Mindent tudni akarok Németországról

Több
11 éve 4 hónapja #32294 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Igen, ez a GbR-es cucc az esetek 99%-ban cumi. Süket dumával, rószaszín felhő és kolbászkerítés felvázolásával viszont max. két perc belerángatni azt akinek halvány lövése nincs mi folyik, németül meg megmukkanni nem tud.
:wait: Még valami! Azért nem úgy kell ám kilépni egy GbR-ből, hogy "főnök" kérem a papírjaimat!
De ezt illetően tessék megkeresni a megfelelő topikot!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kfz

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #32569 Írta: raczniky
raczniky válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy hogyan is érdemes, kell elindulni?
Párommal, és 3 gyermekünkkel szeretnénk a jobb élet reményében kiköltözni Németországba. Gyermekeink 11, 7, és 9 hónaposak. Párom minimálisan tud németül (tanulásra hajlandó), nekem középfokú nyelvvizsgám van, ezenkívül két szakmám, közgazdasági, valamint szociális ágazatban. Azt terveztük, hogy ő maradna otthon a picivel (ezt egyébként kint mennyi ideig teheti meg az ember juttatás, gyed, gyes mellet?), mivel pedig nekem van nyelvismeretem, én dolgoznék. Milyen tarifán mozognak az albérletek? Mi a helyzet az iskolákkal? Mit tanácsoltok? Merre, hogyan vágjunk bele? Mi ennek a menete?
Kitartóak, elszántak vagyunk, minden megoldás, lehetőség érdekel minket!
Segítségeteket előre is köszönjük!

Több
10 éve 10 hónapja #34990 Írta: sánbal
sánbal válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

Üdv mindenki!

Pár hónap múlva szeretnénk kiköltözni (házunk eladásának függvénye) a családommal Németországba, és tanácsokra, tapasztalatokra van szükségem. Igazából minden érdekel. Munka, nyelvtanulás, albérlet stb..

Évekig kamionoztam, így földrajzilag, valamennyire ismerem az országot, de a fórumokból nyert információkon kívül sajnos semmit sem tudok róla.
München környéke és Dortmund térsége érdekel.
Szeretnék elvégezni egy pár hónapos nyelvtanfolyamot.
Ha valakinek ötlete és/vagy tanácsa van, légyci írjatok..
Köszönöm és mindenkinek sok sikert kívánok..

Több
10 éve 10 hónapja #34991 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

A nyelvtanfolyam jó ötlet! Olyannyira, hogy akár el van adva a ház akár nincs, addig el se induljatok amíg egy erős alapot (A2-B1) fel nem szedtek!
Munka van dögivel (most is keres partnerünk CE jogsival és gyakorlattal sofőrt, na meg persze nyelvtudással!)
Pár hónap, sok idő, bele kell, hogy férjen olvasgatni a fórumot és később kérdezz ( :wait: konkrétan légyszíves) rá arra amit nem találtál vagy nem egyértelmű! ;)
Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiii

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 10 hónapja #34992 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

raczniky írta: Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy hogyan is érdemes, kell elindulni?Párommal, és 3 gyermekünkkel szeretnénk a jobb élet reményében kiköltözni Németországba. Gyermekeink 11, 7, és 9 hónaposak. Párom minimálisan tud németül (tanulásra hajlandó), nekem középfokú nyelvvizsgám van, ezenkívül két szakmám, közgazdasági, valamint szociális ágazatban. Azt terveztük, hogy ő maradna otthon a picivel (ezt egyébként kint mennyi ideig teheti meg az ember juttatás, gyed, gyes mellet?), mivel pedig nekem van nyelvismeretem, én dolgoznék. Milyen tarifán mozognak az albérletek? Mi a helyzet az iskolákkal? Mit tanácsoltok? Merre, hogyan vágjunk bele? Mi ennek a menete?Kitartóak, elszántak vagyunk, minden megoldás, lehetőség érdekel minket!!

Kedves Raczniky!
Ezt igy ahogy van felejtsd el. Elöször is a szakmáidat itt nem tudod hasznositani. Elképzelhetö, hogy szociális területen valamilyen segédmunkát kaphatsz. Itt No.-ban olyan mint gyed vagy gyes és hasonló hosszútávú támogatás nincs. Az egyetelen amit járandóság lesz, az a családipótlék ami az árviszonyokhoz, s megélhetéshez viszonyitva kevesebb mint Mo.-on.
A bérlakások drágák. Ahol olcsóbb ott nincs munkalehetöség. Átlagosan 400-500 euró rezsi nélkül, de kiemeletebb városokban (München, Hamburg) ott már 1000 € alatti is nagyon olcsónak számit.)Rezsi nélkül!) Lányom Münchenben egy olcsó (!) belvárosi lakást bérel ami 1200€ +rezsi!!! Mi egy II. emeleti kéróért 730 eurót fizetünk -rezsi elöleggel- évvégi elszámolással, ahol mindig 1-2 száz eurót utána fizetünk. (Egy kisebb városban élünk Niedersachsenben)
Iskolák vannak mindenhol. Gyermekeid hetek alat meg tudják majd tanulni a nyelvet.
Ezzel nem lesz gond.
Tanácsom, hogy maradjatok otthon Mo.-on. Három gyerekkel irgalmatlan magas a támogatás és szakmailag otthon vannak csak esélyeid! Szerintem ne vágjatok bele, vagy csak úgy, hogy egyikötök kijön munkát vállalni (család nélkül) s 1-2 év elökészitás után jönnek csak ki a többiek! Legyen egy 3-5 ezer eurós megtakaritásotok, a kezdeti idöszakra! Pénz, jó szakma és nyelvtudás nélkül az esélyek drasztikusan csökkennek!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 10 hónapja #34993 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mindent tudni akarok Németországról

sánbal írta: Üdv mindenki!Pár hónap múlva szeretnénk kiköltözni (házunk eladásának függvénye) a családommal Németországba, és tanácsokra, tapasztalatokra van szükségem. Igazából minden érdekel. Munka, nyelvtanulás, albérlet stb..Évekig kamionoztam, így földrajzilag, valamennyire ismerem az országot, de a fórumokból nyert információkon kívül sajnos semmit sem tudok róla.
München környéke és Dortmund térsége érdekel.
Szeretnék elvégezni egy pár hónapos nyelvtanfolyamot.
Ha valakinek ötlete és/vagy tanácsa van, légyci írjatok..
Köszönöm és mindenkinek sok sikert kívánok..

Kedves Sánbal! Szuper! Feltétlenül nyomd a németet. Minél elöbb kezd el! Kamionosként válogathatsz, hogy hova akarsz menni dolgozni. Rengeteg a lehetöség. Ezen a területen már a bérek sem rosszak, igaz legtöbbször teljesimény függö! Lakást is találsz majd biztosan. Kisebb falukban olcsóbbak ezek.

DCT