egyszerű, de ezt tudtam, ezért küzdök tovább...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Sok sikert kivánok! Én vagyok a sorban az utolsó aki neked valami rosszat kiván! Azt hittem sürgös és gyors megoldást keresel! Természetesen ha van idöd, és türelmed, akkor találhatsz közelebb is valami olcsóbbat, csak várd ki! Egyébként nagy tévedésben vagy. Lakást azonnal is lehet találni mindez csak pénz kérdése! Ha viszont olcsó és közeli kéróra tartatok igényt, nem lesz elég 1 év sem mire talán sikerül......Szugya írta: de Decotex írásával nem értek egyet, hogy keressek keletre lakást és utazzak 150km.-t Azt viszont tudomásul kell vennem és igen nehezemre esik, hogy rövid időt határoztunk meg a férjemmel, az 1 hónap kevés lesz arra, hogy lakást is keressek. Annyira bosszantó, mert jók a kollégáim, jó a munka, segítenek a diplomám elismertetésében, de valami mindig nehezíti az életemet. Nagyon nem egyszerű, de ezt tudtam, ezért küzdök tovább...
UI: a távoli bejárás nem rossz hidd el! Mi 4 éven át ingáztunk 75 km-röl, télen, nyáron! Ezután találtunk 6 km-re a munkahelytöl lakást, pedig nem München környékén lakunk.....!
DCT
- Ivett1990
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
Lenne pár kérdésem. Nem tudtok, olyan honlapot ajánlani mint ami itthon van, pl: expressz, tesz-vesz.(Amin állás hirdetéseket találnék, kiadó lakást, használt bútorokat)
A másik kérdésem az lenne, hogy Németországban csak is lakás közvetítőn keresztül lehet lakást bérelni? Eddig mindenhol kerestem ilyen fajta honlapokat, de sikertelenül jártam..
És ha lakást bérlek egy közvetítőn keresztül mindenféleképpen kell neki fizetnem a kaución kívül?
egyszóval pl: 2 havi lakbér, plusz az az havi lakbér, és ezen felül a közvetítőnek is? Ami körülbelül egy havi lakbér, vagy amennyit Ő gondol.
Előre is köszönöm a segítségeteket! Ivett