Magyarok a német építőiparban
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
14 éve 4 hete #1744
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Egy kis off belefér pláne ha érdekel a téma.
Szóval IT-ban mi az amiben érdemes belépni a német piacra közép angollal, 10 szavas némettel?
Szóval IT-ban mi az amiben érdemes belépni a német piacra közép angollal, 10 szavas némettel?
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- TomTemplar
- Nem elérhető
- Junior Member
- Alles im Lot
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
14 éve 4 hete #1745
Írta: TomTemplar
TomTemplar válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Németországban most nagyon keresettek a jól képzett IT szakemberek. Ez ott is látszik, hogy most már mentesülnek a munkaerő piaci vizsgálat alól. Enedély kell persze de itt már nincs a vizsgálat. Volt kollégám Angol nyelvutással és nulla Némettel helyezkedett el, mint Designer. Azóta megtanult Németül 1 év alatt. Persze neki volt segítsége aki intézte a papírokat...
- Athena
- Látogató
14 éve 4 hete #1747
Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Szia Tomtemplar!
Szerintem az IT területén sem lehet ohne Deutsch csak úgy angollal elhelyezkedni. Nem lehetetlen, de nehezebb... A saját börünkön tapasztaltuk férjemmel.
Szerintem az IT területén sem lehet ohne Deutsch csak úgy angollal elhelyezkedni. Nem lehetetlen, de nehezebb... A saját börünkön tapasztaltuk férjemmel.
- TomTemplar
- Nem elérhető
- Junior Member
- Alles im Lot
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
14 éve 4 hete #1748
Írta: TomTemplar
TomTemplar válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Én az infókat a volt kollégámtól és barátomtól kaptam.
Azt mondta, hogy jó Angollal el lehet helyezkedni. (neki is így sikerült) Én is fontosnak tartom a Német nyelvtanulást amúgy, félre ne érts. Csak gondolam, megosztom az ellenpáldát:-)
Azt mondta, hogy jó Angollal el lehet helyezkedni. (neki is így sikerült) Én is fontosnak tartom a Német nyelvtanulást amúgy, félre ne érts. Csak gondolam, megosztom az ellenpáldát:-)
- Csopaki
- Látogató
14 éve 4 hete #1751
Írta: Csopaki
Csopaki válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
Szia TomTemplar,
azt írod:
"Németországban most nagyon keresettek a jól képzett IT szakemberek. Ez ott is látszik, hogy most már mentesülnek a munkaerő piaci vizsgálat alól. Enedély kell persze de itt már nincs a vizsgálat."
Csak apró adalékként jegyzem meg, hogy ez minden diplomásra igaz. Tehát, ha valakinek van diplomája és ennek egy az egyben megfelelö munkát talál Németországban, akkor szerencsére NEM végzik már el ezt a munkaeröpiaci vizsgálatot, hanem azonnal kiadják a munkaengedélyt. (§ 12b Arbeitsgenehmigungsverordnung). Ez 2009 óta van így és szerintem diplomásoknak nagy könnyítést jelent. Hiába, Németországban szakemberhiány van!
azt írod:
"Németországban most nagyon keresettek a jól képzett IT szakemberek. Ez ott is látszik, hogy most már mentesülnek a munkaerő piaci vizsgálat alól. Enedély kell persze de itt már nincs a vizsgálat."
Csak apró adalékként jegyzem meg, hogy ez minden diplomásra igaz. Tehát, ha valakinek van diplomája és ennek egy az egyben megfelelö munkát talál Németországban, akkor szerencsére NEM végzik már el ezt a munkaeröpiaci vizsgálatot, hanem azonnal kiadják a munkaengedélyt. (§ 12b Arbeitsgenehmigungsverordnung). Ez 2009 óta van így és szerintem diplomásoknak nagy könnyítést jelent. Hiába, Németországban szakemberhiány van!
- szittyah
- Látogató
14 éve 4 hete #1755
Írta: szittyah
szittyah válaszolt a következő témában: Magyarok a német építőiparban
szia TomTemplar!
nem találtam pü funkciót, ezért ide írok neked... szeretném felvenni a kapcsolatot veled, vagy esetleg közvetlen a barátoddal, ugyanis én is designer (pontosabban ip. termék és formatervező) vagyok, és jól jönne, ha meg tudná tapasztalatait osztani. kint szeretnék munkát találni, hátha tudna 1-2 tippet ezzel a területtel kapcsolatban adni.
remélem nem nagy gond?
Dani
nem találtam pü funkciót, ezért ide írok neked... szeretném felvenni a kapcsolatot veled, vagy esetleg közvetlen a barátoddal, ugyanis én is designer (pontosabban ip. termék és formatervező) vagyok, és jól jönne, ha meg tudná tapasztalatait osztani. kint szeretnék munkát találni, hátha tudna 1-2 tippet ezzel a területtel kapcsolatban adni.
remélem nem nagy gond?
Dani