Mindent tudni akarok Németországról

Több
11 éve 11 hónapja #27041 Írta: evoxandi
evoxandi válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

ütközik e ez azzal hogy ez esetben nekem itthon elveszik a gyes-t,ettől függetlenül a munkáltatómnál maradhat a fizetés nélküli szabim a gyerek 3 éves koráig,vagy kapnak arról visszajelzést hogy én nem kapom a gyest??mert akkor ugye megszűnik a járulékfizetésem és akkor nincs EU kártya érvényesség!![/quote]
Szia!Nem veszik el a gyesed én kaptam továbbra is meg az itteni csp-ot.Ezt az eu kártya dolgot nem kéne erőltetni ha itt kint vagytok.nem igazán szeretnek vele bajlódni.Amikor az én fiam volt beteg és még nem volt familienversicherung-unk muszáj volt a gyerekkel orvoshoz menni na..a mi eu kártyánkat kiröhögték és a férjemét kérték el inkább mert azt mondták ez túl sok papírmunka és az övé egyszerűbb.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• tothne
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 11 hónapja #27057 Írta: tothne
tothne válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Szia!Ez nálatok mikor volt?mostanában?Neked is volt munkaviszonyod a gyes idő alatt?

• tothne
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 11 hónapja #27058 Írta: tothne

Csak azért kérdezem hogy mikor volt,mert kb 2 hónapja még csak általános tájékoztatást kértem telefonon az MÁK-tól és akkor azt mondták hogyha külföldön igénylek családi ellátást,akkor itthon elvesznek mindent!!ezt már csak azért sem értem,mert nem ugyanazon ellátásról van szó,ráadásul agyest ugye én kapom,a német családit meg ha kiköltözünk ugyebár a férjem fogja kapni!!!!?????????????

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 11 hónapja #27059 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

tothne írta: Csak azért kérdezem hogy mikor volt,mert kb 2 hónapja még csak általános tájékoztatást kértem telefonon az MÁK-tól és akkor azt mondták hogyha külföldön igénylek családi ellátást,akkor itthon elvesznek mindent!!ezt már csak azért sem értem,mert nem ugyanazon ellátásról van szó,ráadásul agyest ugye én kapom,a német családit meg ha kiköltözünk ugyebár a férjem fogja kapni!!!!?

Ez ugyebár nem valami korrek így ahogy gondolod!! A magyar ellátást azért veszik el, mert döntened kell, hogy a magyar törvényes ellátást kéred vagy a németet. (Mondjuk akkor ami "más" azt kapod Mo.-ról, aztán megint mást a finnektől, s hogy ne járj rosszu,l kéred még a holland családi kiegészítőt is, mert ez is más....) Az egyetlen dolog ahol megoszthatod az a CSP mert (!), az bizony nem neked, de nem is a férjednek, hanem a gyereknek jár az az, ő utánuk folyósitják! Ezért ezt lehet úgy is kérni, hogy a magyar CSP + a különbözet, amit itt kapnál! (Így sem lesz tehát több csak több helyről jön ugyan az a végösszeg!) Képzeld el mi lenne a német államból vagy Mo.-ból, ha az összes EU polgár kérné az adott országban járó támogatásokat. Ott jár minden ahol élsz!

Csak örülhetsz annak, hogy ha itt kint élsz s mégis folyósitanak Mo.-on valamit, de nem egyszer
köteleztek már családokat a visszafizetésre ha kiderült, hogy már évek óta külföldön éltek....
S "jóakarók" vannak dögivel otthon is, a szomszédban....

DCT

Több
11 éve 11 hónapja #27144 Írta: evoxandi
evoxandi válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

"Szia!Ez nálatok mikor volt?mostanában?Neked is volt munkaviszonyod a gyes idő alatt? "
Szia!Hogy mikor volt??1,5-éve igen volt munkaviszonyom és én akkor kaptam a gyest a családit elvették,vissza is kellett fizetnem kb.60ezret mert jogosulatlanul utalták ki.De az én szerény számításaim szerint még így is jól jártam. :) Ahogy lejárt a gyes a főnököm közös megegyezéssel felmondott kifizette a maradék szabimat és ennyi.
De ha itt kint igényeled meg és otthon elveszik mert ugye az már nem jár, akkor is többet fog kapni a férjed mint ha otthon megmaradna a gyes meg a családi pótlék.

• tothne
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 11 hónapja #27146 Írta: tothne

Szia!!Na így már érthetőbb!!Szóval csak azért kaptad a gyest tovább,mert már amugy sem sok volt hátra belőle,és így jobbnak láttad,tehát jogosan tényleg nem jár!!Nekem még csak most lett megigényelve(most volt 2 éves a legény)Csak már azon agyalok ha kimegyünk hogy járok jobban,jelezzek-e a munkáltatóm felé,mert esetemben kb 1 évig nem lehet húzni a dolgot!A MÁK gondolom jelzi a munkáltatónak hogy már nem folyósítanak gyest,vagy tévedek?