Mindent tudni akarok Németországról
- huikoz
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Hála istennek a cég akinek dolgozom az intézi az adószámot és a biztosítást is de bejelenteni nem tud sehova. És a cég fizeti a szállást is. Valamiu uton-modon el tudja intézni valahogy ezeket. Én csak biztonság kedvéért akarok bejelentkezni meg a bankszámla szám miatt, hogy tudjak csináltatni.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nagyon furcsa a dolog! Hogyan tud adószámot kérni és biztosítást kötni a nevedre lakcím nélkül? Pláne, hogy bankszámlaszának eleve kellene lennie ha fizetést akar adni! Ilyen törvényesen nem lehet! Ellernőrizd a dolgokat, mielőtt belegurassz, nehogy aztán a sok munka után, a pénz az ablakban legyen....huikoz írta: Köszönöm.Hála istennek a cég akinek dolgozom az intézi az adószámot és a biztosítást is de bejelenteni nem tud sehova. És a cég fizeti a szállást is. Valamiu uton-modon el tudja intézni valahogy ezeket. Én csak biztonság kedvéért akarok bejelentkezni meg a bankszámla szám miatt, hogy tudjak csináltatni.
Utána már késő a sírás!
DCT
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
A cég cimét adja meg. A kutyát se érdekli.DECOTEXT írta: Hogyan tud adószámot kérni és biztosítást kötni a nevedre lakcím nélkül?
2 nappal a fizetés elött.Pláne, hogy bankszámlaszának eleve kellene lennie ha fizetést akar adni!
Melyik törvénybe ütközik?Ilyen törvényesen nem lehet!
Ez mindig helyes.Ellernőrizd a dolgokat, mielőtt belegurassz, nehogy aztán a sok munka után, a pénz az ablakban legyen....[/color][/i]
Utána már késő a sírás!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Szerintem ha X munkavállaló betegbiztosítást köt, adószámot kér, illetve számlát nyit a bankban, ezt a munkaadó, a saját címére nem teheti meg. Ha meg megteszi a munkaadó, akkor hülye a munkavállaló, ha ezt elfogadja, pláne a távollétében!! Szerintem eleve be kell jelentkeznie a munkavállalónak, s így van lakcime! Erre a címre kell és lehet a dolgokat intézni! Nem tudom melyik törvénybe ütközik, de nehezen tudom elhinni, hogy a biztosítók, bankok és az adóhatóság azt elfogadja, hogy egy munkavállaló, a cége címére rendezi ezeket a dolgokat!!Attila_BRD írta: Ez mindig helyes.
Kérdésem : hogyan tud, nélkülem a munkaadóm, nekem adószámot kérni, betegbiztosítást kötni? Ezekhez minimum az alírásom kell, esetleg még a személyi azonosságom igazolása is!!
DCT
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Mint munkaadó elárulom neked.DECOTEXT írta: Kérdésem : hogyan tud, nélkülem a munkaadóm, nekem adószámot kérni, betegbiztosítást kötni? Ezekhez minimum az alírásom kell, esetleg még a személyi azonosságom igazolása is!!
Bejelentlek a kedvenc Krankenkassémnál. Ök csak nevet és születési idöt kérdeznek.
Muszáj vagyok mert különben illegális lenne a munkatárs, és mint munkaadó én vagyok kötelezve a befizetésre akkor is ha az illetö nem nyitja ki a száját.
A Finanzamtnál ugyanez a játék, és ha még nincs papirja korábbrol akkor a munkaadón keresztül kap egy kérdöivet. A Steuernummer amire a Lohnsteuert befizetem elöre megkapom mert fizetni kell akkor is ha az illetö a 30. napon külföldre menekül.
Ha kiderül, hogy nem fizettem fenti vérszívóknak olyan hülye idokkal, mint "nem mutatkozott be",
"késöbb jött", "nem volt papirja" akkor a Krankenkasse csödeljárást indithat és a Finanzamt pedig egyszerüen lefoglalhatja a bankszámláimat.
Befizetésre ezért nem probléma bárkit bejelenteni akár telefonon is. Kifizetésre , pl. Adóvisszatérités , a bürokrácia lényegesen nagyobb lesz.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Én továbbra is kételkedem abban, hogy ezt legálisan megteheted! Nekem alá kellett rinom mindenhol. (Betegbiztosítónál, bankban, s az adószám kérelemnél.) Egy esteben el tudom képzelni: ha én egy hitelesített meghatalmazást adok a munkaadómnak, hogy a nevemben megteheti ezt! Azt is megmondom, hogy miért van így! Azért, mert ha nem kell aláírni és semmilyen személyes bizonyiték nem kell (útlevél, aláírás, stb), hogy létezem, akkor te egy halom fiktiv alkalmatzottat "vehetnél" fel s pl. a bértámogatásokat símán kaszirozhatnád.... vagy a "bérét" a "sok dolgozónak" mint kiadást, leírhatnád az adódból.....miközben ezeket a fiktiv béreket egy saját (külön) számlára utalgatod!Attila_BRD írta: Bejelentlek a kedvenc Krankenkassémnál. Ök csak nevet és születési idöt kérdeznek.Muszáj vagyok mert különben illegális lenne a munkatárs, és mint munkaadó én vagyok kötelezve a befizetésre akkor is ha az illetö nem nyitja ki a száját.
A Finanzamtnál ugyanez a játék, és ha még nincs papirja korábbrol akkor a munkaadón keresztül kap egy kérdöivet. A Steuernummer amire a Lohnsteuert befizetem elöre megkapom mert fizetni kell akkor is ha az illetö a 30. napon külföldre menekül.
.
Ez azért húzós lenne!
DCT