Mindent tudni akarok Németországról

Több
11 éve 4 hónapja #32152 Írta: mariann79
mariann79 válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Sziasztok! Régóta követem a bejegyzéseket és ezuton szertném megköszönni mindenkinek,mert nagyon sok minden tudok már.Mégis sok mindent szeretnék kérdezni,ha valaki tudna infoval segiteni megköszönném.3 gyermekem van a párom már lassan 5 éve kint dolgozik Münchenben.Mi Magyarországon élünk,de szeretnénk kiköltözni hozzá.Nemigazán tudom hogyan kezdjek hozzá a keresgéléshez (lakás iskola munka nekem...stb) Hálás lennék minden infóért.A szakmám szociális gondozo és ápolo,érettségi.Münchenben vagy Haar-ban szeretnék lakást találni.Családipótlékkal tisztában vagyok intézem,tb? mennyire fontos?igaz az hogyha bejelentem a gyerekeimet egy lakcimre akkor a lakhelyhez legközelebbi iskolába automatikusan beosztják? huu sokmindent tudnék még kérdezni de egyenlöre azt is megköszönöm ha ezekre reagál valaki :) köszönöm

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja - 11 éve 4 hónapja #32155 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Ha valaki válaszol erre a kérdésözönre az DCT lesz. Ha mégsem, illetve azt írod sokmindent tudnál még kérdezni, javaslom használd a keresőt mert ezekre a kérdéseidre is van már válasz szerintem. Ha mégsem, kérlek legalább arra vedd a fáradtságot, hogy egy topikban, a topikkal kapcsolatos kérdést teszel fel és nem egy véletlenszerűen választott topikban teszel fel 10 különböző kérdést! Köszi
Nem ártana az etikettet sem elolvasnod szerintem!

Több
11 éve 4 hónapja #32156 Írta: mariann79
mariann79 válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Szia köszönöm hogy reagáltál,igazad van .Kicsit ciki de egyenlöre azt sem tudtam hova-hogyan irjak:)).Már sok mindent megnéztem,kb 1 éve követem a bejegyzéseket és most hogy mondod inkább csak nézelödni fogok irni nem.Azthiszem ez lesz a legjobb hiszen már annyian és annyi kérdést tettek fel nektek hogy abból már sokmindent megtudok.Mindenesetre köszi.Igyekszem...

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 4 hónapja - 11 éve 4 hónapja #32158 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

mariann79 írta: Sziasztok! Régóta követem a bejegyzéseket és ezuton szertném megköszönni mindenkinek,mert nagyon sok minden tudok már.Mégis sok mindent szeretnék kérdezni,ha valaki tudna infoval segiteni megköszönném.3 gyermekem van a párom már lassan 5 éve kint dolgozik Münchenben.Mi Magyarországon élünk,de szeretnénk kiköltözni hozzá.Nemigazán tudom hogyan kezdjek hozzá a keresgéléshez (lakás iskola munka nekem...stb) Hálás lennék minden infóért.A szakmám szociális gondozo és ápolo,érettségi.Münchenben vagy Haar-ban szeretnék lakást találni.Családipótlékkal tisztában vagyok intézem,tb? mennyire fontos?igaz az hogyha bejelentem a gyerekeimet egy lakcimre akkor a lakhelyhez legközelebbi iskolába automatikusan beosztják? huu sokmindent tudnék még kérdezni de egyenlöre azt is megköszönöm ha ezekre reagál valaki köszönöm

Fordulj bizalommal a már 5 éve kintélő párodhoz, aki remélhetőleg a férjed. Különben felejtsd el az egészet! Sajnos azt kell mondanom, hogy nem sokat olvastál itt a beírtakról, mert akkor tudnád, hogy a "szakmád" ugyan, itt nagyon keresett, de a végzettséged nem fogadják el! München Németország egyik legdrágább városa lakbér szempontjából!
A általad favorizált városrészben " München Haar "-ban már 700 eurótól lehet lakást bérelni (+rezsi), s ez kb .70 négyzetméter ami kicsi nektek, de ez amúgy is mindegy mert három gyerekkel nem hiszem, hogy egyet is kiadnak! (Én 307 bérleményt találtam. A legolcsóbb 700 euró/hó + rezsi, a legdrágább 10950 euró/hó + rezsi! Tehát válogathatsz bőven!
Ajánlatom egy távolabbi falun keresni valami bérleményt! A párod öt év alatt már javában gyökeret vert! S ha rám hallgatsz, s ha valóban 3 gyerköccel szándékozol elindulni, hozzatok pár ezer euró tartalékot is, mert rengeteg kiadásotok lesz, amig elmondhatod, hogy már magad is keresel pénzt s beindult a háztartás. Neked azért szerencséd van, hogy a "párod" már hosszú évek óta itt él Németországban!

DCT

Több
11 éve 4 hónapja - 11 éve 4 hónapja #32177 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Nos igen....DCT-nek szinte majdnem teljesen igaza van.
Ha "apu" kint van 5 éve, mi gátolja abban, hogy Ő intézze az egész történetet kint és nektek csak ki kelljen menni?
Ha tényleg a párod akkor nem értem miért neked kell itthonról intézkedni....
Számomra ez úgy hangzik mintha Ti mennétek, de neki ez csak akkor pálya ha nem kell az ügyben ficánkolnia.

A szakmádat viszont nyugodtan végezheted, tele van magyar szociális gondozóval Németország.
Nekem legalább 3 ismerősöm is szociális és idősgondozó kint. Az egyik pont Münchenben.
Már jó 12 éve és nem vacakoltak vele soha.

Piszkálgasd a "párod", ha már a párod. Legyen már férfi és intézze a családja dolgait.

(nem szoktam az ide beutaltakat piszkálgatni, de ez nekem is fura történet volt....bocs ;) )

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 4 hónapja - 11 éve 4 hónapja #32178 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

kfz írta: A szakmádat viszont nyugodtan végezheted, tele van magyar szociális gondozóval Németország.Nekem legalább 3 ismerősöm is szociális és idősgondozó kint. Az egyik pont Münchenben.Már jó 12 éve és nem vacakoltak vele soha.

Nos, ez kétségtelen. Persze ha ezeket leirod, akkor azért azt is meg kell jegyezni, hogy a legtöbben nem a végzettségüknek megfelelö beosztásban vannak (ha csak, nem honositották és forditták a papirokat németre). Azt is érdemes megjegyezni, hogy a keresetek ebben a szakmában valóban jobbak (abszolultértekben) mint M.-on, de a megélhetés szempontjaból nem nagyon ad okot üdvrivalgásra..... A beiró Mariann, rádásul Münchent nézte ki magának 3 gyerköccel!

Elöttem ez mindig titok marad! Ez a szó, hogy "München" egy varázsszó lehet valószinü!
Ez lehet otthon a Aliz csodaországában a csodaváros, amitöl vilagmegváltó megoldásokat várnak! Sajnos a legtöbben nem tudják, hogy ehez rengeteg pénz kell, amit bizony elöbb meg kell keresni!

DCT