Magyarország visszavár
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Azért van benne egy érdekes hozzászólás.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 21
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Nem teljesen ezt irtam:) AZt irtam, hogy kell nekik is a nemzetkozi tapasztalat. En sem egyertelmuen csak a penz miatt jottem el Mo.-rol, inkabb a jovokep miatt. Es ugyan Nemetorszagban dolgozom, de nem nemet "piacon".cintamani írta: És visszatérve a kiinduláshoz, minden "agy" (és itt egy egyszerű embert is érthetünk ezalatt), a jobb élet (=kereset) miatt megy külföldre - ahogy írta mahlzeit, és pl. a németek azért Norvégiába, mert egy pl. kezdő mérnöki fizetés jóval több egy német kezdő mérnöké, államilag támogatott norvég nyelvtanfolyam biztosított, (ha jól tudom) 3 év munka után min. nyugdíjra jogosult az ember, oké, az autó fenntartása "luxus", de amúgy szuperül élnek, pl. Bergenben nincs az a dermesztő hideg, tárt karokkal várják a szakembereket, és ezek ismeretében nem értem pl. azokat, akik ide írnak, hogy csak angolul beszélnek, Decotex visszaír, miért nem Norvégia, és mindenki ki van akadva, pedig a németek meg oda szívódnak a "még" jobb anyagiak miatt :-P
Norvegia meg nem teljesen igy mukodik, bar ez nem az a topic. Angollal csak IT es mernokkent. Egyeb munkakban a valsag ota csak norveggal v. "rabszolga" leszel. Regen mukodott az angol. Kezdo mernokot ok sem varnak, csak ha esetleg ott tanultal egy kicsit lehetnek lehetosegek. Nemeteknek azert konnyebb Skandinavia, mert kb. fel ev alatt attanuljak a nyelvet. Ugyanez a hollandok. A sved,dan, norveg nyelv meg atjarhato. Norvegiaban batar jol lehet keresni, de a koltsegek az horror. (2-3 fore 1 havi csak(!) kaja ott kezdodik, hogy min. 1000-1300 euro. ) Bergen meg lehet nem "hideg", de az az idojaras csak benszulotteknek valo.
- cintamani
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 17
És kezdő mérnököt is várnak, mert itt a diplomához azért kemény praktikumok vannak, és tudják, hogy egy kiképzett mérnök már nem könnyen pattog
és 2-3 főre ennyi az egy havi, de a min. zsé olyan 3000/fő körül kezdődik, és 2-3 főnél ált. 2 kereső van...
És persze kevesebb korrupció, korrekt munka, picit még élhetőbb, mint itt... ja, rengeteg szabadság, és a félretett pénzből oda mész, ahová nem szégyellsz...
.. De ez tényleg egy másik topic vagy inkább fórum, hiszen mi itt vagyunk
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
En pontosan ezt gondoltam, mikor felreppentek a hirek a manyupok lerablasarol vagy a devizahitelek vegtorleszteserol, esatobbi. Most is ezt gondolom amit te, de azert felkeszulok:)Gergoo írta: Ki kell jelentkezni 2 másodpercnél többet nem szabad foglalkozni ezzel a "hírrel" és max. 5 perc múlva el kell felejteni. Ezt én csak "műsornak" hívom amit folyamatosan biztosítani is kell a "műsorra éhező" millióknak.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145