Mindent tudni akarok Németországról
- napsugika
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Köszönöm,h leírjátok a véleményeteket!Nyilván nem azt várom,h hitegessen bárki is.A tényeket akarom tudni,ezért is írtam ide.Páromnak is emelik a fizetését szerencsére.Az első idők miatt kérdeztem,h tudunk-e valamit igényelni.Szerencsére én is beszélek németül.Vannak is kint ismerősök.Csak mielőtt kimegyek én is,inkább felmérem a terepet.Meglátjuk még,h mi lesz a kutyusokkal.Lehet,egy hónapra itthon maradnak.De csak egy hónapra:)
Én is félek az első időktől,biztos nehéz lesz.De szerencsére már én is úgy megyek ki,h nekem is lesz munkám.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dizel
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 28
Bar oszinten szolva jobb ha az ember forumon kapja a "hideg zuhanyt" bumm bele es nem az eletben:) Jobb nem a kolbaszoskeritesre szamitani es akkor nem csalodsz.
Aki komolyan gondolja a kint elest (nem csak itt, barhol), annak nagyon "hidegfejjel" kell ra keszulni, elokesziteni es belevagni. Szerintem. Elso idokben szvsz a fo cel kellene legyen a kiadasokat minimalizalni! Es sajna be kell latni, hogy a kutyatartas nem olyan hobby mint Mo.-on. (Tenyleg elkepesztoen koltseges tud lenni. A szabalyozassal egyebkent, mint allatbaratkent teljesen egyetertek. Itt en meg egyetlen kobor kutyat sem lattam. Szo szerint egyet sem. MAcskat mar igen, de azt a kollega befogadta:) )
HA ugy tervezel, hogy az elejen minden tamogatas nelkul, csokkentett koltsegekkel meg tudtok elni, akkor el lehet indulni. Minden ami ezen felul van, az csak plusz. Igy nem er meglepetes, kesobb meg johetnek a kutyak es tamogatasok se kellenek. De ugy latom, hogy mar van is munkad, beszelsz nemetul, igy te mar tobbet tettel mint nagyon sokan akik Nemetorszagba akarnak jonni! (meg tolem is:) Beszelsz nemetul, ami a legfontosabb!
Egyszoval nagykalappal!
- napsugika
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
- legimernok
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Szeretnék információt kérni, a kinti élettel kapcsolatban... Én most végzem a fősulival, de egyre inkább azt látom hogy itt nem lehet élni, megélni.
Úgy döntöttem hogy ki megyek, de nem akarok fejest ugrani minden előzetes információ nélkül...
Sajnos a németet nem tanultam, de valamennyit beszélek angolul (erős alap).
- Érdemes-é, elindulni Német nélkül? (Bár elsősorban a nyelvért mennék, de ha bejönnek a számításaim akkor nem is szándékozom visszajönni)
- Van lehetőség nyelviskolákban fejlődni, és ha igen mennyi átlagosan?
- Magyar rendszámú autóval érdemes kimenni vagy nem?(milyen kötelezettségek vannak a külföldi autóra?)
- Milyen a tömegközlekedés, (átlagárak, bérlet)? (Mert ha jobb mint itthon, akkor nem mennék autóval...)
- Mekkora minimum tőke szükséges az életkezdéshez kint, és mire kell odafigyelni a kiköltözést követően?
- Lakás bérlés esetén mire kell odafigyelni?
- Hol érdemes leginkább? (városban, környékén, gazdaságosság szempontjából)
Nagyon köszönöm előre is mindazoknak akik válaszolnak...
Minden jót!
Üdv
Krisztián
- Eva10
- Látogató
Olvass vissza a forumokban, akkor a kerdeseid java reszere valaszt is kapsz!
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hogy ne kelljen sokat böngészned:legimernok írta: 1 - Érdemes-é, elindulni Német nélkül? (Bár elsősorban a nyelvért mennék, de ha bejönnek a számításaim akkor nem is szándékozom visszajönni)
2 - Van lehetőség nyelviskolákban fejlődni, és ha igen mennyi átlagosan?
3 - Magyar rendszámú autóval érdemes kimenni vagy nem?(milyen kötelezettségek vannak a külföldi autóra?)
4 - Milyen a tömegközlekedés, (átlagárak, bérlet)? (Mert ha jobb mint itthon, akkor nem mennék autóval...)
5 - Mekkora minimum tőke szükséges az életkezdéshez kint, és mire kell odafigyelni a kiköltözést követően?
6 - Lakás bérlés esetén mire kell odafigyelni?
7 - Hol érdemes leginkább? (városban, környékén, gazdaságosság szempontjából)
1 Nem érdemes! Várj még egy évet. Iratkozz be egy intenziv németre (heti 2-3 alkalom minimum) s tanuld meg a nyelevt!
2 Is, is! Ha maszek akarsz beiratkozni sok a lehetőség, támogatással már nehezebb, mert nincs miből megélned. Az ára mindenhol más. Van ingyenes is (támogatott)!
3 Szerintem nem érdemes de itt sokaknak más a véleménye erről!
4 Településenként változik, mint otthon is! (BP-en olcsó vidéken drága) Itt mindenhol drága, de nagyobb városkban jobban megéri mint a kocsi!
5 Ha egyedül vagy 5-6 ezer euróval már el tudsz indulni, (családdal 10 ezer nem árt ha van.) de csak akkor ha tudod a nyelvet és belátható időn belül (1-2 hónap) munkát kapsz!
6 Milyen kilátás az erkélyről....(Bocs' ezt ne értem!) Ha bérlesz akkor van egy bérszerződésed amit a bérbeadó ad, fizetsz és kész. (3 havi kaució előre az gyakorlat, de ezt visszakapod kiköltözéskor!) Mire kéne figyelni?
7 Pénz kérdése. Minél távolabb vagy egy nagyobb településtől, annál olcsóbb a lakbér és az egyéb megélhetés, viszont emelkedik a közlekedési költség! Nagyobb városokban lehet WG-ben lakni, (Wohngemeinschaft >> residential Community) ami olyan mint otthon a társbérlet! Ez megéri annak, aki tud másokkal együtt lakni. Egyeteisták gyakrani igy laknak!
DCT