Magyarok a német építőiparban
- TomTemplar
- Nem elérhető
- Junior Member
- Alles im Lot
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
14 éve 4 hete #1764
Írta: TomTemplar
TomTemplar válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
A barátom München-ben helyezkedett el. Annyi előnye volt, hogy ő tudott menni valakihez. Így lett rögtön címe illetve tudott munkát keresni az interneten. Aztán behívták interjúra ahol Angolul beszélgettek. Akkor még volt munkaerő piaci vizsgálat de azt mondta nekem, hogy ha téged akar felvenni a cég vezetője, akkor szépen visszautasítja azokat a Németeket akiket a Munkaügyi központ küldd ki és a végén te maradsz és megkapod az engedélyt. Az ő esetében is így történt. (Akkor még volt ilyen vizsgálat a diplomásoknak). JA igen meg tanácsolta a "New in the City" újság megvásárlását. Ezt minden évben kiadják és tele van csupa hasznos dologgal, hogy mit hol találsz, állás keresés, mit hogy kell intézni stb. és Angolul, szép vastag újság:-) Ez Münchenre vonatkozik. Nem tudom, hogy más nagyobb városban is van-e ilyen. Kb. ennyi..
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Zita
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
14 éve 3 hete #1771
Írta: Zita
Zita válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Igazad van Gergö, egyszer adtam fel hirdetest tavaly az Exszpresz.hu-n E-mail cimmel es meg a mai napig is zargatnak...
Üdv Zita
Üdv Zita
- szittyah
- Látogató
14 éve 3 hete #1773
Írta: szittyah
szittyah válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Tom,
olyan kérdéseim lennének még ezzel kapcsolatban - amik esetleg mást is érdekelhetnek - hogy,
- a designer (nem tudom, milyen vonalon, mert ezt a szót lehet használni ugyanúgy a terméktervezőre, mint a webdesign-val, belsőépítészettel foglalkozó emberkére... én az elsők közé tartozom, tehát mérnöki vonal) mennyire keresett No-ban? mennyiben igaz az, amit itt más említett, hogy könnyebb diplomásként az engedélyt megkapni?
- mennyiben másak az ottani elvárások (már alkalmazottként) mint mondjuk amit az itthoniról gondolunk?
- ez a terület milyen szintet foglal el az ottani keresetekhez mérten (beleszámítva, hogy külföldi vagy)? nem feltétlen számokat várok, de ha mondhatsz adatokat viszonyításként, az is érdekes információ lehet.
- most ennyi jutott eszembe, és köszi a tippet a füzetecskéről!
olyan kérdéseim lennének még ezzel kapcsolatban - amik esetleg mást is érdekelhetnek - hogy,
- a designer (nem tudom, milyen vonalon, mert ezt a szót lehet használni ugyanúgy a terméktervezőre, mint a webdesign-val, belsőépítészettel foglalkozó emberkére... én az elsők közé tartozom, tehát mérnöki vonal) mennyire keresett No-ban? mennyiben igaz az, amit itt más említett, hogy könnyebb diplomásként az engedélyt megkapni?
- mennyiben másak az ottani elvárások (már alkalmazottként) mint mondjuk amit az itthoniról gondolunk?
- ez a terület milyen szintet foglal el az ottani keresetekhez mérten (beleszámítva, hogy külföldi vagy)? nem feltétlen számokat várok, de ha mondhatsz adatokat viszonyításként, az is érdekes információ lehet.
- most ennyi jutott eszembe, és köszi a tippet a füzetecskéről!
- TomTemplar
- Nem elérhető
- Junior Member
- Alles im Lot
Kevesebb
Több
14 éve 3 hete #1777
Írta: TomTemplar
TomTemplar válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Szia!
Webdesign-ról van szó...Tudomásom szerint nem szívóznak a diplomásokkal..Eléggé hiány van a szakemberek között..Tudtommal jól keres az ismerős, de nem kérdeztem konkrétan rá, hogy mennyit..Másoktól hallottam 2000-3000 euró közötti összegeket Nettó. Kint amúgy az albérlet drágább, mint nálunk, viszont a kaja az nagyjából egy ár annyi difivel, hogy minőségileg sokkal jobb. Az elvárásokról nem tudok nyilatkozni ezen a területen. Más területnél általános elvárás a precízség. Pl. Több gipszkartonos csapatot is hazazavartak az ismerettségi körömből, mert nem ismerték mi az a vízszintes meg függőleges:-)
Webdesign-ról van szó...Tudomásom szerint nem szívóznak a diplomásokkal..Eléggé hiány van a szakemberek között..Tudtommal jól keres az ismerős, de nem kérdeztem konkrétan rá, hogy mennyit..Másoktól hallottam 2000-3000 euró közötti összegeket Nettó. Kint amúgy az albérlet drágább, mint nálunk, viszont a kaja az nagyjából egy ár annyi difivel, hogy minőségileg sokkal jobb. Az elvárásokról nem tudok nyilatkozni ezen a területen. Más területnél általános elvárás a precízség. Pl. Több gipszkartonos csapatot is hazazavartak az ismerettségi körömből, mert nem ismerték mi az a vízszintes meg függőleges:-)
- rimoldi
- Látogató
14 éve 3 hete #1780
Írta: rimoldi
rimoldi válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Sziasztok!
A kaja szerintem itt olcsóbb!!!
Ugyanaz az áru a magyar ALDI-ban és a LIDL-ben (mert ez mindkét országban van) drágább, mint itt.
A minőség az viszont fényévekre van egymástól.
Bocs, hogy beleszóltam.
Üdv
R.
A kaja szerintem itt olcsóbb!!!
Ugyanaz az áru a magyar ALDI-ban és a LIDL-ben (mert ez mindkét országban van) drágább, mint itt.
A minőség az viszont fényévekre van egymástól.
Bocs, hogy beleszóltam.
Üdv
R.
- Kalocsa31
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
14 éve 3 hete #1788
Írta: Kalocsa31
Kalocsa31 válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Szia!
Diplomásoknak könnyebb a helyzetük, ha Németországban szeretnének elhelyezkedni? Ez vonatkozik arra az esetre is, ha nem diplomás munkakört talál? Itt az építőipar van megnevezve. Az elektronika területén mennyivel másabb a helyzet? Okleveles villamosmérnök vagyok, és jelenleg a felmondási időm töltöm. Már régóta keresem a lehetőséget Németországba. Mi lenne a legegyszerűbb megoldás?
Köszönettel: Kalocsa31
Diplomásoknak könnyebb a helyzetük, ha Németországban szeretnének elhelyezkedni? Ez vonatkozik arra az esetre is, ha nem diplomás munkakört talál? Itt az építőipar van megnevezve. Az elektronika területén mennyivel másabb a helyzet? Okleveles villamosmérnök vagyok, és jelenleg a felmondási időm töltöm. Már régóta keresem a lehetőséget Németországba. Mi lenne a legegyszerűbb megoldás?
Köszönettel: Kalocsa31