Mindent tudni akarok Németországról

Több
12 éve 4 hónapja #21338 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Sziasztok

Én is csak felhivtam a biztositot a Technikert és mindent küldtek és semmit nem kellett aláirnom :blush: Két napra már ott volt a eu-s kártyám biztositási számommal.
Ugy hogy hidd el igy mükődik a dolog itt is már :blush:
Üdv.Terézia

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21343 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

DECOTEXT írta: Én továbbra is kételkedem abban, hogy ezt legálisan megteheted!

Nem az én lelkem bánja, én csak köteles vagyok bejelenteni. Miután a Finanzamt és Krankenkasse simán elfogadta igy is, nem fogom öket kritizálni. Ha ellenörzés jön akkor ugyis csak ezektöl, tisztázzák házon belül és kész.

Nekem alá kellett rinom mindenhol. (Betegbiztosítónál, bankban, s az adószám kérelemnél.)

Persze.idövel jönnek kérdöivek a megadott névre meg cimre. Kiváncsi banda.

Egy esteben el tudom képzelni: ha én egy hitelesített meghatalmazást adok a munkaadómnak, hogy a nevemben megteheti ezt!

Nem kell. Törvényes kötelessége a munkaadónak a bejelentés.

Azt is megmondom, hogy miért van így! Azért, mert ha nem kell aláírni és semmilyen személyes bizonyiték nem kell (útlevél, aláírás, stb), hogy létezem, akkor te egy halom fiktiv alkalmatzottat "vehetnél" fel s pl. a bértámogatásokat símán kaszirozhatnád.... vagy a "bérét" a "sok dolgozónak" mint kiadást, leírhatnád az adódból.....miközben ezeket a fiktiv béreket egy saját (külön) számlára utalgatod! [/color][/i]
Ez azért húzós lenne!

Na ezt majd még magyarázd el. Forditva már hallottam den igy még nem.
Szoval én mint munkaadó fizetek fiktivg adót és biztositásokat . Fiktiv bérek után. Ebben most mi a jó nekem?

Több
12 éve 4 hónapja #21371 Írta: forsterh
forsterh válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

"Mint már említettem,nem segélyekből szeretnénk élni kint!De,ha lehetőség van rá,miért ne igényelnénk meg??? "

Elmondanám, hogy a német szociális segély folyósítása teljesen másképpen működik, mint otthon. Rengeteg információkérő lapot kell kitöltened, az abban lévő adatok helyességét aláírásoddal kell hitelesítened. Innen kezdve, ha valami nem úgy van, ahogy bevallottad, akkor él irányodban a büntetőjogi felelősség. Ezt negyedévente mindig meg kell újítani, sőt ha akármi kisebb változás is történik a szociális helyzetedben ( elvélsz, férjhez mész, tartósan beteg lettél, emeltek vagy csökkentettek a fizetéseden, stb.) azt 3 napon belül jelenteni kell.
Amikor pedig odáig elérkezik az anyagi helyzeted, hogy nem szorulsz már szociális támogatásra, akkor a hivatal határozata alapján az igénybe vett támogatás egy jelentős részét vissza kell fizetned!
Ezért működik oly kiválóan a német szociális segélyezési rendszer, mert nem csak kifizetnek támogatásokat, hanem az érintettek anyagi helyzetének javulásakor vissza is fizettettetik a felvett támogatásokat. Ilyenkor aztán sokan kerülnek teljesen bizonytalan helyzetbe, mert ez hatalmas anyagi érvágás és a visszafizetésre kötelezett időszakban még annyi pénzed sem lesz, mint korábban, amikor segélyt folyósítottak a számodra.
Ha belekerülsz ebbe az ördögi körbe, nem biztos, hogy lesz elég anyagi tehetséged, hogy idővel ki is másszál belőle.....
Egyébként pedig mindenki úgy alakítja az életvitelét, ahogy a legmegfelelőbbnek gondolja....

Das Leben ist schön, wenn du es leben kannst!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21382 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

forsterh, nagyon jo, hogy ezt leirtad.
Ezeket en nem tudtam, de nagyon jo az info, talan kevesebben akarnak majd segelyeket kerni kinnt. Es talan azert nincs olyan sok segelyböl elö.
Es: amit viszont en tudok, hogy ha segelyt adnak, akkor reszletesen ellenörzik az eletet, a kiadasokat, beveteleket, mindent. Eleg gyengen lehet a segelyböl elni, de amint eszrevesznek valami jobbat, akkor csökkentik a segelyt.
Es ha jol tudom, valahogyan meg a hozzatartozok jövedelmet is nezik, de erröl nincs több infom.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21391 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Attila_BRD írta: Na ezt majd még magyarázd el. Forditva már hallottam den igy még nem.Szoval én mint munkaadó fizetek fiktivg adót és biztositásokat . Fiktiv bérek után. Ebben most mi a jó nekem?

X. Józsi, X. Feri és X. Béla fiktiv alkalmazottad. Igaz, hogy fizetsz járulékot amit mint kiadást leírhatsz az adódból, de a béreket is elszámolod költségnek. (Eddig csak az van, hogy elszámoltad és csökkentetted az adófizetésre köteles összegedet!) Mivel azonban az elszáolt bér tulajdonos is Te vagy valahol Kleinwazrenbachban, igy ezt is Te kapod! Ezt ugyan nem lehet évtizedekig csinálni, mert valakinek termelni is kell(ene) de jól megterhelsz céges hitelekkel az egészet, aztán, csődöt jelentesz és kezded az egészet másik cégnéven előről! Na, ez a hasznod!
;)

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #21405 Írta: forsterh
forsterh válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Szia!
Valóban a segélyezett Németországban egy nyitott könyv a hatóság számára. Folyamatosan kitöltendő űrlapok tömkelegét hozza a címére a postás. Gyakorta zavarják a munkáltatóját különböző aktuális munkahelyi igazolások beszerzése érdekében. Folyószámláját kezelő banktól pedig minden hónapban bekérik a folyószámlájának a forgalmát, különös tekintettel a havi záró egyenlegre. Hazudni pedig lehetetlen, mert rövid időn belül kibukik az anyagiakkal történő manipulálás.
Ráadásul itt is csődbe lehet futni és itt is megjelenik a végrehajtó és vihet sok mindent. Az igazság viszont az, hogy itt ingóságokat nem igen vesznek el a tönkrement emberektől, a személygépkocsi is 3000 € becsült érték alatt a tulajdonosnál marad, mert ez belefér még a szociális rendszer védőhálójába. Sőt a teljesen segélyből élők lakásának bérleti díját kifizeti a Német Állam, miközben mindent elkövet, hogy a segélyre szorultak számára elérhető munkalehetőséget biztosítson, Amint ilyen lehetőség van, rögtön el kezdi szépen visszafelé csorgatni a segélyezés összegét.
És valóban a segély az csak segély, visszafogottan el lehet belőle vegetálni, de tervei nem lehetnek az embernek, mert pontosan egyénre szabottan ki van az számolva....

Das Leben ist schön, wenn du es leben kannst!