Mindent tudni akarok Németországról
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Münchenben kell adószámot csináltatni ahogy Firma írta!
Júliusban jöttem, először a lakcímbejelentőt intéztem, utána kellett a Finanzamthoz menni, ahol megkaptam a papírt, rajta, hogy 1-es adókategóriába tartozom, mert még egyedül vagyok Németországban.
Ezt a papírt kellett bevinni a munkáltatóhoz ahol lefénymásolták és slussz! DE KELL!!
ha ez nincs a bérszámfejtő honnan tudja, hogy milyen adókategóriába tartozol mi alapján vonja az adót?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Mi magyar es egyebb nemzetisegü munkavallalokat foglalkoztatunk 1986 ota, ahol a
bejelenteseket mi intezzük, ugyhogy a munkavallalonak egy lepest sem kell
tennie ezert, azonkivül, hogy alairja a bejelentö , Freizügigkeit etc...
nyomtatvanyokat.
A Finanzamti bejelenteseket a Steuerbüronk intezi es lasd semmifele
Lohnsteuerkartyaval nem bombaznak minket. Minden megy Online.
Azt, hogy ezt neked kell intezni en szemely szerint szegenysegi bizonyitvanynak
tartom a munkaltatodtol, mert ez az ö feladatuk lenne.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Fél nap volt az egész ügyintézés, nem volt megerőltető, persze ha elintézték volna helyettem az lett volna az igazi
az, hogy a munkáltatómnak ez szegénységi bizonyítvány-e nem foglalkozom, amíg rendesen fizetnek nem érdekel, csak a munka számít és jöjjön az euro
Merthogy ezért jöttem!
Marcsi
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
Szugya írta: Prosperus,
Münchenben kell adószámot csináltatni ahogy Firma írta!
Júliusban jöttem, először a lakcímbejelentőt intéztem, utána kellett a Finanzamthoz menni, ahol megkaptam a papírt, rajta, hogy 1-es adókategóriába tartozom, mert még egyedül vagyok Németországban.
Ezt a papírt kellett bevinni a munkáltatóhoz ahol lefénymásolták és slussz! DE KELL!!
ha ez nincs a bérszámfejtő honnan tudja, hogy milyen adókategóriába tartozol mi alapján vonja az adót?
Halló, az, hogy egyedül vagy itt, nem feltétlen jelenti az "1"-es Steuerklasset. Vidd be a németnyelvű Anyakönyvi kivonatot és kérd meg a "3"-ast. Ennyi, én mindjárt így nyitottam a "Fináncoknál és minden Ok. volt
- TidujV
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
mahlzeit írta: Egy jo poszt ITT a hataratkelon, Nemetorszagrol.
Nem ertek egyet minden szavaval, de jo osszefoglalas, foleg a kinek valo Nemetorszag fejezet.
Mahlzeit ez tényleg jó. Viszont muszáj megjegyeznem, hogy szerintem egy német az nem kérkedik a származásával De gondolom nem is emiatt ajánlottad, csak furcsállom, hogy manapaság milyen sokan jönnek ezzel. Úgy látszik nehéz ezt levetkőzni. Pedig le kéne. Ha van egy dédanyjuk akkor ők már olyan származásúak. Találkoztam a vonaton egy hölggyel akiről kiderült tud magyarul, de nem firtatta miért én azért csak rákérdeztem ugyan honnan a tudás, hisz magyarul poénból ritkán tanulnak. A válasz az volt, hogy az anyukája magyar volt és Bécsbe ment férjhez. Ennyi. Nem azt mondta, hogy ő magyar. Szerintem Német-oban elég furán jönne ki, ha valaki azt bizonygatná milyen származása van. Ezzel nem szeretnék vitát indítani (feltéve ha Gergő nem moderálja ki a kommentem ) Max abban várok megerősítést,, hogy más is úgy látja nem az az érdekes ki honnan jön, kik a szülei, hanem az, hogy mit tud, mit csinál és szót tud-e velük érteni (beszélni-e nyelvet)..
- blankuci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 36