Magyarok a német építőiparban
- gibic
- Látogató
13 éve 6 hónapja #4201
Írta: gibic
gibic válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
MI is így jártunk 8 an Gbrt csináltunk és így jártunk mi is csak nem tudjuk hogy lehetne megszüntetni ezt a gbr-t. Ha valaki tud akkor segítsen. Előre is köszönöm.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dusseldorfi
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 5 hónapja #4999
Írta: dusseldorfi
dusseldorfi válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Suncsa fantasztikusan jol leirtad, ezt en kotelezoen elolvastatnam mindenkivel aki nemetorszagban az epitoiparban szeretne probalkozni.
Valoban lehet a "gazda" is gazember es lehetnek linkek az alkalmozttak is.
Nekem is van konkret peldam az elso esetre.
Az a legjobb megoldas ha egy mar Magyarorszagon jol osszeszokott brigad jon ki ide.
Amugy valoban lutri az egesz.
Valoban lehet a "gazda" is gazember es lehetnek linkek az alkalmozttak is.
Nekem is van konkret peldam az elso esetre.
Az a legjobb megoldas ha egy mar Magyarorszagon jol osszeszokott brigad jon ki ide.
Amugy valoban lutri az egesz.
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
13 éve 5 hónapja #5008
Írta: prosperus
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
A GBR az egy magyar talalmany ,nem tudom kinek született meg ez a hülyeseg a fejeben, de talan annak a jo tanacsadonak aki ezert lekaszalt 300 Eurot!
A GBR az egy elöjegyzett GmbH ami igen sok problemat von maga utan.
GBR tarsasagi szerzödes, Birosagi bejegyzes közjegyzön keresztül, Bankszamlanyitas stb.
Hogy hogyan tudjatok a GBR-t lejelenteni?
Csakis együttesen! Mind a 8 kolleganak ki kell jönnie es ott ahol be volt jelentve, kell lejelenteni.
Megtudjatok azonban otthonrol is csinalni, ha az Internetröl lehivjatok a helyi Bürgerhaustol a Gewerbeabmeldungs nyomtatvanyt, kitöltitek, alairjatok es ajanlva postazzatok oda ahol be voltatok jelentkezve!!
Ha rajta ülsz es vartok nem tudni mire, akkor kesöbb komoly problematok lesz belöle!
A GBR az egy elöjegyzett GmbH ami igen sok problemat von maga utan.
GBR tarsasagi szerzödes, Birosagi bejegyzes közjegyzön keresztül, Bankszamlanyitas stb.
Hogy hogyan tudjatok a GBR-t lejelenteni?
Csakis együttesen! Mind a 8 kolleganak ki kell jönnie es ott ahol be volt jelentve, kell lejelenteni.
Megtudjatok azonban otthonrol is csinalni, ha az Internetröl lehivjatok a helyi Bürgerhaustol a Gewerbeabmeldungs nyomtatvanyt, kitöltitek, alairjatok es ajanlva postazzatok oda ahol be voltatok jelentkezve!!
Ha rajta ülsz es vartok nem tudni mire, akkor kesöbb komoly problematok lesz belöle!
- Augsburg
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
13 éve 4 hónapja #5441
Írta: Augsburg
Augsburg válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
a Gbr-t nem kell jegyeztetni mivel nem GmbH s nem UG. tehát nem jogi társaság, hanem Personengesellschaft = privát személyek csoportja.
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
13 éve 4 hónapja #5443
Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Igy van ahogy tetszik mondani.
De akkor minek a GBR, ha amugy is szemelyenkent felelösek minden egyes tevekenysegert az összes privat vagyonnal is!
" Die Haftung der Gesellschafter ist ferner unbeschränkt, weil jeder Gesellschafter mit seinem gesamten privaten Vermögen im Fall der Fälle für die Gesellschaftsschulden einzustehen hat. Die GbR ist also gerade keine Gesellschaft mit beschränkter Haftung wie etwa die GmbH. "
Erröl beszeltünk, tetszik tudni.
De akkor minek a GBR, ha amugy is szemelyenkent felelösek minden egyes tevekenysegert az összes privat vagyonnal is!
" Die Haftung der Gesellschafter ist ferner unbeschränkt, weil jeder Gesellschafter mit seinem gesamten privaten Vermögen im Fall der Fälle für die Gesellschaftsschulden einzustehen hat. Die GbR ist also gerade keine Gesellschaft mit beschränkter Haftung wie etwa die GmbH. "
Erröl beszeltünk, tetszik tudni.
- bobi530
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 1 hónapja - 13 éve 1 hónapja #8428
Írta: bobi530
bobi530 válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Üdvözlök mindenkit.
Saját történetem szeretném megosztani. Én tipikus magyar építési vállakozó vagyok, ( nem fizettek, felszámolás,) stb.., Itthon csőd, januárban irány németország gipszkartonszerelés, németországi válalkozó, (barátom barátja) tanuló papirral 1honapig dolgoztatott ,német építésvezetőnek elmesélem,hogy nem akarnak kifizetni, kiderült, hogy a TANULÓ szerződésem alapján nemis kell. na jóljártam irány haza .
Itthon gondoljátok reakció: lúzer,balek, stb...
Na sebaj majd augusztus óta szervezem,németországi munkavállalásom, jól körbejárom az úgy nevezett segítőmet(engem mégegyszer nem csapnakbe),egyéni válalkozóként vállalnánk tőle munkát, trockenbauerként, teljesítményes elszámolás, fele szállást fizeti, ok ez tuti!! Én mint jó vállalkozó komoly szerszámaimmal, tudván a német elvárásokat, munkavédelmifelszerelés,munkaruha(aki kintvan tudja mit jelent a németnél a felkészültség.
Autóba szerszám,kaja, ruha start. az úton hívom a "segítőm" nemveszifel , sms-t küld kit keressek,hívom fogalmasincs semmiről, na milegyen???? 800km mögöttünk, mindegy megyünk,stuttgártba érünk, emberünk sehol, szállás nincs alvás autóba, másnap sms menjünk ere acímre , keressük ezt és ezt, ok .NA kintdolgozó magyar srácok, nem kaptak pénzt, emberünk,nemjelentkezett 2 hete, szállás ővőn aluli,! Ismét meg szivtuk,
Tanulság, akik itthon leültették az építőipart sajnos megfogják tenni Németországban is. Nagyon elvagyok keseredve, tudván, hogy a német megbecsüli a jó szakembert, és ott még van tisztessége az építőiparnak.
Saját történetem szeretném megosztani. Én tipikus magyar építési vállakozó vagyok, ( nem fizettek, felszámolás,) stb.., Itthon csőd, januárban irány németország gipszkartonszerelés, németországi válalkozó, (barátom barátja) tanuló papirral 1honapig dolgoztatott ,német építésvezetőnek elmesélem,hogy nem akarnak kifizetni, kiderült, hogy a TANULÓ szerződésem alapján nemis kell. na jóljártam irány haza .
Itthon gondoljátok reakció: lúzer,balek, stb...
Na sebaj majd augusztus óta szervezem,németországi munkavállalásom, jól körbejárom az úgy nevezett segítőmet(engem mégegyszer nem csapnakbe),egyéni válalkozóként vállalnánk tőle munkát, trockenbauerként, teljesítményes elszámolás, fele szállást fizeti, ok ez tuti!! Én mint jó vállalkozó komoly szerszámaimmal, tudván a német elvárásokat, munkavédelmifelszerelés,munkaruha(aki kintvan tudja mit jelent a németnél a felkészültség.
Autóba szerszám,kaja, ruha start. az úton hívom a "segítőm" nemveszifel , sms-t küld kit keressek,hívom fogalmasincs semmiről, na milegyen???? 800km mögöttünk, mindegy megyünk,stuttgártba érünk, emberünk sehol, szállás nincs alvás autóba, másnap sms menjünk ere acímre , keressük ezt és ezt, ok .NA kintdolgozó magyar srácok, nem kaptak pénzt, emberünk,nemjelentkezett 2 hete, szállás ővőn aluli,! Ismét meg szivtuk,
Tanulság, akik itthon leültették az építőipart sajnos megfogják tenni Németországban is. Nagyon elvagyok keseredve, tudván, hogy a német megbecsüli a jó szakembert, és ott még van tisztessége az építőiparnak.