Albérlet, lakhatás

• Peggy Olson
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21894 Írta: Peggy Olson
Peggy Olson válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Nata, publikus, hogy a férjed milyen területen/szakmában talált ilyen gyorsan állást és milyen nyelvtudással?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21897 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Nata, köszönöm. Jol latod. De csak annak adok ilyen tanacsot, aki megerdemli.....
Mert aki magas lorol követelözik, annak megirom a magaet.
En Thüringiaban vagyok, de a nagyobbik lanyom Baden.-Württenbergben el, a heidelbergi egyetemen tanul, nemsokara vegez.
Ha tudok segiteni, nyugodtan irjal.
szia:
Eva

Több
12 éve 4 hónapja #21902 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Nata írta: zigeuner!!!

Nekünk már van lakásunk 3 hét alatt találtunk, a férjem intézte és nem a kollega.
Csak néhány elkeserítő válasz után gondoltuk, hátha az a baj, hogy külföldiek vagyunk azért intéztünk néhány telefont német segítséggel.
A null-províziós oldalon egy db kiadó 100 négyzetméter feletti lakás sem volt ott ahol nekünk kell 3 héten keresztül. :woohoo:
A tehetetlenségről csak annyit, hogy a férjem magyarországról 2hét alatt talált állást, nem is rosszat :) :laugh: 3 hét alatt lakást és megvan rá a pénzünk, hogy 4 gyerkőccel elinduljunk :evil:
Szerintem sokan szeretnének ilyen tehetetlenek lenni :)

Na, akkor csak igazam van, magatok találtatok és nem a kolléga. :) Nekem sem a "kolléga" kereste sem az állást, sem a lakást. ráadásul olyan mázlim volt, hogy 1300 méter a cégtől. úgyhogy gyalog járok melózni. ez rettentő sokat számít ám a "költségvetésben " :) De ha rendszeresen olvasgatsz itt, akkor láthatod, hogy a többség innét várja a sültgalambot. Deconak sok szempontból igaza van, mikor leteremti a népet, annak ellenére, hogy nem tettszik a stílusa. Viszont jól látja-néha- a dolgokat, én inkább nem szólok hozzá , mert nem akarok "kötözködőnek" látszani, de azért jókat vigyorgok itt néha. Nektek meg kívánok minden jót az új élethez. :)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21905 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Tudod zigeuner, nekem is akkor lett elegem sok mindenböl, amikor segiteni akartam, es megkaptam a magamet, hogy nem fizetnek eleget - annyi a nemetnek eleg volt! azert a munkaert. Es olyan "szemet" voltam, hogy nem akartam lakast keresni neki(k), mert ket ilyen is volt.
Es megkaptam a megfelelö elmarasztalast, hogy ugyan miert nem fizetek többet, a nylevtudas nelkülinek, es miert keresek neki lakast.
Na,. itt lett elegetm, es azota nem keresek magyar alkalmazottat. Jo nekem a nemet is, aki megelegszik azzal, ami jar - ja, es ha jol dolgozik, termeszetesen kap jutalmat, mint mindenki.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21906 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

mahlzeit írta: De erinthet. Nincs ra szabaly mekkora lakast kell bereljetek, de esetleg nem fogja kiadni a berbeado a tablazatban megjelolt nm alatti lakast nektek. Nyilvan ez kereslet-kinalattol fugg, ha valahol mindentol tavol egy faluban akartok berelni, akkor a berbeado nem fog szorakozni, ha valahol frekventaltabb varosban, akkor nagy esellyel igen.

A törvényes elöiráskra kérdezett rá! Ez nem érinti! Arról nem volt szó hogy X. Fritz nem adja nekik ki a lakást mert...... Ez magánügy és semmilyen paragrafus nem szól erröl!

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #21908 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Kedves zigeuner!
Mi pont azért csak meghatározott helyen kerestünk lakást, hogy megsporoljuk az utazási költségeket, mert hat főre azért mer nem lenne csekély összeg.
Deco viselkedése ránk kifejezetten ösztönzően hatott, KÖSZI DECO! ;)
Úgy gondolom mindenkinek "jót tesz", ha saját maga küzd meg a boldogulásáért.
Aki irigyli azt amit eddig elértünk az csinálja utánunk, vegye meg az utolsó fillérjeiből a vonatjegyet, hogy jelen lehessen az állás interjún, tőltsön a gyerekeitől és a házastársától 4 hónapot távol és sorolhatnám még
Mióta az ismerősök tudják, hogy 2 hét múlva költözünk apa után, vannak akik próbálnak anyagilag kizsákmányolni "mert hát a férjem németországban dolgozik és van pénzünk, segítsek már rajtuk" vagy kígyót-békát ránk kiabálnak és elfordulnak tőlünk. Nem értem ezt a fajta viselkedést, csak sajnálom, hogy ilyen emberek vesznek körül.
Tudom kinn sem lesz egyszerű, sőt nagyon nehéz lesz, de legalább négy hónap után megölelhetjük apát.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT