Magyarok a német építőiparban

Több
14 éve 3 hete #1738 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

Miklós írta::

Feltehetem ide a címeket, nem reklám ?

Nem ígérek semmit, nem tudom milyen oldalakra gondoltál.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 3 hete - 14 éve 3 hete #1739 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

Helló Ancsa !!
Megboldogult apám mondása volt " jótett helyébe semmi jót ne várj ", de azért próbálkozott Ő is és folyamatosan próbálkozok én is. Hátha egyszer ....
Gergoonek válasz:
azokra gondoltam, amelyeken előszeretettel hirdetnek külföldi munkákat, s ahogy nézem nagy a látogatottságuk:
http://www.expressz.hu
Üdv.: Miklós

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Több
14 éve 3 hete - 14 éve 3 hete #1740 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

Az Expressz jöhet a többi sajnos olyan oldal, hogy nem szeretnénk hivatkozni rá.
A magyar emberkék sajátossága az is, hogy hónapok óta itt jelenlévő tagok a német nyelv elsajátítása helyett nem tudom mivel töltik az idejüket de valószínűleg már bőven alapfokon beszélnék a németet ha nem arra pazarolnák el a rengeteg idejüket például, hogy az oldalon állást keresek hirdetést adnak fel, még nem beszélem a nyelvet de hamar tanulok, csak megbízható munkaadók jelentkezését várom befejezéssel vagy nekem írnak privátban, hogy tudok-e valami munkát. Ha olyan gyorsan tanul miért nem tanul? Azt ugyanis borítékolom, hogy a kinti meló mellett ahol nyelv nélkül dolgozni tud nem fog semmit tanulni a többi kelet-európaitól, legalább is németet biztos nem. Próbálom sulykolni a nyelvtudás elengedhetetlenségét de esélytelen és ez messze nem a megfelelő kifejezés.

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 3 hete #1741 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

Kedves Gergoo!

Nem tudom, melyik hsz-re reagáltál, de a megjegyzéseddel önmagában egyet értek. Bizony a német nyelvtudás megléte elengedhetetlen, mert ennek hiánya nem csupán a munkakeresésben hátráltat, hanem az átverhetöséget is növeli. Egy konrét példa: sokkal jobban együtt tud müködni a könyvelésben egy olyan ügyfél, és ezáltal segíti a könyvelö munkáját, aki egy kicsikét konyít a nyelvhez vagy legalább szavakat, kifejezéseket, esetleg az munkavállalás hátterét ismeri valamennyire, mert tudja, hogy mi miért van és mire való.
Ennyit szerettem volna én is hozzátenni...

Üdv.

Több
14 éve 3 hete #1742 Írta: TomTemplar
TomTemplar válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

Sziasztok!
Annyival egészíteném ki, hogy az IT területén Angol tudással is el lehet helyezkedni, és munka mellett szépen tanulod a Németet.

Több
14 éve 3 hete #1743 Írta: TomTemplar
TomTemplar válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban

uppsz, Gergő sorry, most olvasom, hogy az építőiparról van szó...:-)))