Magyarok a német építőiparban

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 3 hete #1815 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

Szia Kormi!

Alapvetöen legtöbbször vékony jégen jár a vállalkozó akárhány megbízóval, ráadásul legtöbbször reális alternatívája sincs, mert munkavállalóként fel se vennék és/vagy munkavállalási engedélye sincs.

Azért megpróbálom leírni, csak az a baj, hogy most épp dolgoznom kell (nem kell, csak én ilyen szorgalmas vagyok ;) ). Azért keddig biztos lesz annyi idö.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 3 hete #1816 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

Szia Athena!

Ähm, a FA-val az a baj, hogy nyugodtan le... a korábbi döntését, ha épp olyan az ellenör. Magyarul az, hogy kapott adószámot vagy sem, ebböl a szempontból meglehetösen lényegtelen. Kérhetne ugyan a reménybeli vállalkozó kötelezö érvényü állásfoglalást (hogy a FA-nak is kötelezö legyen pénzért adják - érted pénzért!!! - ami szerintem felháborító), viszont ha elmeszelik (tehát a FA szerint nem lenne önálló a munkavégzés), akkor ugye mehet vissza a fatornyos hazájába vagy próbálkozik mással másképp. Ahogy Korminak is írtam, sokaknak nincs (májusig legalábbis) reális alternatívája.

Amúgy meg a FA csak az egyik sóhivatal aki bánthatja, a másik a Rentenversicherung és vicces módon lehet, hogy az egyik elismeri az önállónak a tevékenységet, a másik pedig nem. A teljes szabályozás tipikus gumiparagrafusok gyüjteménye.

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 3 hete #1820 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

SZia Helga!

Itt a lényeg "gumiparafrafusok" De az emberek inkább ellébecolnak valahogy vállakozóként, sokszor adószám nélkül, ami sok esetben az egyszerübb megoldásnak tünik, minthogy vállukra vegyék a munkavállalásival járó hercehurcát, ami már jónak számít, mert ez azt jelenti, hogy találtak egy munkáltatót, aki hajlandó öket foglalkoztatni. Sajnos ez a nagy helyzet. Nem baj, a countdown megy. Bár májustól nem lesz szerintem hirtelen kánaán, mert érdekes módon pont most kezdenek el szöszözöni a külföldiek integrálódási problémáival... :blush:

Több
14 éve 3 hete #1825 Írta: Kalocsa31
Kalocsa31 válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

Kedves Athena!

Legyünk optimisták és feltételezzük azt, hogy elég pontosan ismerik azoknak a körét, akikkel integrálódási problémák merülhetnek fel?

Üdvözlettel: Kalocsa31

Több
14 éve 3 hete #1828 Írta: Kalocsa31
Kalocsa31 válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

Kedves Athena!

Teljesen egyetértek azzal, hogy adott szintig azonosítsa magát a munkavállaló a német kultúrával, amelynek része a nyelvismeret megszerzése. Ez lehetne feltétele a munkavállalásnak, viszont ebben jól jönne egy kis türelmi idő, és némi kedvezményes nyelvtanulási lehetőség. Erre van példa korlátozott mértékben itthon Magyarországon a kormánytisztviselői körben. A hatékonysága viszont hasonló az egyéb nyelvtanfolyamokéval. Két óra között viszont magyar nyelvi környezetben van az illető. Közben meg múlik az idő rendesen.
Nem tudom, hogy milyen a közvélekedés odakinn a magyar munkavállalókkal kapcsolatban? Mire kell figyelnünk?
Hol érhető el a magyar katolikus misszió, és milyen feltételekkel lehet jelentkezni náluk nyelvtanulás céljából is?

Köszönettel: Kalocsa31

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 3 hete - 14 éve 3 hete #1833 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

Infók a nyelvtanulással kapcsolatban:
http://www.ungarische-mission.de/
http://www.bamf.de/nn_443130/DE/Integration/Integrationskurse/integrationskurse-node.html?__nnn=true